NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Tuesday, February 1, 2011

RON97 naik harga .. Suka Sangat ..

Yeay yeay harga minyak naik .. Setiap kali harga minyak naik mesti rasa happy kan .. sebab bila harga minyak naik, harga barang lain pun naik gak .. bila harga barang naik , kita akan beli barang dengan harga yang lebih mahal ..tu yang best tu .. dah lama dah asyik beli barang murah je .. kita bagi situasi sikit boleh ..

kedai runcit pak cik abu jual tepung gandum rm1.50 , tapi 7eleven jual rm2.50 .. mana korang akan beli ?? mesti pak cik abu kan ?? bukan beli pak cik abu .. beli dekat kedai pak cik abu .. kan kan ?? tak syak lagi .. tapi aku tak .. pilihan aku harus 7eleven .. sebab harga mahal .. memang lah produk sama .. tapi orang jarang beli dekat 7e yang mahal tu.. aku beli .. sebab nanti boleh bangga dekat orang .. aku punya harga mahal ..
kadang kadang kalau pergi kedai beli handphone mesti kita survey dulu kan cari harga terbaik .. aku bagi situasi lagi .. senang sikit nak faham kan .. haish .. ABC communication jual nokia3310 rm100 .. tapi kedai CBA communication jual rm300 .. mane korang beli ?? CBA ?? menipu banga .. ops terkeluar bahasa terengganu sket .. menipu banga tu maksudnya menipu sangat sangat .. mesti lah korang berlari beli dekat ABC kan .. aku tak . aku kan beli dekat CBA .. lepas tu aku boleh cakap dekat semua orang aku beli harga rm300 .. pride tu .. bangga ..

lepas tu orang mula cakap aku bodoh .. bahlul .. semua jenis perkataan yang tidak enak didengar .. kesahla pulak aku kan .. aku pun taktau kenapa aku tulis macam di atas .. aku ikut je apa kata hati .. gitu kan .. tu hanya rekaan semata mata bila otak ni macam bom nak pecah .. ada something kot dalam otak aku neh .. ketumbuhan ? chiow.. mintak jauh lah weh ..

kita ni sebagai pengguna kan mesti cari harga yang terbaik .. solution nye senang je .. dah kalau RON97 naik . kita guna lah RON95 .. ade effect ke ?? takde pun .. kereta bergerak jugak .. buat apalah nak membazir duit kan guna RON97.. kita harus pintar ya mengatur strategi .. nanti kalau harga RON95 naik dan harganya lebih mahal dari RON97 , kita tukar RON97 pulak.. jangan tunjuk kita marah dekat depa .. tunjuk pun , bukan ade perubahan .. makin naik adalah .. kita ikut rentak diorang .. kita main cara jantan .. relaks je okay ..

tapi kesian lah dekat orang minyak .. kena guna minyak lain dah lah .. dah harga minyak makin mahal .. patut lah jarang nampak orang minyak sekarang.. save duit lah tu .. hibernasi gitu.. haha ..

4 comments:

Hamizah said...

amer,
i xkisah myk kat msia naik sbb i kat perth skrg ni..spjg dua thn kat cni myk tak pernah melebihi $1.50/liter..

tp i betul2 kesian org2 kg yg xgaji tetap..makin melaratlah..

FadzMeera said...

effect minya naik...smlm mkn mee kuah rm3...tpi strt 1feb, hrga jadik rm3.50

LehaMY said...

bila dah nak minyak , memang semua akan naik . so , lepas nie marilah kita naik basikal . jimat~ hehehehe :D

sthajar said...

naik naik dan terusss naik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...