NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Sunday, February 6, 2011

Adobe Photoshop Punya Pasal ..

Salam & Selamat Tengahari .. dah makan dah ?? aku dekat fakulti ni .. aku datang actually konon konon nak buat kerja lah kan .. since kalau duk rumah confirm sakit belakang kan duk menaip .. takde meja .. so datang lah sini .. sambil sambil online internet laju .. aku da dekat sebulan nak software adobe photoshop .. yes aku noob .. aku memang tak pernah ada .. tak pernah berminat pun dengan adobe ni .. aku tengok housemate aku Pert duk gila gila dengan adobe, langsung tak terdetik kan nak belajar adobe .. 

tapi minat ni datang sejak aku ada kamera .. ekhem ekhem .. nak bgtau jugak kan ada kamera .. ala bukan dslr pun.. kamera biasa je .. dulu amik gambar guna kamera hp so tak berbaloi nak edit kan .. haha .. tapi bila guna kamera btol ni , aku tengok gambar aku ni terlalu clear .. so kena edit lah biar nampak hensem sikit kan .. ish ish ish .. bukan lah .. aku nak buang tanda hitam kat dahi ni .. nanti orang tengok , orang kata aku ni tok imam lak kan .. biasa kan tok imam ada tanda kat dahi..tak caye ? try test tengok tok imam time solat jumaat .. aku dah lama ada tanda ni.. *riak* .. ramai orang tanya, tu tanda kuat solat ke .. aku cakap lah tak .. takkan nak mengaku ( eh tiba tiba mengaku dalam blog ) .. takde lah .. ni tanda ape ntah .. parut kot .. aku pun tak pasti .. dah lama ada .. sejak form4 .. haha.. 

so aku usha usha terjumpa link download adobe ni .. dekat UiTM biasanya dia tutup mediafire .. dia band lah maksud aku .. hari ni tak band pulak .. so aku download lah adobe photoshop ni .. hehe .. oh aku amek kat mane ? aku amek dekat blog ni .. korang usha .. AbgPhotoshop .. dan yes .. berjaya .. tepuk tangan sikit .. aku sekarang dah tutup buku kat tepi .. dah tutup Microsoft Words.. baca bismillah .. dan teruskan dengan aktiviti pertama .. aku main warna warna .. best beb ... tengok eh hasil aku warna .. memang lah buruk .. aku akui .. aku buat semata mata nak test je .. hehe.. 


sebelum 


 selepas

dan ternyata yang sebelum lagi lawa .. aku tak reti lah nak match kan warna . nanti aku belajar eh .. hehe .. buah cempedak diluar pagar , amek galah tolong tunjukkan . . saya budak baru belajar .. kalau salah tolong tunjukkan .. aiseh .. siap pantun bagai .. hahaha.. excited ..

3 comments:

Cikin said...

oke laa tu ada photoshop . kita dah donlod , tp version lama . tak best !

HAQ said...

tlg ajar cmne nak gne A.P nie.. x reti la..

anamizu said...

wahh3 terror2..
nti bleh la ajar cik ana plak..
dh AP nih tp pening nk gune..hihi


recent post : |kenal mohsen namjoo???|

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...