NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Wednesday, March 2, 2011

Lagu Lagu yang Membesarkan Aku ..

Hai ..
rasa comel pulak tulis hai macam ni .. sorry kalau ada yang menyampah .. dengki lettew ( tiru gaya momoe , kawan aku yang paling manja abad ini ) .. teka apa aku buat hari nie ?? okay meh aku cerita .. hari ni kelas pukul9am .. pukul9am baru bangun .. so sampai kelas dalam pukul 9.30am .. sampai kelas duduk belakang sekali .. madam tengah mengajar .. aku duk bercakap .. then kena sound dekat madam " yang belakang tu tolong diam sikit eh " .. nasib baik madam tak amik buku hempuk kepala aku ni .. dah la datang lambat .. bercakap pulak .. aku pernah cerita tak sem 2 dulu ada lecturer pernah marah aku lalu berkata " dah lah bodoh sombong pulak " .. tu memang salah aku .. and i texted him sebab aku rasa bersalah sangat .. hehe .. okay cukup lah cerita pasal aku hari ni .. tak boleh tak boleh .. nanti korang mesti menjerit jerit " nak lagi nak lagi " dengan comel nya macam teletubbies .. oleh itu , aku sambung karangan tak rasmi aku ni eh .. boleh ?? 

second class tadi . jurisprudence .. sir tengah mengajar kat depan .. aku duk main main dengan miera regazza ( ye nama dia over sikit .. bajet mat salleh ) .. annur and shauki .. apa yang kita orang main ?? hmmm aku taktau nak explain tapi dia macam permainan budak budak .. yang kita lukis sambil menyanyi tu .. hmmm macam mana nak explain .. orait orait .. aku bagi lirik lagu .. korang try tgk kot kot familiar .. 

bulat kecil bulat kecil bulatlah besar
saya mama saya papa saya semua
cikgu tanya 6 kali 6 saya jawab 36
6 kali 6 anak lah babi .. 


taraa ni lah hasil nya .. sorry buruk sikit sebab guna paint .. aku tak reti nak guna mouse ni .. kalau lukis tangan harus lah lawa dan kemas .. so step dia macam ni .. sebenarnya lirik lagu tu adalah klu kepada lukisan ni .. haa menarik tak game ni .. sangat okay .. kalau tak faham klu tak jadi lah lukisan .. amacam ? adventure gila kan game ni .. orait taknak cakap panjang .. bulat bulat tu lubang hidung , bulat lah besar hidung dia .. get the idea ? seterusnya , saya mama saya papa sayang semua adalah bulatan yang bentuk muka dia .. cikgu tanya 6 kali 6 tu lukis nombor 6 dua kali biar jadi tangan dia .. jawab 36 adalah pusat dia ..konon konon lah kan .. ada ke pusat bentuk macam tu .. then kali kedua 6 kali 6 , korang lukis kaki dia .. anak lah babi tu buat garisan yang menyambungkan kaki ke kaki .. by the way aku taktau kenapa lagu ni jadi anak tutttt .. time aku dulu jadi anak ayam .. ni miera regaza punya laju . sorry lagu ni macam teruk .. kenapa tidak kita tukar jadi anak panda .. bunyi cam comel sikit .. kan ??

actually banyak lagi lagu yang membesarkan aku .. bukan membesarkan badan .. jangan salah faham .. yang mematangkan aku .. nak harap kan lagu ana rafali tu , yang asyik duk ingat kan aku ingatkan aku .. tak mematangkan pun .. hehe .. ampun ana .. i gurau dengan u je .. jom kite tengok lagi lagu lain .. eh korang dulu time kecik kecik takkan ada lagu lagu ala ala nursery rhymes neh ? kongsi jom .. kalau korang buat video then nyanyi lagu cun .. ehehe nanti mane tau aidit alfian jumpa video korang tu dalam youtube .. boleh masuk ajl .. hehe 

LAGU PERTAMA
anak itik tokwi masuk dalam kolam
sakit apa tokwi sakit sendi tulang
ubat apa tokwi ubat sengal tulang
..... serious aku dah lupa lagu ni .. adoi .. 

LAGU KEDUA
tangan di kepala ku di muka dan dibahu
di tangan dan di siku di belakang sembunyi
ku angkat tinggi jejari ku menari
ku hulur ke depan tepuk tangan gembira
Alhamdulillah .. ( lagu tadika aku dulu )

LAGU KETIGA
hujan rintik rintik 
air bergelora
ibu bagi seposen 
ayah bagi seposen
cikgu tanya 3 tambah 3
saya jawab 6
cikgu kata betul
saya boleh pulang
yeah .. 

p/s : lagu ketiga tu pun macam lagu kat atas yang mula mula tu .. lagu tu adalah hint untuk bentuk satu lukisan .. haa sapa rajin .. cuba buat .. dan post gambar .. kot kot betul .. aku belanja tony romas .. haish banyak betul aku nak belanja orang .. have fun people ..

12 comments:

Ayuni said...

salam, boleh tak komen psl video nie, utk study, sowi nyusahkn http://ladygreen3011-ayuni.blogspot.com/2011/03/oh-word-on-street-what-nice-experience.html

Eyka said...

eyka pon suke semua lagu itu! comeyy jex! hehee:)

fLy_AwAy said...

haha teringat zaman kanak kanak ribena dlu. huu ~

secerah siang said...

haha . seriousss lagu ni dah lamaaa gilaaa !

p/s : hey there , thanx anyway :)

Mr feckry said...

lagu 1st je gua tau

JUNKO-EL-HIDA said...

Hai amer..best sangat entri nie..Buat kita teringat akan masa2 kecil..hihihi..Saya sukakan entri sebegini..Walau kebanykan entri saya berat tp bila membaca saya sukakan yang ringan..Cool!..keep it up bro!

kay_are said...

lagu 1 ngan 3 pernah dengar.. tapi 2 series x reti.. lagu 3 tau je nak wat.. series tony romas? nyesal karang bro.. =P

nelly said...

Zaman kanak-kanak
=)

Arpiiz said...

ya, memang lagu yang membesarkan kenangan..haha

dilla salleh said...

haha lawak entry anda...
yepp lagu2
cmtu r mmbsrkan kt ;) agree!

CikBulat said...

itu gambar apa? ayam? HAHA

aDisH.sHidA said...

baru je dok plan nak wat entry pasal lagu2 masa zaman kanak2....2mgu lepas siap dok nyanyi dengan anak buah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...