NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Thursday, March 17, 2011

PEREMPUAN SANGAT KOMPLEKS .. LELAKI SANGAT SIMPLE ..

  
Entri sangat lah menampakkan ciri ciri gender bias .. kan ?? tapi ini pendapat peribadi aku .. kalau tak bersetuju , buat buat setuju eh .. letih aku buat research ni .. lima hari lima malam .. hehe .. tapi sejujurnya , korang setuju dengan aku tak ?? tak semua lah .. bukan semua perempuan kompleks .. dan tak semua lelaki simple .. ade je lelaki cerewet dan sebagainya .. cuma aku terfikir kan , macam mana agak nya bila perempuan yang sangat kompleks bertemu dengan lelaki yang sangat simple .. boleh bayang ?? sebab aku cakap perempuan kompleks ?? mesti lah ada sebab .. takkan aku pakat sebut je kan  .. korang try check .. setuju tak dengan aku ..


 
1) Perempuan kompleks dari segi pemakaian .. okay , nak senang cuba korang pergi Mall mane mane , korang akan nampak perhatikan berapa ramai perempuan pakai baju simple simple dengan yang pakai baju pelik pelik ?? pelik dekat sini bukan maksud aku tak lawa .. tetapi apa yang aku nak cuba sampaikan cara pemakaian dia macam kompleks ..kalau baju pink , tudung kena pink .. kalau pakai seluar jeans , tudung kena belit ke kiri dulu .. kena sanggul lah .. kalau pakai baju kurung , kena pakai dengan tudung bawal .. kalau pakai tudung biru , contact lens seboleh boleh nak warna biru .. senang cerita korang check diri korang .. before keluar pergi mall tu , tengok cermin .. macam mana anda berpakaian ?? tapi aku faham lah semua orang nak nampak cantik kan .. tetapi cuba banding , berapa ramai lelaki pakai baju pelik pelik dekat Mall ?? tak ramai kan .. mostly pakai round neck , seluar pendek , kasut .. settle .. rambut ala kadar je .. perfume sembur sikit sikit je ..


 2) perempuan kalau nak makan memang cerewet .. contoh nak makan nasi .. bila orang tanya kat mana , cakap " ikut lah mana mana pun " .. so bila orang cakap , " jom makan ayam penyet lah " .. eh mengomen pulak .. taknak makan situ sebab pedas lah .. tak sedap lah .. mahal lah .. dah tadi orang duk tanya makan mana , kata ikut suka .. bila orang decide , banyak idea pulak .. haish .. tu okay lagi .. tapi ni ada yang lagi teruk .. dahlah nak decide kedai mana pun susah .. sampai kat kedai makan tu dekat seribu kali duk belek menu .. taktau nak makan apa .. confuse itu . confuse ini lah .. adoiya .. tapi cuba bandingkan .. berapa ramai lelaki yang duk confuse nak makan apa .. biasa lelaki ni .. before sampai kedai makan , dah set dalam kepala nak makan apa .. tak pun , sampai kedai makan , tengok menu , terus order .. tak perlu nak confuse confuse .. ragu ragu ke apa .. 


3) paling kompleks kalau bab membebel .. haish .. tu lah makanan ruji perempuan .. kalau ada silap sikit , dia bebel sampai esok pagi pun tak habis lagi .. orang kata , kalau buat karangan tu kan , lebih lah sepuluh page .. macam macam .. yang paling penting , duk ungkit yang lepas lepas .. memang lah panas telinga kan kita yang dengar ni .. cuba tengok mak ayah kita .. bila kita buat salah , mak kita bebel adoi .. macam ada skrip dekat depan .. tak berenti ni membebel .. sampai lah dia letih .. kadang kadang bila dia letih pun , dia minum red bull sikit .. sambung balik .. haish .. tapi ayah kita macam mana ?? kita buat salah , dia mesti just kata " jangan buat lagi " .. habis teruk pun dia kata " apa nak jadi lah dengan ko ni labu .. dah lah .. jangan buat lagi , kalau tak tau lah apa yang ayah buat " .. betul tak ??


