NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Monday, July 25, 2011

BUDAK GILA NAK MAKAN PENYEPAK


Selamat pagi . tengok gambar kat atas ni rasa nak bagi penyepak tak ? tak pun tarik telinga ke . actually ni adik aku . aku geram dengan dia . haha. mulut dia macam orang tua . kadang kadang macam burung kakak tua yang baru boleh bercakap . tak berhenti bercakap . mengarut jer , hari ni dia buat masalah . bangun tido bagitau mak aku dia tak nak pergi sekolah . oh lupa nak bagitau fakta pasal budak ni . dia anak bongsu mami aku iaitu mak aku yang kedua . mak aku tanya kenapa tak nak pergi . dia kata " mami kata kalau adik demam takyah pergi sekolah " . macam biol jer . so mak aku suruh dia sambung tido . aku sebagai abang yang hebat , aku pergi investigate budak ni . kantoi ! dia tak siap kerja sekolah , takut cikgu marah , so kata demam . siot !

sekarang ni bila dah pandai membaca , habis semua buku buat masuk dalam toilet . baca time berak . sampai buku Media Hiburan , Mangga , Urtv aku habis bawak masuk dalam toilet . mangkuk betul . nasib baik tak dia ambil nya buku Perlembagaan aku tu . haha . baru baru ni , dia panggil mak aku " ibu tiri yang jahat " . tak pasal pasal . dia panggil aku " abang tiri yang comel " . ni bukan rekaan . ni fakta yang betul . dia bagitau dia takde ayah ( dia kata lah ) , ayah dia sekarang ni ayah tiri yang baik . bila aku tanya tiri tu apa , dia bagi buku sekolah dia . ada karangan bertajuk Keluarga Saya . kebetulan dalam tu , ada mak tiri dengan anaak tiri . gila cepat terpengaruh ! 





bila aku tanya time besar nak jadi apa . dia jawab nak jadi model . mak aku jadi orang gaji dia . mami aku jadi pekebun . gila tak wei ? terpengaruh dengan cerita indon " Kisah Model Terlampau " . arghh dah pening aku . kalau nak cerita semua , memang banyak budak ni mengarut . yang lagi kelakar , dia bagitau dia dapat no 1 exam hari tu . bapak aku punya excited . yela darjah satu kan . bila pergi sekolah , tau tak nombor berapa dia dapat sebenarnya ? haha no 29 . jauh tu no 1 dengan 29 . sewel punya budak . even dia tau dia nombor 29 ,bila orang tanya , dia still jawab dia dapat no 1 . sewel ! 


9 comments:

Pure Mahabbah Fillah said...

Assalamulaikum...

hihihi...yg abg dia g beli mjlh hburan 2 npa..hihi
pas 2 marah kt c adek yg smkin
up 2 date gn dunia..hihih

sbq2..budak2...diorg x thu apaper lg..hiihi
awk boleyh guide dia lg...

SyedMuzzamir said...

wslm ..
wah si abang kena marah .. heheeheh ..

saya afi said...

hahaha, klako ngat adk mu :P

ZWAN SABRI said...

Wah! kecik2 da pandai berposing..
nanti besaq kompem jadi model terkena..
aiseyh, bestla hang sbb dapat adik yg happening macam nii.. ;)

MySuaraBlog: Kunyah Untuk Kurus

Anonymous said...

wei comel lah adik hang niiii. nnti dah besar skit dah tak best dah. haha

FaraLavida said...

lawak nye budak ni!

SyedMuzzamir said...

afi : bila mood aku baik , memang klakar ah budak ni . tapi bila aku takde mood , haaa kena jugak piat telinga ..

zwan : model ? tak yah ler . kalau dia jadik model , tak pasal si abang ni pose sekali .. hahaha ..

anoy & fara : adik je ke ? abang tak comel ??

Mommy Fara said...

Hehehehehe...

Kelakarlah. Scary pun ada bila bdk2 zaman moden nie cpt sgt terpengaruh dgn benda2 yg tak de pekdah. Merbahaya!

SyedMuzzamir said...

yer kak . zaman kita budak2 dulu facebook pun tak wujud lagi . saya first time ada friendster pun time darjah 6 . haha .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...