NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Tuesday, March 1, 2011

NUFFNANG : bukan senang nak senang , bukan susah nak susah

well hello world .. okay lame .. ni kesan terpengaruh dengan anwar hadi lah nie .. haish .. sorry sorry .. shall we start all over again ?? assalamualaikum .. kom apa kombat .. bat apa bat man .. man apa , man i just made a new entry .. okay tak cute langsung .. thank you for diGi users for your comments dekat post aku yang sebelum ni .. KLIK SINI .. aku ada masalah dengan broadband celcom ni .. nasib baik ni ada jugak sumber internet .. kalau tak , haus lah .. sekarang aku ni emosi sikit .. jiwa kacau .. tengok vampire diaries .. who has to die ?? Elena Gilbert .. korang tengok ke series ni . sekarang dah masuk season two kan .. aku baru ada sampai episod15 season two .. sampai lebam ni otak aku .. aku kalau tengok , kena fokus .. sebab aku punya memori tak ingat .. cerita series kan dia berkait dari episod ke episod .. kalau tak tau apa jadi dekat episod lepas , memang lost lah .. sedang sedang asyik tengok Elena Gilbert ni aku dengar orang duk jerit jerit Nuffnang dia tak naik naik .. ahaha .. lawak lawak .. 

ni lah akibat salah konsep tentang Nuffnang .. meh aku nak share sikit pengalaman ciput aku tentang Nuffnang .. actually , Nuffnang ni bukan nya bank mahupun ah long .. senang senang je nak bagi duit kan .. even korang lepas syarat , isi borang bagai macam isi borang loan dekat bank , belum tentu lagi korang akan dapat duit dari Nuffnang .. nak dapat 10sen pun susah okay .. apatah lagi nak dapat 1k seperti yang di claim claim orang sini sana . ade je yang blogger dapat ribu riban .. tengok lah usaha diorang macam mana .. lama mana diorang dah berblogging .. orait .. dengan Nuffnang ni , hmm aku boleh kata bukan senang nak senang .. bukan susah nak susah .. banyak tips and tricks dengan Nuffnang ni .. aku ada juga baca dekat blog blog otai kan .. so sekarang jom kita lihat apa yang aku tau .. 

mula mula korang kena follow instructions untuk letak iklan .. iklan kena letak dekat semua tempat .. atas bawah tepi kiri kanan .. yang ni boleh ikut arahan dekat webpage Nuffnang .. dia dah ajar dah .. seterusnya kena jaga trafik per unique .. yang ni pun boleh check dekat page Nuffnang .. mudah bukan .. Nuffnang dah sediakan semuanya .. ada graf bagai lagi .. yang Nuffnang kira bukan pageview .. tapi trafik per unique .. unique di sini bukan bermaksud orang masuk blog sambil baring , sambil bergolek mahupun dalam kereta .. unique ni maksudnya orang yang berbeza .. ada faham .. page view mungkin 300 .. unique view mungkin 150 .. maknanya ada 150 orang view page korang dan ada di antara 150 ni view lebih dari sekali .. 

orait so setakat ni faham ?? bagus bagus .. so nak kekalkan trafik ni banyak cara .. antara nya korang blogwalking lah .. biar orang tahu kewujudan blog ni .. kalau seminggu sekali je blogwalking memang tak maintain lah weyh trafik tu .. jangan nak compare diri dengan BenAshaari lah .. dia dah ada peminat setia okey .. bukan tu je , entri harus lah menarik hati dan memikat .. kena pandai lah cari .. jangan nak main copy paste berita dalam surat khabar je okay .. itu sungguh tidak menarik .. dan jangan nak cerita benda yang dah lame .. contoh nak cerita pasal Nuffnang .. eh jap tu yang aku buat sekarang .. silap silap .. apa apa lah .. yang best best untuk dibaca .. oh lupa nak bagitau .. trafik tu Nuffnang kira yang pelawat malaysia je .. kalau datang dari negara lain , tak kira .. ekhem ekhem .. kot kot lah kan ada yang asal dari britain ke .. so confirm confirm yang lawat blog tu adalah Harold , Albert , John dan sebagainya . 

