NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Friday, May 20, 2011

PUTUS CINTA





sekadar gambar hiasan okay . tapi bukan hiasan sangat lah . sebab benda ni benar benar terjadi . hee masuk paper hari ni kot . hari kahwin , si bakal suami cancel kan perkahwinan . si bakal isteri frust . dengan baju pengantin ye . cubaan untuk terjun bangunan . suicide . hmmm . bagi aku benda yang perempuan ni buat boleh difahami , ye laa satu frust , kedua malu , ketiga sedih , keempat jiwa kacau dan terakhir rasa tak percaya . dan dan hari kahwin , dah siap semua . tak jadi kahwin . berlaku dalam sekelip mata . mungkin dia takleh terima kenyataan kot . adoiya , kesian . tak baik tau buat orang macam ni . dah taknak , cakap awal awal . ni nak tunggu hari wedding baru nak bagitau . dengan cara yang memalukan . sungguh tak gentleman . 

pengalaman aku ? chewah . cerita pasal pengalaman lak . hmmm bila putus cinta memang sedih tapi cuba lah terima kenyataan tu . eh aku putus cinta takde lah sampai aku plan nak bunuh diri , buat lagu ke apa . ala ala cinta tiga segi tu kan . aku putus cinta , putus macam tu je la . haaa haaa cool gila kan ? meh aku story sikit . benda ni berlaku di sekeliling aku lah jugak kan . pelajar couple dengan staf pentadbiran sekolah . well , aku tak pasti diorang couple ke tak . mungkin si lelaki je kot ada crush dekat si staff ni . then , suatu hari , si lelaki tekad untuk meluahkan isi hati dan perasaan yang suci lagi ikhlas . jawapan yang diterima ? haruslah TAKNAK , NO , GILA KE SAYA NAK TERIMA AWAK , NO WAY , GO TO HELL . okay aku tokok tambah . tapi yang pasti si staff tolak cinta suci dan ikhlas pelajar tersebut . lelaki tersebut frust menonggeng , buat cubaan nak bunuh diri . 

caranya ? bukan terjun bangunan . bukan kelar tangan dengan pisau . bukan jugak makan racun . tapi dengan cara yang lebih ekstrem dan menyakitkan . duduk tengah tengah jalan , tunggu kereta datang langgar . fuhh terbaik kan . nasib baik kereta tak de , kalau tak , dah kena pijak , dah arwah dah . aku rasa ada orang sedar . dan selamatkan dia kot . heee . kalau tak , tak pasal asrama aku berhantu . misteri lelaki digilis lori cinta ditolak staff sekolah . hmmm . budak budak tak matang . dengar dik , abang nak nasihat . bercinta boleh . tapi jangan taksub sangat sampai tahap macam ni . tak de guna dik . kita belajar tak habis lagi , makan minum pun mak ayah tanggung , tak perlu nak frust sangat lah bila putus cinta tu . normal la kitaran hidup macam tu . fikir dulu sebelum buat . kalau betul nak couple , kena ready mental dan fizikal lah . mengapa fizikal ? ye laa kot kot lah kena pukul , kena buli , kena dera dengan pasangan kan . 

p/s : aku tak couple couple lagi ni . nak cari staff uitm yang single lah . yeah .

7 comments:

Mrs Hazqira said...

pas putus cinta..relax dulu...after 1week kita cari la pengganti yg baru .hahhahah... :)

Syahirah Suhaili said...

kes putus cinta? hehe..nape la boleh tlalu taksub kan..dah bukan jodoh,trima jela..hoho..kot tyme hati tengah sedeh..bawak2 la solat..kan? kan? hahah..pepandai je adiela nih :D

faralovexx said...

kesian btol kt prmpuan tu,,
perkhwinan rmupakan perkara yg pnting dlmhidup,org ckp,sekali seumur hidup,so,sebaeknyer kiter plan btol2,
xnk nyesal kemudian hari,xde laa last2 minitnk batal,,
tp perempuan tu xley ikut sgt perasaan kan...kena bertenang dulu,bru kiter dpt fikir ngn waras.. :)

my-shopping2u said...

sbb tu bila syg org.. kna berwaspada,. syg Allah tak perlu waspada... syg sesama makhluk xkn kekal.. ngan ibu bapa sndiri pn xkekal.. apa lgi manusia lain.. bunuh diri jugak bukan jln penyelesaian... tu jln ke neraka...

♥Putri ilyanie♥ said...

Betul2.. bila putus cinta rasa sedih sgt2.. jenguk new entry saye yer.. ada kne mengena dgn frust jugak nie..
http://putrilyanie.blogspot.com/2011/05/sedarlah-jangan-bermimpi-lagi.html

mommy akmal said...

kesian giler..

dulu cinte mcm nak rak..bile putus melalak2..tapi lek la..tuhan tu kan adil die bagi yg lebih baek..kan..kan :)

Anonymous said...

mmg x dinafikan lah kalo orang tolak cinta kita mang sedih..tp bile pk dr segi logiknye sbenanye kite lebih kepade malu ngan diri sendiri and ngan org yg kite luahkan tu,thats y lah kalo bole nk g jaoh2 coz malu nk berdepan ngan die..hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...