NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Monday, February 28, 2011

Tak Semua Gula Manis . Ada Ke Gula Tak Manis ?

Well Hello World . sekarang broadband aku sakit . dia kena sindrom siput sedut . memang macam ni . setiap kali hujung bulan memang macam tu . sedih betul . ada tak broadband yang takda limit usage tiap tiap bulan ? anyone ? kawan aku cakap kan broadband diGi unlimited . betul ke ? diminta pengguna diGi broadband untuk tampil kehadapan . bukan nak rotan . atau nak suruh ketuk ketampi . nak tanya je . jangan segan segan eh . tak best nya bila broadband ni habis limit adalah kerana susah nak loading blog kawan kawan mahupun facebook . dan bila lambat , jiwa aku jadi kacau . aku rasa nak hempas laptop dekat lantai . padahal yang salah nya broadband . adoi . aku pun tak pasti . kenapa bila sindrom siput tu melanda , aku pulak meracau lebih lebih . 

bila aku baca balik title entri aku ni kan . aku pun garu kepala . garu punya garu sekali keluar kutu . isk isk isk . ntah mana datang ntah . kutu ni tak takut ke dekat shampoo pantene aku yang aku beli rm1 tu dekat farmasi bestari . aa rm1 . sebab dia nak habiskan stok . tak kesah lah kan . asal murah . aku tibai je . orang kata biar murah asal jimat . ekhem ekhem . tapi aku tak pakai pun . takut lah pulak kan nak pakai . aku dah beli yang lain dah . brand apa ? mana boleh share . takkan semua benda nak share . nant korang tiru aku . =P 
sebenarnya apa yang aku nak bagitau . macam ni . pernah tak korang berada dalam situasi di mana apa yang anda kata orang tak setuju . dan bila korang cakap dia salah , dia mati mati kata dia tak salah . aku bagi situasi . then korang nilai . betul tak apa aku kata . 

Ali : cantik sial Eesyaheera
Abu : tak pun . biasa je .
Ali : mana ade . cantik gila kot . cuba tengok muka dia . ada lesung pipit kot .
Abu : ala dia tebuk tu . mesti dulu time dalam kelas cikgu ngaja . dia duk cucuk pipi dia dengan pen . tu yang berlubang tu . tak tengok ke lubang tu size pen .
Ali : hek kau . tengok betul betul . dan lah cute . manis . gedik pulak tu .
Abu : takde lah . tak cantik pun . cantik boyfriend dia lagi . 
Ali : Opss .

okay taknak sambung dah . nanti makin mengarut . orait so dapat tak idea aku . yes semua orang ada pendapat sendiri . ada orang taste sendiri . ada orang ada idea sendiri . aku bengang gila bila orang tak respect kita punta pendapat . i mean dah kata brainstorming kan . kenapa kau nak condemn idea aku . macam idea kau bagus sangat . relaks lah weh . list down lah dulu semua idea . then kita sort out lah macam mana nanti . kalau nak list 10 idea , semua kau punya je . baik kau buat sorang sorang . sebab tu aku analogi kan . memang sifat gula tu manis . tapi kalau gula campur kopi . rasa gula tu tak manis dah kan . betul tak ? ada orang kan bila letak sesudu gula dalam air sirap dia rasa tawar jugak . tapi ada orang letak secubit gula pun dah rasa manis .

aku tau lah memang gula tu sifat dia manis . tapi pernah ke korang makan gula tu mentah mentah macam tu . cuba try amek seketul . apa korang rasa ? then korang bagi orang lain rasa pulak . try tanya 10 orang , mesti ada punya bagi pendapat berbeza . baru baru ni ada entri pasal pelacur blogger . ada baca tak ? ada lah seorang blogger ni buat . then ada ramai jugak yang buat entri balas . ekhem . aku pun rasa perkataan tu agak kasar . but then again aku malas nak komen panjang . sebab tu mungkin pandangan dia . betul tak ? sama jugak . ada orang kata blog aku ni sampah . mengarut . ada jugak orang kata blog aku ni boleh lah nak buat baca bila boring . aku respect semua pendapat tu . tapi takkan lah aku nak stop berblogging lantaran kritikan negatif tu . tak , aku takkan jatuh semudah tu . blog ni minat . aku suka bila baca komen orang dekat blog aku . selalu buat aku gelak . thank you semua . dan followers aku semakin meningkat . yeah yeah . happy . boleh buat jamuan ni . hehe . 

p/s : apa apa pun gelak gelak jugak . tapi ingat . jangan sesekali nak undermine orang punya idea dan pendapat okay. terima seadanya . apa perasaan korang kalau orang tak terima pendapat korang ? dah lah tak terima . then kutuk lagi . marah tak ? marah tak ?

9 comments:

Nazatul shima said...

yup..hargai pendapat org laen, dan kita pon akan dihargai..hehe..

Jue said...

*cough*
wa pakai digi
so far sgt berpuas hati
comment ini tidak ditaja oleh yellow man hihihi

shah-kayrul said...

memang betul la...pantang ujung bulan confirm ke laut la internet aku...huhuhu

OLick SyaSya said...

i gne digi berok bank oke je..

tgk pakej pe u ambik la..low price,

low la dye nk bergerak..hehe

inanur@TH said...

Bak kata pepatah:
Rambut sama hitam,hati lain2.
Meaning setiap org dapat citarasa dan pendapat yg berbeza ikut kepala memasing.

Tapi errr..boleh ke pakai lagi pepatah kat atas tu ya.Zaman sekarang rambut orang dah bermacam2 kaler.

RuSh D said...

semua org ada pendapat masing2..so,hormat jer ler..

Lizzie Yasmin said...

tebuk lesung pipit... hahaha

Nurul Atika said...

ika pakai dg prepaid..
sehari rm2..
mmg unlimited..

Asyrafeqa said...

bila lg na buat jamuan . . haha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...