NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Wednesday, March 16, 2011

BADAN BESAR TAK SEMESTINYA HEBAT !

LAPORAN INSIDEN MEMALUKAN
TEMPAT KEJADIAN : KFC SEKSYEN7
WAKTU KEJADIAN : 8-9PM
TARIKH KEJADIAN : 16/03/2011
SAKSI : HOUSEMATES TERSAYANG

alkisah , satu rumah hari ni pergi makan kfc .. sebelum nak capai kata sepakat nak makan kfc tu , kami dah melalui pelbagai ragam , gaya , nyanyian , vokal dan harmoni .. masalah paling utama budak rumah kami adalah bila sampai waktu makan .. kelakar .. dan benda remeh bagi sesetengah orang .. bagi kami benda ni sangat lah kritikal .. sebab nya kami ni mesra alam .. housemates yang manja dan sebagainya .. so bila sorang tanya , " Makan mana ? " .. yang lain akan jawab " MAKAN MANA .. ( macam koir dengan nada sikit ) " .. then akan ada orang jawab " Makan KFC JOM " .. so yang lain akan jawab " KFC (  ramai ramai bersama sama dengan nada .. macam public speaking pun ada ).. boleh bayang tak ?? susah jugak nak describe .. takkan aku nak rekod kan .. tapi macam tu lah .. so benda tu akan berulang dalam setengah jam .. sampai lah semua siap .. dan baru lah akan decide makan mana bila dah turun tangga , bawah rumah , tepi jalan .. macam membazir masa kan ? sangat .. tapi itulah kami ..

so hari ni kiteorang makan lah KFC .. aku macam biasa kalau order mesti lebih dari orang .. berbekalkan duit rm16 .. aku order lah dinner plate plus dengan egg tart .. sedap cukup egg tart . so total aku makan bersamaan RM15.10 .. adalah balance rm1 dalam wallet .. sekarang Kfc dah macam Mcd .. dia dah sediakan satu station untuk Sos dan Straw .. so aku macam biasa . jalan gaya model dari kaunter ke station tu .. aku betul , kalau dekat fastfood ni , mesti jalan nak tegap je .. nak bergaya je .. sebab aku rasa macam ramai tengok aku .. pernah sekali aku terdengar orang dekat kaunter Mcd cakap " eh customer tu macam muka Aaron aziz kan " .. kawan dia reply sambil geleng kepala , dengan nada emo " mana ada macam Fahrin Ahmad lah " .. time tu aku diam je sambil tersenyum sini .. hahaha .. aku ingat aku je perasan .. waaaa ... 

masa nak amik sos tu , kebetulan sos habis .. sos thai .. so aku kena pergi station yang seterusnya .. aku ni bajet cool kan .. aku angkat talam kfc tu dengan satu tangan .. nak tunjuk gagah okay .. so boleh agak tak apa hasilnya .. sudah tentu lah orang duk jerit " gila gagah abang tu .. macam remy ishak .. cool gile .. " .. dan mungkin " serious .. abang tu angkat dengan satu tangan .. macam The Rock wei.. if you smell what the rock is cooking tuh .. " .. okay dah berimaginasi .. apa yang terjadi adalah , talam aku tak stabil .. AIR AKU TUMPAH siottttttttttttt .. habis mountain dew aku .. so aku cover lah .. buat tak bersalah .. pergi station seterusnya , then pegi dekat meja .. malu memang malu .. sebab betul betul depan aku ada pasangan couple duk asyik tengok aku .. mesti dia duk jerit " alaaa kesian abang gagah perkasa " .. setakat nak cakap kesian buat apa bai .. belanja lah air satu .. aku terpaksa buat loan dengan shauki , sebab duit aku zero dah dalam wallet .. pegi beli air lain .. dengan harga rm2.70 .. al kesah nya .. moral of the story , jangan berlagak hebat .. kang membazir duit .. nasib nasib .. malang SUNGGUH ..


15 comments:

dean said...

hahaha...2 lah...jagn terlebey cool..kan da malu..

Opah Kentang said...

hihihi..kesian air dye.
ngee..takpe. takpe.
lain kali hati2 oke :)

Sharifah Nur Aina said...

next time angkat dua tgn :D

topimagine said...

haha.. tu lah.. jgn nak ensem2 sangt.. :)

..arcmabaharin.. said...

alolOrh..

len kali jgn bjet cOol k ;)

~~ytazzizzaty~~ said...

hak3.....tu arr..len kali hati2...mlayang dh rm2.70....

Blogger Lamongan said...

wakakaka,,kocak ya mas..salam q blogger asal indonesia salam kenal semua.tukar link yok

Cik Syira said...

HAhaha nasib3.. malu berganda2.. :D

Fuuyooh said...

salam kenal... hehe.. Apa kabar?

Liyana Adam said...

orang kacak memang suka attention lebih..haha cool bro..~

budak kampung said...

kah3...ape la...naseb baek air je yg tumpah...keh3...bro..makan asam pedas lg sedap maaaa

Rin said...

heheeheh kelakar laa... macam remy ishak ye bai?

Aqeela LaEn :3 said...

alalala ~
mountain dew tertumpah !
sedap air tuu :D
laen kali berhati hati yea !

SaYraH WonDerLanD said...

nak cool boleh but jgn keterlaluan. Tu Allah nak tunjuk la jangan cool sgt..Be natural je

mykhalis said...

hahha..sangat lucu..khalis pun selalu rasa orang pandang..tapi mmg syok sendirik je kot..heh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...