NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Friday, January 21, 2011

Susulan Cerita Pelajar Uitm Hilang di Bukit Broga

haa ade bace tak paper hari nie . katanya pelajar uitm shah alam hilang dekat broga tu selama dua jam kena hempap dengan batu besar .. hmm .. so aku tak sempat nak buat post petang tadi .. since takde internet connection .. kebetulan housemate aku ade jugak pergi sane tapi tak tahu lah pulak ada kes kat situ kan .. tadi terbaca dalam the star .. aku just tweet je .. tiba tiba ada seorang reply tweet aku cakap dalam paper tu auta je .. dia bagi link apa yang terjadi sebenarnya dekat bukit broga tu .. aku copy kan untuk korang baca .. aku dah mintak izin dia tadik .. boleh klik gambar di bawah untuk baca keratan akhbar tu .. 


kat bawah ni version yang betul punya .. dari tuan punya badan .. bukan akhbar mane mane .. =D .. 

Aku and kawan2 Puncak dengan excitednya bertolak around 3am dr Shah Alam untuk ke Broga Hills. Sampai kt Broga hills around 5am and tuggu 6am untuk naik. Then sampai puncak Broga ti around 7am and memang ramai org time tu. Cuti Thaipusam kan. 

So, all the incident happened time all of us nak balik. Around 8am tu kami start turun and sampai kat 1st hills tu kan jalan berbatu-batu so terpaksa la turun secara menggelongsor. It happened so sudden. Ezzad yang ada kat belakang pun x sempat warning sebab x sangka ada batu sebesar kepala manusia dewasa tergolek dari arah atas. kalau dah kat lereng bukit tu mesti la lajukan and batu tu attack pinggang aku.

So lepas tu kaki aku terus x function and kawan-kawan aku tolong aku jalan ke tepi and Adam tolong call JPA3, ambulans and 999. 10.30 semua bantuan sampai. JPA3, polis, ambulans and bomba datang untuk tolong aku. Alhamdulillah around 11am aku dah ada dlm ambulans untuk ke Hospital Kajang. 

Actually i got history about my lumbar then the rock attack my back and my lumbar problems come again. So, i hope i can be like before. I dont want to burden anyone again. Sorry to everyone and thanks to those who are helping me at Broga, Hospital and home. Thanks a lot.

9 comments:

zeeqazainal said...

post kat blog rupenye..hehe
btw, thanks for sharing :)

SyedMuzzamir said...

hehe..
oh u igt post kat mane??
takpe kan ??
=D

Si Gadis Pipi said...

owhhh... Broga hill mmg pemes skg ne..last week i br je g..but xsmpai ats pun half way je..cz dh ptg sgt n hari nk ujan ..

SyedMuzzamir said...

at least u penah naik . i tak penah .hehehe

De'din said...

hye,,

baru lepas follow blog nih
btw, jom join contest dedin !

AIMAN said...

cantik ar bukit broga nih.. tingin aku nak pi

maRShA said...

cianny~~ xtaw lax cite sal broga hill ney... arap2 dy cpat smbuh la ;)

Pirate said...

Thx for the info. Dah agak mesti info x clear dlm paper hr tue... Btw next week I will go there

My latest entry: Roaming Around Uptown D'Kota aka Uptown Kota Damansara

HARITH ISKANDAR said...

thanks 4 da info,Alhamdulillah dia selamat.
korang nk g Broga ke..sian Broga, tk nak bg dia bernafas dulu ke?hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...