NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Sunday, April 24, 2011

GASTRIC BALLOON - CARA MUDAH NAK KURUS

WELL , i shall say I AM IMPRESSED & ATTRACTED . sebelum tu kan , semalam nak cerita lah . aku pergi tengok bola . dekat Mcd . tapi yang pelik nye aku membelakangkan tv . haha . tapi kira aku tengok lah jugak . atau nak lebih spesifik aku dengar lah apa commentator tu cakap . bila goal , orang jerit . bila hampir nak goal , tapi tak goal , orang cakap Aaarghhh ramai ramai . so aku pun buat benda sama . hee . sangat "enjoy" tengok bola. tapi yang lebih aku enjoy , tengok drama budak budak . dia tiga beradik duk main dekat gelongsor dalam Mcd tu . siap berlakon lagi . si adik kena selamat kan kakak dari kena makan jaws . si adik dengan beraninya datang selamat kan si kakak . so sweet . 

tapi pelik , time tu dah pukul12am , so budak budak ni boleh lagi datang bermain dekat Mcd . mak ayah dia duk makan minum . hmmm bahaya ni . kecik kecik dah tidur lambat . takpe hari ni cuti . hee  . al kisah , kalau korang tengok Yahoo Homepage , ade benda gastric balloon ni . ada seorang jejaka berat dia 135kg , eh dah dekat sama berat dengan aku , OH No . Dia dah try diet , jogging segala bagai , makan ubat untuk kurus , tapi effect dia ? HAMPEH . Dah 5 tahun kot . hmmm . so dia disarankan oleh doktor untuk masukkan gastric balloon ni dalam perut dia . so fungsi gastric balloon ni nak buat dia rasa kenyang dengan small portion of foods . so even if kita makan banyak mana pun , kita akan berhenti makan dengan cepat nya , sebab dah kenyang . dalam erti kata lain , even nafsu kita nafsu singa jantan tak jumpa makanan 10 hari pun , tapi since perut kita dah kenyang , kita tak mampu nak makan dah . 

haa so itulah cerita nya . gastric balloon ni akan diletak dalam perut selama 6 bulan . so dalam 6 bulan tu , kita akan di ajar dan mendisplinkan diri kita untuk jaga makan sikit sikit . so lepas 6 bulan , gastric balloon ni akan dikeluarkan , kita just perlu maintan apa yang kita dah praktiskan dalam 6 bulan tu . Menarik tak ? sangat okay . oleh itu , dia sekarang dah berjaya turun sebanyak 20kg . dari baju size XXXL jadi XL . Hmmm harga ? aku tak tau . tapi mesti mahal jugak ni . sebab dia buat dekat Prince Court Medical Centre . 


 so now , kalau lelaki baju hitam dekat
atas pulak yang buat gastric balloon
tu kan , agak agak dapat turun tak
dari XXXL jadi M ???
boleh jadi sama size dekat
lelaki berbaju putih tu tak ??
hmmmmm ... kita tunggu dan lihat je ..



11 comments:

@xiM said...

menarik juigak..:)

happy sunday to u..and good luck:)

KiD said...

takde side effect ke bro nanti? huhuhu
tapi, tak best laa nanti takleh makan sedap2.. hehehee

Cara CRACK WEP key , CURI WiFi | Jangan baca kalau...

manggosteen said...

kompok mhl punya..nk kurus bukn senang..kikiki..aku pon da letih jogging..kikiiii

YaYaNsMuM said...

Wah..menarik.yayansmum ni suka makan.klu ader bende cmtu, sure yayansmum slim, hahaha!tapi, ngeri gak...hikhik...

Ain Zulaikha said...

tak yah gastrik balon pun takpe.. tapi nampak macam menarik kan..

LynN LoLa~~ said...

kadang2,mcm sy pon.kontrol makan.eksesais.tp stil tak turun2 berat.so my conclusion is it has to do something with my metabolism. hehe

so ase2 kite ni spesis same kot bro. makan jeeee selagi ade nafsu nak makan..nnt da sakit2, sume tak lalu da.=D

Ayuni Ariffin said...

ooo interesting lah... tak mustahil XXXL jadi M, goodluck!

Rahimah Hedlund Sazali said...

wahhh mcm best jee..nak cuba jugak lah hehehehe...tp mesti mahal ek?hehehe

Weight said...

I am very inspire from your blog, i love your simple and clean post for getting information about Gastric Balloon. overall your blog and content is superb.

Intan suhaila said...

serious nk kurus .?

Weight said...

It's a right place for who want to information about Gastric balloons, because anyone can easily find all thing in few minutes and it's a superb blog.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...