NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Tuesday, December 28, 2010

Aku Dan Budak 9 Tahun

Kelakar .. Memang kelakar.. tadi aku masuk Ym Chat.. random lah kan.. aku masuk Singapore.. geli lah nak masuk room Malaysia.. haha takde takde, kalau masuk room Malaysia, ramai foreigner  yang entah pape je.. asyik asyik invite webcam.. so aku masuk Singapore.. then aku chat ngan seorang budak umur 9 tahun.. gempak, 9 tahun dah masuk roomchat dah.. aku dulu 9 tahun duk main utus utus surat je dengan kawan dalam kelas.. tapi buat ala ala chat jugak.. yang ada nickname kat depan tu.. tak dapat imagine eh? Cam ni cam nie..

TengkuFarid : Hi , buat apa ?

CherryMerry : Hi gak , tak buat apa pun.

Okay sekarang dah Nampak jelas kan. Kenapa tengkufarid? Hmmm. Tu nickname Mirc32 dulu dulu. Kenapa tengkufarid bukan syedmuzzamir. Haha aku genius dulu. Kalu letak nama betul nanti orang tahu aku kan. So aku letak nama tengkufarid tu. Knal tak sape? Ala dulu kan tengkufarid ni famous dalam puteri impian. Tau tak? Hero dia tu? Puteri impian pun taktau? Yang amy mastura berlakon tu. Yang ada dialog cam ni “ sapapefe sufuruhfuh afawakfak jufupefe difiyefe “ .. okay mesti sekarang dah ingat kan.. sweet kan citer tu.. so that’s why ada tengkufarid tu.. skip part tak menarik nie sambung dekat cerita aku dan budak itu.. ni lah lebih kurang chat aku dengan dia.. aku chat dengan dia sebab nickname dia lawa..nickname dia sailormoon_light ..

Aku : salam, hai.. dengan kuasa bulan aku menghukum mu..

Dia : wassalam.. comel lah awak nie.. tu dialog saya.. awak jadi lah batman ke.. superman ke..

Aku : ala batman tak hensem.. kalau jadi superman, saya malu pakai seluar dalam kat luar.. saya jadi spongebob lah boleh.. dia pun hero jugak.

Dia : tak sama pun.. abang jadi Patrick lah.. adik tengok abang pun dah macam Patrick dah bulat je..

Aku : ( dalam hati aku, siot je budak neh ) … eh mane de same.. saya comel lagi..jap, abang adik ? asal.. kita ni adik beradik eh.. lain mak ke lain bapak ??

Dia : mengarut je abang ni.. saya tengok gambar kat tepi tu, macam tua je.. saya panggil lah abang..  saya hormat orang tua.. saya budak baik..

Aku : pulak dah.. ni gambar lama la dik.. tu gambar 20 tahun dulu.. sekarang abang dah mati.. dalam kubur dah neh..

Dia : abang ni teruk tau.. dalam kubur mane ade internet ?

Aku : adik, sekarang kubur dah maju.. ada wifi okay.. unifi lagi..

Dia : habis tu abang online guna apa?

Aku : lah, guna ipad dik.. tadik ade orang terjatuh kat kubur neh.. abang sambut.. cek cek ada wifi.. laju dik.. abang tengok youtube pun, laju dowhhh ( nada suara sam bunkface dalam iklan unifi orait )

Dia : abang ni main main tau.. abang tak takut ke?? Buat gurau macam nie..nanti karang ada hantu dating dekat abang nak pinjam ipad baru tau..

Aku : haha takde punye.. hantu tu takut kat abang.. abang jadi penghulu kat sini.. adik umur berapa?

Dia : 9 tahun.. abang ni cakap besar btol !

Aku : relaks dik. Abang gurau je pun. Ala muda sangat neh.

Dia : muda muda berisi bang. Abang jangan buat main main. Adik tak suka orang gurau pelik pelik pasal hantu. Adik nak Tanya boleh bang?

Aku : ape dia dik? Kalau nak ngorat abang, bgtau je. Abang ok. Hahaha.

Dia : orang sekarang buat cerita hantu banyak sangat. Hantu tak marah ke bang? Kita ejek dia macam macam. Hantu pakai telefon lah. Hantu ni, hantu tu. Diorang mesti tak suka kan bang orang tahu pasal diorang

Aku : ( haha gelak tak berenti.budak ni kelakar ) ntahlah dik. Abang tak kawan dengan hantu. Abang tak penah interview dorang.

Dia : hmmm kalau macam ni jawapan abang, baik ada tanya pokok je. Pokok boleh bagi jawapan better dari abang. Okay lah bang, battery hp adik low dah neh.

AKu : eh adik online pakai hp ke?

Dia : iphone 4. Baru beli. Hadiah dapat A.

… then terus dia log out.. adoi.. kalau aku layan budak ni, mesti best lagi ayat dia kasik.. hehe.. part yang last taik. amboi 9 tahun dah iphone. heh. 

2 comments:

mizz_aainaa said...

hahaha..
lawak2..

cik enon lalalaa said...

pehh..mmg tak leh belah..
umur 9tahun pakai iphone4?
najisssss! dulu time kita kecik2 pakai tin susu dengan benang aje!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...