NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Thursday, March 3, 2011

Cakap Besar : Bukan Orang Besar Je Boleh Buat

well hello world .. eh aku ni tak habis habis tiru style orang kan .. tukar tukar .. well hello peeps .. okay boring dah .. ada cerita ni nak share .. macam ni .. sepatutnya kelas aku hari ni pukul8.30am .. dan tak boleh lambat .. kena masuk before 8.40am .. sebab dua minggu lepas .. aku dah kena sound .. sebab lambat .. okay redundant of words .. pelik kan .. mesti korang ingat aku ni problematic student since entri aku duk cerita pasal lecturer marah aku je .. haish nak buat macam mana .. tu je yang aku mampu buat .. ahaks .. *ayatPasrah* .. 

so pagi ni tepat jam 8am , housemate aku jerit " Bangun .. kelas wei " .. serious .. aku rasa macam nak lempar kasut je kat muka .. kacau je .. fine ah , aku bangun .. aku haus gila .. the only thing in my mind nak minum air twister orange .. best .. rm2 sebotol .. aku bingkas bangun , berjalan malas ke almari .. dan tak tau kenapa teringin nak check sms dekat hp .. and guess what " kelas insurance cancle . inform others. tq " .. menjerit aku .. melompat lompat .. berlari lari anak .. buat lompat bintang .. guling guling macam tenggiling .. yes kelas cancel .. haha .. suka gila gila gila .. 

topik hari ini adalah CAKAP BESAR .. untuk mendefinasikan CAKAP BESAR , aku gunakan semua kamus yang ada .. dan ni hasil yang aku dapat .. cakap besar adalah percakapan yang di buat oleh golongan golongan yang besar atau mulut dia besar .. boleh ?? takde lah .. aku tipu je .. gurau gurau manja dengan korang .. ahaks .. sweet kan aku ?? macam yuyu zulaikha kan .. so cakap besar dalam erti kata lain adalah cakap tak serupa atau cakap yang berlebihan lebihan yang kadang kadang tak logik di terima akal .. orait aku tahu korang malas nak fikir kalau aku bagi definisi macam ni ..aku bagi situasi eh .. 

Adam : eh reti tak jawab soalan insurance ni 
Aidil : ala relaks lah wei .. exam minggu depan
Adam : ye lah aku nak prepare awal .. kau dah study ?
Aidil : gile study awal .. esok exam malam study lah
Adam : serious ?
Aidil : serious lah weh . aku photographic memory .. lagipun insurance senang lah .. tak study pun boleh skor B punya ..
Adam : okay ..

dan tahun depan nya ..

Adam : eh kau dapat apa insurance .. aku dapat A tau ..
Aidil : aku okay lah ..
Adam : okay tu berapa ..
Aidil : aku fail dowh .. aku kena repeat .. 
Adam : serious ?
Aidil : yer . tapi sebenarnya aku rasa madam tak faham kot english aku .. tu yang fail tu .. aku bukan guna english malaysia .. aku guna english australia punya ..

so dah dapat gambaran .. aidil tu gila lah berlagak .. cakap besar .. oh ni bukan adam aidil nur kasih .. bukan jugak aku nak promote citer ni .. jangan salah faham .. ni sekadar rekaan semata mata eh .. so dapat tak apa kesan cakap besar .. contoh , aidil cakap besar study senang , photographic memory lah .. kan dah fail .. bila dah fail ingat insaf .. cakap besar lagi .. salah kan madam pulak .. apa nak jadi lah .. aku yakin di sekeliling kita ramai yang suka cakap besar .. aku pun kadang kadang .. hehe .. kadang kadang orang boleh terima .. tapi kalau kerap sangat , kalau mengarut sangat .. menyampah jugak wei .. nak nak kalau cakap besar benda kosong .. contoh kata tak takut hantu .. eh bila orang cerita hantu , dia mula mula yang duk jerit .. haish ..

korang seorang yang bercakap besar tak ?? ada tak ?? hehe kalau ada , hati hati .. jangan banyak kali buat .. nanti orang tak respect dah .. tapi kadang kadang kan best jugak layan orang cakap besar ni .. kelakar kadang kadang tu .. haha .. dalam hidup aku , kawan kawan aku yang cakap besar , semua kelakar kelakar . haha .. aku jarang rasa menyampah kalau orang cakap besar sebab aku rasa diorang buat lawak .. kelakar .. taktau lah kalau ada orang menyampah bila aku cakap besar .. hehe ..
 

9 comments:

tricksrex said...

org camni bkn kasi penampor @ taik ayam, kasi ayat mengancam balik kat die,baru sedar kot?

adamzico said...

adam??? apapun bior la org nk cakap besau ke apa.. bila dah melangit tinggi.. satu ketika jatuh juga.. kan?

Mr.Hac said...

menyampah giler orang camni..
tunggu masa dan ketika, balasan pasti datang jua!

ibu qaleesya said...

menyampah seius menyampah.. tapi kan akak follow je orang yang ckap besar tu. nak tengok dia boleh buat ke tak or betol ke tak dia caka tu.. hehehe

*suke ye xde kelas.

shah-kayrul said...

boleh pulak english australia.....hahahhaha

DaK CoMoT said...

ohooo...jangan cakap besar...xbagos untuk kesihatan hati...teeheee

Finaz Jaafar said...

overkonpiden beb ! hahah

themissingikmal said...

cakap besar hanya dibenarkan untuk melawan dengan orang yg suka bercakap besar. biar die down

syaqirin said...

salam..nice n3..
tkenang dooluu2..
hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...