 

20 comments:

titirara said...

hey hey ;) sangat stuju . hihi

dean said...

huhuhu...kew perempuan nakkn perhatian..

or perempuan nakkn perfect..

prmpuan kn suka dipuji

Rin said...

ye perempuan perlu sesuaikan pakaian dengan penampilan...kalau tak buat macam tu nanti, ada pulak lelaki akan cakap perempuan tu selekeh, tak reti nak jaga penampilan dan pengotor...

pasal makan... perempuan kena jaga laa bab makan.. kang main sebat je apa makanan pun kang... badan naik... tau lak lelaki ni komplen kata gf body tak cun laaa... tak reti jaga badan laa... itu laa ini laa..

ye perempuan suka bebel... nak tau tak sebab apa? sebab LELAKI SANGAT SIMPLE... bila lelaki dah suka yang simple2... segala hal akan jadi ala kadar je... itu tak siap.. ini tak siap.. itu tak kemas ini tak kemas... sana kotor sini kotor... tu sebab perempuan membebel!!

hehehehe jangan marah ya.. ni pendapat i saja...

..arcmabaharin.. said...

stuju sgt2!!

ila said...

yg no 3 tu betol sgt.
mmbebel of kos la..
hahah

b a m b a m ' s said...

perempuan berfesyen tak pelik lar..itu normal dari kuar selebet..kan??

then bab makan..itu normal per..kekadang lelaki lg cerewet tang mkn.. msk x sedap ckit pon terus xnk jamah bini masak..lg terok..huhuhu...

and last..perempuan membebel sebab dia concern..hehehehhe..

sekian terima kasey~! :D

hafiz hafizol said...

yeah... perempuan memg kompleks.. xdapat disangkal lagik..muahaha

aEvOeCaEdOe said...

pompuan cerewet bab pakaian coz nak nmpk cntek dpn lelaki

pompuan kalu kuar ngn laki , salu tnye laki nk mkn kt mna coz nk tgk lelaki ni ada pendapat sendiri or pendirin sendiri x.. xkn nk suh pompun pkir smua.. kne give n take opinion masing2 laa

popuan membebel dah memang sebati la.. ni tanda caring. kalu dia x care n x membebl.. dye senyap ja. kalu dah senyap makna nya ada bnda yg dia xpuas hati
:P

intan said...

this is cool but i tell u guys are more complex when it comes to their way of thinking

ika zulaikha said...

pompan kompleks bab pakaian?ya btol.ko bayangkan awek ko kua ngn ko pakai sliper jepun,tudung bawal ikat mcm makcik, xmekap muke pucat,ko lalu ke nk pndang awek ko?kang ble simple ckp xcantiklah pe la,last2 carik awek len.laki ni kan pandang yg cantek jek.bab2 len tu same je laki n pompan.bukan sume laki perfect pon.laki pon ade kompleks nye jugak..
-tq-

Dr Mohd Hafiz bin Dato' Osman said...

perempuan adalah pelengkap kepada lelaki, disebalik kejayaan seeorang lelaki ada wanita yang hebat dibelakangnya...

atiEy_[azHa] said...

betul-betul . hahaa

Amira said...

yuuhuuu, btul2. fakta yg betul ni . haha (bukak pekung di dada ni , haha):D good entry btw ;)

Edura Hanum said...

biasalah tue'
tapi cerewet pompuan bersebab

sipot sedot said...

erm sgt memahami..hahahaha perempuan vs lelaki..pe2 pon nice...bab2 dree up tu memg tol..klu leh nk cun2 aje..:P

faraa halim said...

yess, thats true, sgt setuju la, hehehe

DiahRodzi said...

stuju....perempuan itu caranya....complek itu lumrahnya..:)

Akmal Ezzah Alias said...

hohoho pedas! heee

p@kcikLie / mamadiana said...

ada betulnyer..setujuk!

cik zaza said...

hehe.. setuju dengan entri ni.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...