NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Saturday, January 1, 2011

SISA SISA TERAKHIR DI RUMAH PART 3 ( FINALE )

oH tidak ! last day dah weh.. malam ni last boleh tidur atas katil empuk.. lepas ni tido atas tilam nipis je.. malam ni last makan free.. lepas ni makan berbayar dah.. rm5 sekali makan.. malam ni last boleh hidup bebas.. esok pagi last boleh bangun lewat.. macam macam ah lagi.. semua nya last hari nie.. tibe tibe rasa macam baru semalam aku tarik beg naik bus sani ekspress kat station bus shah alam tu.. dah lama tak naik bus kan rasa seram sejuk je.. dua tiga hari ni sebuk teman adik adik pergi beli barang barang sekolah.. preparation lah katekan.. nanti nak bawak anak anak lak pergi beli barang sekolah.. anak angkat okayh.. 

aku nak share cerita sket lah kan.. tadi malam. means baru sejam yang lepas, aku pergi hantar mami aku pergi balik rumah dia kan.. so aku drive.. sampai kat traffic light, aku brek. seat aku bergerak kedepan.. terkejut kejap.. rupa rupanya seat tu tak kemas.. kan bila kita gerakkan kerusi kita kena pastikan bunyi Ketek ( aku taktau korang nak pronounce macam mana neh hehe ) kan.. aku tadi masuk kereta terus drive.. tak perasan lak kerusi tu since selama ni okay je kan.. aku takde hal pun.. since dah biasa.. dulu time driving school, aku kena lah ajar sorang budak baru ni tau.. dia macam confuse brek dengan minyak.. sekali tertukar, so accident dengan tiang tiang dekat parking.. second time, time tunggu turn nak buat parking, kereta belakang langgar belakang kereta.. terkejut dowh aku.. kena langgar kan.. so tadik tu kat traffic light, tak rasa pape dah.. dah terbiasa.. aiyoook...

then on thw way balik, ada dalam sepuluh basikal duk ronda ronda tengah jalan.. aku ingat le tour de langkawi.. tapi fikir balik le tour ape malam malam neh. rupa rupanya budak budak main kat situ.. bodoh punya budak.. dah kata jalan tu sibuk.. jangan lah main kat situ.. bajet ganas lah boleh main basikal kat situ.. kalau kena langgar macam mana? hilang lah weh ganas ko.. bodoh tak sekolah.. tu lah cuti lama sangat.. esok sekolah buka, macam mana ntah diorang neh.. mesti kaki ponteng neh. aku ingat nak turun dari kereta, tarik telinga mereka, piat sket.. degil sangat.. tapi kakak aku tak bagi.. *scene berani mati tunjuk gaya hero tapi tak buat pun* ... ini adalah entri khas sebelu naik bus malam esok pukul 11 malam..


bus yang akan membawaku pulang esok hari 

3 comments:

ZiErWa zAiNaL said...

berhati2 ye...semoga perjalanan awak dipermudahkan oleh Allah..

SyedMuzzamir said...

thank you zierwa =D

iQapiQa said...

semoga selamat sampai!
n hav a hepi2 lecture days.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...