NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Wednesday, March 2, 2011

Menyampah Nak Mati Bila ...

hi . rasa macam nak lapor diri ala ala pakgad Uitm je sekarang.  testing tensing 123 .. sekarang jam 1.53am , aku masih lagi segar bugar di hadapan laptop berjenaa compaq ditemani housemates yang juga masih belum tidur . ehem ehem . sihat dah ? sekarang mesti semua dah teror kan pasal nuffnang . tengok komen yang aku terima , ramai je yang suka klik iklan sendiri . haha . mana boleh main ngelat macam tu . tak fair play nama nya . kalau nak tau info pasal nuffnang , rujuk entri lepas boleh ? berusaha sikit yer . asyik nak bagi link je , nanti korang tak rasa susah . =P .

kadang-kadang kan time kita duduk relaks relaks kat rumah ke , kat pasaraya mana mana ke . mata kita ni tak lekang dari usha orang sini sana . kalau nampak perempuan cantik je mesti tengok dari atas sampai ke bawah tapak kasut . kalau tengok lelaki hensem je , confirm si perempuan tunduk tersipu sipu malu . macam lah lelaki tu duk tengok dia . kau malu pehal wei ? aku selalu jugak jumpa perempuan perempuan yang tersipu sipu malu macam kerang busuk bila aku lalu depan dia . dia ingat fahrin ahmad ke apa lalu depan dia nak malu malu . haish . masuk air betul . tapi kira acceptable lagi kalau perempuan yang duk tunduk tunduk , ni kalau lelaki yang lebih lebih . siap pejam mata . then ada pulak yang cover cover buat buat pandang tempat lain . dalam dia duk pandang tempat lain sempat lagi duk jeling tu . haish . woi usha bontot aku ke ? haha . opss sorry perkataan tak sesuai digunakan . 

tapi kan dalam dalam duk happy usha orang , kadang kadang perasaan menyampah hadir menyelubungi diri . aku bila datang je perasaan tu , aku mesti bisik dekat diri sendiri " go away " .. fuyoo perasaan aku ni tak faham bahasa orang putih . bila sebut go away , dia ingat aku suruh dia stay . bila perasaan tu stay , adoi semua benda yang aku nampak jadi serba tak kena . rasa macam menyampah gila . rasa macam nak je pergi suruh orang depan aku tu pergi pakai topeng . at least takde lah sakit hati sangat . jom usha bila masa aku rasa menyampah . 

1) bila tengok pasangan couple yang duk main tepuk tampar depan aku . siap main main hidung lagi . ada tu yang duk main laga laga dahi . amboi . sweet lah tu konon . bukan prejudice . tapi rasa tak selesa sangat . duk main macam tu depan aku . berbulu mata tau tak ? paling geram bila duk main suap suap makan then main kapal terbang . macam budak budak . korang faham tak kapal terbang tu apa . bukan kapal terbang air asia ke apa . ni kapal terbang buatan . okay contoh situasi . " yang . nganga mulut i suap " .. " taknak lah i ngajuk " .. " ala makan lah sikit .. nganga nganga .. kapal terbang " .. haa time dia sebut kapal terbang tu tangan dia duk gerak gerak di awangan bergerak ke mulut pasangan dia dengan gedik nya .. then si pasangan ni buat ala ala rakus nya makan . dapat tangkap tak situasi ni ? 

2) bila tengok budak sekolah memakai ala ala emo girl . aku nak je pergi cari cermin ikea taruk depan muka dia . ingat cantik ke wei . dah lah budak sekolah . pakai macam tu . serious nampak macam sangat pelik . konon konon nak tunjuk style . tapi tak jadi style dah . nampak macam hantu . nasib  baik tak pakai jubah putih . kalau tak confirm orang lari .

3) bila pergi kedai makan , waiter duk gedik gedik dengan pekerja yang lain . macam dah takda masa lain dah nak main . time customer ada tu lah dia nak tunjuk mesra . then datang amik order , bajet otak ibnu sina . boleh ingat semua benda . padahal order teh ais dengan milo ais je pun . tu pun bebal . tak boleh ingat . padahal boleh je amik kertas surat khabar ke apa ke nak tulis sikit kalau bajet nak jimat sangat . 