seterunya .. cara nak KLIK iklan .. ini penting okay .. tidak digalakkan klik iklan tu dengan SENDIRINYA .. amboi .. ingat Nuffnang tu tak bijak ke .. rugi lah dia weh kalau semua orang duk pakat nak klik iklan SENDIRI .. sekali dua okay lah .. bila banyak banyak .. dia akan jadi FRAUD .. dan hasilnya Nuffnang akan ban account anda .. selamat mencuba lah kalau nak tahu orait .. Nuffnang boleh detect okay sapa sapa yang klik iklan sendiri .. Nuffnang tahu macam mana ?? pergi isi borang vacancy kerja dekat pejabat nuffnang boleh ? banyak tanya pulak .. oh bukan tu je .. Nuffnang tak suka ada conflict of interest .. maknanya korang tak boleh curang atau menduakan Nuffnang .. kalau korang guna Nuffnang , jangan nak sesekali berfikir atau terlintas untuk madukan nuffnang dengan googleAds mahupun manggaNet tu .. Nuffnang tak suka .. tak perlu jadi suci nak bagu Nuffnang payung emas .. sungguh tidak perlukan .. Nuffnang dah banyak payung dah .. tak perlu korang bagi pun ..

so sudah dapat idea ke belum ? itu je yang korang kena buat .. dan kalau korang baru sebulan guna Nuffnang , tak perlu nak bising bising kenapa duit tak dapat .. baru sebulan kot .. jangan nak mengada ngada .. mana ada benda free sekarang .. nak berak pun kena bayar .. nak something . usaha lah .. jangan nak cari shortcut je .. sama gak macam korang solat .. ada banyak steps kan .. korang takleh nak skip lepas angkat takbir terus nak bagi salam .. tak boleh .. no no no .. sekarang boleh buat checklist .. adakah anda mengikut segala peraturan Nuffnang .. kalau dah , tunggu je duit naik .. tapi kena ingat .. kita ber blogging biar lah ikhlas .. bukan nak kaut untung je .. aku blogging sebab nak suruh orang tahu cerita aku .. ahaks .. macam cerita aku menarik je .. takpe lah kalau orang tak suka .. tapi aku yakin aku ada silent readers .. ekhem ekhem .. *PerasanNakMati* .. 

p/s : silent readers tolong mengaku boleh .. aku nak bagi hadiah .. =P

10 comments:

Izzuddin Fauzi said...

bagus post nie... Ye lah, ramai yang merungut nuff die x gerak lah apa lah... nuffnang ada kateria jugak dalam pengiklanan... pengalaman saya sendiri, syarikat pengiklanan lain lebih banyak kateria berbanding nuffnang... antaranya nuffnang x mintak pun anda kene ad unique view sekuarng-kurangnya 200 dalam sehari (contoh la) sbb ada syarikat lain yang minta sampai macam tu walaupun earningnya banyak... fikir-fikirkan yer... yang wat fraud klik tu, tak kaya nye lah wat cm tue... :D

Blogger Melayu Jawa said...

ha3..memang banyak pun citer2 gini. aku punya still 0.00 x der hal pun nak kecoh2 bagai.dia org pk trafik jer dah memadai. padahal unique visitor tu yg penting.

[ apexogamy ] said...

huhu,,dah agak dah.. no wonder account nuff den rm0.00.. hehe =P

Arpiiz said...

nak ngaku silent reader ni, cepat bagi hadiah..hahaha..:p

inanur@TH said...

Heran ahkak camne blogger2 tu boleh dapat ribu-riban ya.Agaknya tak de kerja lain,ngadap blog je kejenya ari2.
Nuff ahkak nak cash out pun tak lepas lagi hu..hu..hu..

LiFe KaMi said...

duk kumpul2 banyak2 dah sebulan lebih cash out tapi masih tak sampai2 umah lg..
ape crita..huhu

ROROI said...

aku masok nuffnang sbb nak tgk bilangan visitor n unique visitor je..hahaha...

eka said...

best maen nuff . laupon dulu penahh gakk laa giveup kann . tp daa up da skunk xnak giveupp dahh ,kehkeh

nurulatiqahismail said...

i'm ur silent reader,,,XDD
mana hadiah nye...?
ooowe patut ar...den ni tak dapek...

Izz Latif said...

~urm~
menarik...!!
(^.^)
info yg berguna...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...