NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Thursday, May 19, 2011

NUFFNANG


Selamat Pagi . Sihat semuanya ? Dah breakfast belum ? Hari ni abah aku tak kejut pun pagi tadi . so maknanya tak dapat lah upah untuk hari ni . aiyooo . rugi rugi . setakat cuti ni , aku takde kerja tetap lagi . baru nak apply jadi guru sandaran . ahaks . malu den . ade kerja kosong dengan 7e ni , tapi malas pulak nak apply . kena interview bagai . kerja kut shift lak tu . lepas tu ada satu lagi kerja , tak tau kerja apa . misteri betul tapi dia nak lelaki , pandai membaca dan mengira . rm30 sehari kerja 6 kali seminggu . aku rasa ni mesti kerja jual surat khabar ni . okay jugak . since buku kan banyak . boleh lah aku baca semua buku kat situ . boleh la baca semua gossip kan . hee . 

jadi cuti ni , aku mengharapkan nuffnang aku naik cepat cepat . boleh tebus nanti . yang aku tebus hari tu kan , tak dapat dapat lagi . aiyooo . lama betul . ada orang tanya aku nuffnang ni apa . hmmm. nuffnang ni bukan kuih . bukan jugak nama lain bagi Bapak aku . dia adalah satu company pengiklanan . tengok dah logo dekat atas tu ? haaa . sebelum aku kongsi pengalaman aku dengan nuffnang kan . sila rujuk gambar di bawah . hee . tu dia kata kata pendorong dari Nuffnang .  



oh by the way , gambar kedua kat atas ni adalah BE aku . aku baru dapat BE lagi . dua sekaligus . aku walaupun BE banyak , tapi tak power . sebab setiap BE aku boleh dapat lebih kurang rm3 atau rm4 je . isk isk isk . tak dapat ratus ratus pun . =( .. ye laaa bukan ramai pun datang blog aku kan .. BE ni buffered earning .. macam bonus lah .. yang pasti Hong Kong DIsneyland tu , iklan dia gambar Hanis Zalikha . heee . makin bersemangat kan nak klik . hmmm . pengalaman aku dengan Nuffnang eh ? aku start letak Nuffnang ni dekat blog aku bulan 11 tahun lepas . so lebih kurang 6 bulan dah . setakat ni earning aku lebih kurang rm150 . sikit ? memang sikit pun . sebab aku bukan full time blogger . aku tak macam Ben Ashaari . boleh update tanpa henti within 24hours kan . dan yang paling penting bukan senang nak dapat duit dari Nuffnang . bukan bila buka blog , letak iklan , klik iklan , dapat ribu riban dalam akaun . NO !

kena usaha la . kena tahu strategi . kena blogwalking blog orang . kena buat entri menarik . kena pandai pancing pembaca . tapi secara normal nya , bloggers ni bersatu hati , sehati sejiwa . aku klik iklan kau , kau klik iklan aku . macam tu la gayanya . kan kan ? tolak tepi pasal duit , Nuffnang jugak bagi tiket wayang free dekat kita . tau tak ? setakat 6 bulan ni , aku dah dapat 3 tiket wayang free dan 1 tiket konsert PakNil hari tu . gempak siot . so kalau earning sikit , apply lah tiket wayang tu . join contest tu . tak susah pun . comment je . siapa nak bagi tiket free rm12 selain dari Nuffnang kan . *bodek* . Nuffnang memang baik . memahami dan bersifat rendah diri . chewaah . so apa lagi ?? pergi usha Nuffnang ni , letak iklan dan have fun . ala bukan korang kena check hari hari pun . sekali letak je , so lepas tu biar lah dia running sendiri . sambil menyelam minum air kan . sambil ber blogging ,kumpul duit sikit . happy blogging guys !




4 comments:

Syafiq Rosli said...

hehe..kena rajin layan nuffnang ni..

アヌム ちゃん said...

okla dpt jugak BE..ni tak dapat2 pun lagi..huhu~

アヌム ちゃん said...

Sudi2 la visit me @ frommetoyou eh..arigatou..(^____^)

Khairul D' Zaman said...

nuffnang ni btl2 ke dpt dwet. err

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...