4) bila amek duit kat atm . beratur panjang . main chop chop giliran . bila sampai turn dia je , eh tiba tiba datang kawan kawan ntah dari mana . macam bela saka je . tu kira bengang dah . tapi lagi bengang bila bajet mulia tolong withdraw duit untuk kawan . time dia sorang je , dekat sepuluh kad bank dia guna . tolong kawan kawan . wei kawan kau upah kau berapa ringgit untuk keluarkan duit dia . aku bayar 10sen , kau tolong amek untuk aku sekali boleh 

5) duduk dalam mall dah , dah ada lagu . then ada yang bajet nak tunjuk hp baru beli . duk pasang mp3 dia kuat kuat . then siap miming lagi . yang ni aku rasa macam nak hempuk kepala dekat dinding . serious . kau ingat ni apa . hotel mania ? glee ? ish ish ish emosi emosi . lagi parah bila ada geng geng break dance ni .bawak radio besar gedabak . taruk dekat bahu pasang kuat kuat . so ada lah kawan kawan yang bajet star duk buat aksi . haish . takde tempat lain ke wei . kenapa dekat tempat ramai orang , yang orang duk lalu lalang , sampai jam jalan macam ada traffic light kat depan . padahal kau makan space . duk buat show tak berbayar tu . panggil MBSA datang saman baru tau padan muka . 

6) yang paling ultimate , bila baca sms , duk senyum sorang sorang . yang tu boleh tahan lagi . ni siap duduk buat loudspeaker seolah olah hp dia tu ada operator bacakan mesej dia . dia baca sendiri kuat kuat siap dengan nada yang betul , placing yang betul . sampai kalau ada part yang sender tulis " Hehe " atau " Haha " atau " ahaks " atau " huhu " . dia akan sebut jugak . yang lagi parah even buat simbol smiley pun dia sebut jugak senyum . contoh . " i rindu u sangat sangat tau :P " .. so dia akan baca i rindu u sangat sangat tau senyum jelir lidah .. oh please lah wei .. get a life .. sebab tu orang panggil tu SMS bukan CALL .. tu yang bezakan SMS dengan CALL .. perlu ke nak suruh orang tau kau punya mesej .. 

okay sekarang aku ter emosi lah pulak . takleh sambung dah . korang menyampah tak ? tolong cakap menyampah kalau tak aku stop berbloging . haha macam korang kesah kan dekat blog aku . selamat malam dan selamat pagi kepada yang baru bangun prepare nak tengok bola MU LAWAN CHELSEA . aku tak tengok pun. tapi still tak tido lagi . selamat menonton . kalau MU menang , esok aku belanja kek secret recipe . hehe .

16 comments:

syaz rini said...

serius menyampah..ahah..:D

KhALiLI_HaNNaN said...

dunia hari ini mmg macam ni.. yang tak boleh tu la depa nak buat sangat!!

idAti mALek said...

hahaha..konfem mnyampah..yg waiter gedik2 tu betul ea

Anonymous said...

haha..msti awk ni hensem mcm fahrin..eiiii....bestnya jd awk..msti kacakkan awk...beruntung kalo sape jd kapel awk...eii..

BeaN MorENo said...

ragam manusia apa boleh buat

Pendekar Berkuda said...

memang menyampah~! wakakakaka.... cisdel sungguh la..

eh.. sib baik aku tak pernah buat menda alah tu lagi kecuali part senyum sorang2 tu....

haha...

qasehraihan said...

tkejut saya..tetiba awak komen kt shoutmix awk nyampah...ingat nyampah kat saya...huhuhu...tamo2 gtu..sy xkenal awk pun..hehehehehe

hamba Allah said...

serius menyampah yg numb 1. ha ha

nurulatiqahismail said...

menyampah...sumpah menyampah...
bkn kat awak tp org yang disampahkan dlm en3 ni...
haha...lawak giler...
aku pun dah jadi pembaca setia blog ni..=)

Nurul Atika said...

yg no 1 tu, mmg nympahh.

leyzajamil said...

amalkan 3B ~ bawak banyak bersabar..

:anys: said...

SOKONG , hee , tp perlu kesabaran y tinggi .


bro , jom uat HEARTBEAT , ta effect nuffnang la bro , jom la .

http://blurrr4evablurr.blogspot.com/2011/03/syg-kau-la-heartbeat-tup2-duit-masuk.html


hope bro sudi .

fya zainal said...

betul!!!! sy pun rasa menyampah..
num 2 tu antaranya...budak2 lagi pls lah belajar baik2

yang last tu x penah lagi tapi memang sgt menyampah bila baca

farasakura said...

wushhh tegur je diaorg tu ;)

rubi @ cawan2 said...

yezza. saya myampah!
jgn brenti blogging. hahahaa

cik-terompah said...

ahahha . manusia yg kelakar . indah gak tengok benda alah mcm tu . nanti balik rumah boleh story2 ats katil!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...