NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Tuesday, April 12, 2011

I.N.S.E.C.U.R.E

insecure . apakah insecure ? insecure ni maksud dia tak selamat . rasa tak selamat . tak caye ? aku kepilkan bukti seperti di bawah okay . 
 sekarang boleh percaya . boleh angguk cepat cepat. boleh cakap " oooooo " secara harmoni . susah sangat nak percaya dekat orang . ingat , kalau kita tak percaya dekat orang , asyik fikir kita je betul . itu adalah riak . elak kan okay . tapi tengok tempat lah . dah sah sah kata aku ni hensem . tak perlu lah kot , tak perlu lah buat buat percaya sebab tak nak jadi riak . aisemen . itu kenyataan . bukan auta okay . so dont get the concept wrong . kenapa insecure ? sebab aku rasa tak insecure . tau tak kenapa ? sebab kan bila aku tanya orang " eh immunity tu apa eh " .. laju je kawan aku ni reply mesej " immunity ni adalah .. bla bla bla " .. amboi .. gile gempak .. dah study tu .. exam 28 haribulan .. 12 hari bulan dah habis study ..

mesti korang pernah rasa macam ni kan . contoh , mak kau asyik duk banggakan adik kau je . confirm confirm kau rasa insecure kan . macam kasih sayang untuk kau dah takde . semua dah di-trasfer ke dalam diri adik kau je . padahal si adik tu tak de lah hebat sangat . pendek , gemuk , tak hensem macam kita kan . setakat dapat 100% jawi . tu pun mak nak bangga . aiyooo . try la amik law , tengok dapat tak 100% subjek jurisprudence . tak yah amek jurisprudence , amek CTU sudah . CTU ni paper ala ala agama & moral lah . haha . sampai gitu dengki dekat si adik . dalam case macam ni takyah lah nak rasa insecure . buang karan je . mak korang tu saje je tu . nak bagi semangat lebih sikit dekat si adik . nak bagi dorongan .


aku kan paling rasa tak best , tak selesa , tak selamat bila dalam dewan exam . rasa macam nak pakai penghadang mata je .  nak tutup mata dari jeling ke kiri ke kanan . sebab kan bila tengah kusyuk jawab exam , tiba tiba nampak orang kat tepi dah tutup kertas jawapan , tangan di dada , mata pejam , muka senyum . rasa macam kurang ajar tak ? padahal masa ada sejam lagi . yang korang ni baru duk jawab soalan part B . ada separuh lagi nak kena jawab . time tu memang lah tak sedap . sebab tu aku kalau masuk dewan exam , aku cari orang orang yang tak psiko time exam . yang jawab exam slow slow , tulis lambat lambat , yang selalu buat muka stress , yang selalu duk pandang mata ke atas , duk fikir jawapan , duk garu kepala konon konon bila garu kepala dapat ilham , jawapan datang mengunung . takda nya . lagi di garu kepala yang tak gatal tu , lagi tak datang wei ilmu tu . cuba try goyang goyang kepala ke depan ke belakang , kot kot lah kan terkeluar sebijik buku jurisprudence , Hari Chand kat tepi telinga kiri tu . haha



aku rasa tak COOL sangat . aku tak tau lah kenapa aku ni mudah gelabah sangat . SHIT . jatuh market aku . okay aku nak cakap awal awal , ni bukan diri aku sebenar eh . ni diri aku yang lain . aku sebenarnya COOL . sangat COOL .hahaha . okay bye . take care .

2 comments:

Liza @ Adzriel AB said...

dulu ada juga dengki kat adik yg mak manja lebih. la ni dah kira kamcing je.

sweet like what said...

hye..kalo free singgah blog ekk..syed di tag ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...