NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Sunday, February 13, 2011

Saya Rindu Ibu Mami Saya ;'(

entri kali ni beremosi sikit plus sedih plus sayu jugak .. kalau tak suka , sila skip ke entri seterusnya .. KLIK SINI .. tiba tiba aku rasa sedih lak .. homesick tiba tiba .. aku memang anak manja pun .. hehe .. tapi manja manja pun berisi okay .. bukan manja manja gedik gedik je .. before aku cerita panjang , meh aku tampal sikit gambar ibu mami aku eh .. aku tahu korang mesti macam rasa over aku duk ulang ibu mami .. padahal boleh je sebut ibu je .. atau mami je .. jap lagi korang akan tahu kenapa .. sekarang ni biarkan misteri dulu .. hehe .. 


  * ni pose ayu ibu saya *
* norlela mahmood *



 * ni pose keibuan ibu saya *


 * ni pula ibu & mami saya *

  
* yang ni cuba teka sapa ? *
* kalau jawapan betul , saya belanja lolipop *

ayah aku ni baik orang nya .. hehe .. dia mengamalkan poligami .. so aku ada tiga orang emak .. so tak perlu tanya kenapa aku tak sebut ibu mami mama saya .. aku just sebut ibu mami saya je .. sebab nanti panjang pulak cerita nya .. jangan pikir pelik pelik eh .. mama aku tu bukan macam ibu tiri zaman dulu .. yang pukul anak tiri eh .. tidak sama sekali .. tapi ada lah cerita di sebalik tabir nya kan .. takleh cerita semua .. hehe .. so ibu tu mak betul aku .. mami tu mak kedua aku .. tapi ibu dan mami aku ni macam adik beradik dah .. so cute .. haha .. baik lah .. rapat sesangat .. bagus bagus . boleh tepuk tangan .. boleh dapat tokoh madu terbaik maalhijrah nanti .. hehe ..

actually aku nak tampal lagi gambar .. nanti korang kata aku buat album gambar pulak dalam blog ni .. so bagi sikit sikit dah lah .. biar korang kenal siapa yang bertanggungjawab melahirkan aku , membesarkan aku , dan meng - segala segalanya aku .. hehe .. bila tengok gambar hilang rindu kejap .. aku dengan mak mak aku macam kawan kawan .. maksud aku perbualan kami takde batas .. tapi still aku RESPECT mereka .. semua benda aku cerita dekat mak mak aku .. pasal kawan kawan aku .. pasal cinta hati .. hehe .. pasal kehidupan aku .. so diorang tak lost pasal aku .. diorang tak perlu baca pun blog aku , diorang just dengar aku cerita dalam telefon pun dah cukup .. gambar boleh mms .. hehe.. 

biarlah orang cakap apa pun .. aku nak bagitau satu dunia yang aku bangga dengan mak mak aku .. terutama mak aku lah kan .. yang dah 20 tahun bersabar dengan kerenah aku .. aku tau banyak yang pahit ibu aku lalui .. semua dia telan .. sepahit pahit mana pun , dia telan jugak .. isteri yang taat .. ayah aku nak kahwin dua dia benarkan .. ayah aku nak kahwin tiga dia benarkan .. ayah aku nak buat apa apa dia benarkan .. walaupun berat hati dia nak terima , tapi dia telan jugak .. dia sedih ke dia je yang tahu .. dia jarang cerita dekat anak anak .. baik buruk dia simpan sorang sorang .. taknak anak anak tahu bagaimana dia rasa sebenarnya .. walaupun kadang kadang aku paksa jugak dia cerita , tapi dia tak cerita banyak .. sikit je ..

apa orang buat dekat dia , dia terima je .. aku pernah tanya kenapa tahan jugak .. kenapa tak perg balas dendam ke ape .. ibu aku cakap takde guna .. kalau betul betul nak ubah hati , dia suruh anak anak dia belajar sungguh sungguh dan ubah nasib dia .. dia tak boleh nak ubah apa apa .. kalau anak anak dia berjaya , bahagia lah dia .. kalau anak anak tak berapa nak berjaya , ibu aku kata dia terima segala ketentuan .. isk isk isk sedih pulak .. tapi itulah ibu aku lah kekuatan aku .. sedih ke aku , tension ke aku , malas ke aku , bila fikirkan ibu aku , tu menaikkan semangat aku balik .. pelajaran aku makin merosot .. aku tak boleh duduk diam sekarang ni .. lagi dua tahun aku nak habis belajar .. kalau aku tak stabil , susah lah aku nak bahagiakan ibu aku 100% .. insya Allah aku buat yang terbaik ..

apa apa pun , Amer sayang Ibu ketat ketat .. Mami jugak .. walaupun orang cakap ibu mami ku tak cantik macam Erra Fazira atau ratu cantik mana mana negeri tetapi dalam hatiku mereka lah ratu hidupku ..

6 comments:

eesyaheera said...

ala, kau buat aku homesick :(

najwa's said...

wah, respeknya :)

.: iEyLa :. said...

hope u can make ur mum happy in the future... :)

m!sZ zAL!nA said...

pengorbanan seorg perempuan kpd lelaki... sanggup bermadu.. mmg dpt payung emas mak awk...

s.y.a.r.q said...

ibu mami, terbaikkkkkkkkk

Iyuk said...

Ko ni buat sya rindu mum sya oo. That has to be one of the sweetest things I've ever read. Things didn't go to well with my mom bila bapa tiri sya mo kawin lagi satu tapi dia kahwin juga. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...