NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Monday, February 28, 2011

Pernah tak ? Serious Ni Pernah Tak ?

sekarang pukul 3.47am . macam korang takde jam kan aku duk sibuk sibuk beritahu pukul berapa . bukan lah . sekarang ni logik nye korang tengah lena di buai mimpi . aku belum lagi . siang tadi aku tidur lena dah . so sekarang ni rasa segar lagi mata . aku rasa title entri aku ni sangat annoying . serious . dan kalau korang buat entri ni , bila aku baca , aku rasa macam aku nak bagi :




haa cukup lah .. nanti banyak banyak aku bagi nampak over pulak .. takde lah ..  aku tak rasa apa pun .. tapi aku rasa mesti korang yang rasa macam tu .. okay sekarang aku pulak rasa macam ntah apa laa aku type .. dan redundant sangat word "RASA" .. takpe lah abaikan semua di atas .. oh tadi ada orang tanya nama penuh aku .. haa tiba tiba je .. mungkin tu dari majalah mana mana kot .. nak interview aku lettew ( tiru awek blogger ) .. ekhem ekhem .. mesti nak buat ala ala BenAshaari ni .. *PerasanNakMati* . yes aku memang perasan .. padahal aku tahu setiap kali orang bukak blog aku ni , orang rasa nak muntah .. muntah hijau biru kuning .. semua ada .. berbalik kepada apa yang nak sampai kan .. Pernah tak korang : - 

1) keluar bandar dengan kawan kawan .. tiba tiba nampak orang pakai baju sama dengan korang .. dan orang tu bangla .. apa korang rasa ?? kawan kawan semua dah gelak nak mati .. anda je yang tersipu sipu malu .. AKU PERNAH ..

2) sepanjang korang bersekolah atau belajar atau kerja , korang jumpa orang muka persis dengan muka korang .. AKU PERNAH .. dalam tv .. awal ashaari .. fahrin ahmad .. remy ishak .. aku MALU .. merah padam muka akus setiap kali tengok tv .. =P 

3) jumpa orang yang korang tak kenal .. tiba tiba tegur " eh you look familiar .. do i know you " .. AKU PERNAH ..  reaksi aku .. hmm tengok keadaan .. kalau perempuan cantik , aku cakap " i pun rasa macam tu " .. kalau perempuan tak cantik , aku cakap " sorry , i tak pernah kenal u langsung dan i rasa macam i taknak kenal u langsung " .. kalau lelaki , aku akan cakap " sorry aku bukan gay , aku okay .. " .. 

4) pergi kedai makan .. orang tengok korang makan apa dengan muka pelik .. AKU PERNAH .. aku rasa macam nak pergi tampar je muka dia .. dan jerit " kau pehal ? nak makan nasi ke nak makan tapak kasut aku ? aku punya mulut .. ikut suka lah aku nak makan apa pun .. aku guna mulut kau ke ? "

5) dalam kelas lecture yang bosan gila .. dan kantoi tidur dengan lecturer .. dan kena marah .. AKU PERNAH .. dan aku nak je jawab " saya tidur sebab madam ajar boring .. saya nak tukar madam boleh ? " .. and seriously aku tak pernah cakap .. sebab aku hormat semua lecturer aku .. kalau tak , mesti aku dah fail paper .. taknak wei .. bazir masa aku ..

benda di atas aku selalu alami .. seriously .. korang pernah ? serious ni korang pernah tak ? *annoying* .. by the way , yang nombor tiga tu aku gurau je .. bagi aku semua orang cantik .. perempuan tak cantik bagi aku adalah perempuan yang takde hidung , takde mata , takde telinga , ada tengkorak je .. boleh ??

18 comments:

si pendek dan moody said...

haha janganlah cemitu , orang nak pandang pelik rilek je jangan marah marah dalam hati nanti riak bengang terlahir di wajah. tak ayu nanti mhahaha

cool aje, kalau kena lagi kes pakai baju sama dgn mat bangla, kau gelak lah sekali, kau happy tak upset, kawan kau pun happy gelakkan kau hahaha, cool ke tak cool camtu, COOL tau ;D

tapi, aku pernah sekali terserempak mamat indon masa kuar gn member aku, dia pakai tshirt pattern sebijik mcm pattern cardigan aku, belangbelang.

--masalahnya aku pempuan, dan dia mamat. indon pulak. nak mati aku bantai gelak dgn classmate sepanjang minggu.

eh pjg pulak komenmen haha kbai. peace :D

gigiAriEma said...

hahaha..gigi pernah kuar jln..da org tgur "eh mcm pernah tgk la muka nih..familiar je kan.?" haha..
terus malu babe.. :P

♥misz nana♥ said...

tak boleh blah.. ;p

noraim said...

haha. relax jek. semua org pernah mengalaminya. nak² part yg tidur masa lecture. hihi. sy pon pernah.

Rozuan Ismail said...

terserempak yg pakai baju sama tu ada lah..tapi bukan mamat bangla,tapi mamat hensem..hoho..

yg muka sama tu ad..masa zaman matrix ada..zaman sek men,junior aq sbijik mcm aq..persaingan btol!!hoho

Namee Roslan said...

weyy mat bangla suka paka kemeja bunag2. ahahah. amer pernah sama ke??? wahaaa. bulu dada mesti mau kerinting! btw amer... saya pun ada entry baru..pendek jaa http://nameeroslan.blogspot.com/ :) apa pandangan amer tntg persepsi manusia yg melampau?

Namee Roslan said...

its bunga*

mykhalis said...

aku suka jalan pasaraya sambil sandar badan kat troli.. kire malas nak mampusla.. tibe2 sorang auty yg agak besar jalan camtu jugak..lalu baik je sebelah aku.. damn..mulai hari itu..aku tak pegang troli dah..

adan said...

hahahaha... lawak entry ni..

syafiQakarim said...

yg num 3 tu serius kejam gila.
haha.kalau aku,lempang terus.
grr

belog saya a.k.a naz said...

num tiga tu takleyh blah..haha

grawwrbabe. said...

manyak sengal wooo kamooo
haahhahaa.... paty2 tdow ngan part makan tue pnah la dear

Wahida Nasution Thakhrim said...

selalu aje tido dalam kelas.. tapi nasib baik ler boleh score markah bagus.. jadi tak la marah sangat pensyarah tu.. he3

eesyaheera said...

yang nombor 3 tu kurang ajar sikit. haha.

p/s: amboi, baru blogging beberapa bulan, followers dah lawan aku.

kira kekuri said...

3,4,5 aku pernahh arr..hahhaha~

fatien ! said...

HAHA~ kelakar abes :D 2,3,4 penah !

nurulatiqahismail said...

sumpah cerita ni memang lawak...
lawak la mamat ni...suke3^^
1 dan 3...memang pernah...tp sekali jer la...

tomato said...

hahaha ! baju same dolu agak segan r..but skrg ni pikiaq "macam la kilang kain tu buat satu baju je kan?bazir r beb" . hehe

pakwe ensem kalau nak ngorat sy mesti ckp camtu..but, ceq iyakan je..lau tak hensem ckp ta knai/.muahhaaha *kidding

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...