NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Wednesday, March 23, 2011

Ni Nak Pesan Sikit Lah Ni .. BOLEH ??

1) kalau pakai baju , agak agak sikit boleh ? singkat tu satu hal lah . then duk pergi angkat angkat tangan . then, bila nampak pusat , nampak perut , nampak apa tak patut , MARAH . gile punya orang . buat dosa sorang sorang sudah jangan bagi orang dosa free boleh ? perempuan lelaki same je . sakit mata nak tengok nye . bukan aku dengki aku tak leh pakai macam tu . tapi secara logik lah fikir . kalau rasa nak tunjuk sangat , buang baju . buang seluar . settle masalah . BOLEH ? 

2) kalau makan dekat kedai makan , dah nampak orang beratur panjang , jangan nak duk gedik gedik potong line boleh ? then bagi alasan , SAYA NAK CEPAT . macam haram . dah potong tu satu hal . duk bagi alasan merepek satu hal . macam HARAM sekali lagi . dah tau ada kelas , pergi lah makan awal awal . tak pun makan lepas kelas . jangan nak penting diri sangat . bajet kau sape . anak MENTERI PERTAHANAN ? kenapa menteri pertahanan jadi pilihan ? itu kita tak tau .

3) kalau duduk dalam LIF dekat MALL , boleh jangan ter gedik gedik BOLEH ?  dah la sempit . nak manja manja dengan BF pulak . macam kau sorang je duduk dalam LIF . kalau semua orang macam kau dalam lif , takpe lah . ni kau sorang je duk gedik gedik . macam HARAM ! marah betul aku . dah lah lif slow . duk tengok adengan mesra kau lagi . rasa macam nak loncat loncat dalam lif bagi jatuh !

4) dalam bus , rapid ke , seranas ke , kalau rasa diri tak pakai DEODORANT , atau rasa KETIAK bau busuk , jangan nak gatal gatal angkat tangan . okay ? orang yang duduk tu nak mati duk tahan bau ketiak kau . TAIK ! tak pun , prepare dalam beg tu DEODORANT , tak pun PERFUME . sembur banyak banyak before bukak aircond ( ketiak ) tu . BOLEH ?


5) kalau rasa tak boleh tahan gurauan orang . jangan bergurau boleh ? time kau bergurau , orang kena terima . eh alih alih time kau jadi bahan gurauan , nak emo pulak . nak buat scene. tarik tarik beg, nak keluar rumah pulak . boleh blah . 

16 comments:

saya afi said...

part gurau tu sgt mantap. setuju 200%.

Pijahh' de-Arr said...

boleh kot..
hehee..

Along Usop said...

ahahh// siyesli.. along stuju dgn point2 di atas..

potong line memang mintak hangin...

Almade Nespesor said...

Pesanan n0.3 ..
:: nasib baik saia x gedik =P

Novelgurl said...

Salam..haha setuju2!

menteri prthn" sbb dia bnyk askr hoho.

Nur Afiqah Ismail said...

fika mintak izin nak share entri nihh boleh . ? (:

topimagine said...

haha.. part last skali bets.. kalo bahan orang bagai nak rak.. bile kena bahan siket nk tacing2 lak.. :)

Cahaya Qaseh said...

lbh krg cam entri sy gak..wat malu kaum sndiri je..
jom bca entri ni..
http://sukadukacahayaqaseh.blogspot.com/2011/03/dunia-sekarang.html

Izyan Masri said...

AIPPP,YANG PASAL BAJU TU MEMANG SETUJU SANGATLAH :D

aNNa maRdHiaH said...

no.4 tu tak boleh blah . hehehe ..

anyway,jom join segmen anna .

http://farhanamardhiah.blogspot.com/2011/03/jom-join-bloglist-anna-mardhiah.html

LynN LoLa~~ said...

hahaha kelaka la.suke part nombo 1. nombor 2. nombor 3. pendek kate, suke sumer! nnt nak lompat2 gak aa dalam lif bia lif tu jatoh. LOL

yok said...

terbaik amir ;)
semua pun boleh .
hek hek hek

amer said...

sila2 copy =)

tiQo...(-_-'') said...

tak tau knapa n3 si amer ni best giler...hahaha..

yg dalam lif tu...
ala lompat je der... bior jatuh sesame...hahaha

yg gurau tu pun...
101 percent!!! agreed!

suara hati ini said...

terbaik !!!!:)

cik zaza said...

sy setuju sgt part gurau tu.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...