NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Tuesday, May 3, 2011

ALAHAI NASIB

haru biru di buat nya bila atm card ni rosak . dah lah duit ada cukup cukup je dalam bank . boleh pulak buat hal . memang tertekan . nasib baik ada kawan yang memahami. chewah , bagi pinjam duit kan . haha . al kisah hari ni pergi bank , nak tukar kad lah konon . pergi mengadu dekat kaunter , buat muka masalah . akak tu selamba dek cakap kad aku tak rosak . aku garu kepala kejap . betul ke tak rosak , kalau tak rosak , takkan ler kad reject . akak tu cakap biasa lah , manusia pun kadang kadang rosak jugak . ceh alasan tak leh blah . so dia reset je kad aku . dan boleh pakai . dia suruh aku try pergi cucuk kat atm kat luar tu . 


ni adalah contoh kad atm bank islam . yang aku punya rosak sebijik sejiban macam kat atas ni . yelah dah kata kad bank , harus lah semua orang sama . tapi sebenarnya tak jugak . ada yang jenis tak up-to-date , tak tukar tukar kad dia . ada yang style lama tu . aku kan macam tak yakin dengan kewibawaan akak tu tadi dengan me-reset kad aku , aku boleh pakai terus . memang lah dia kerja bank , aku tak . tapi aku rasa macam tak semudah tu . hee . aku pun dengan yakin pergi lah cucuk kan . guess what , boleh masukkan password kot . siap boleh klik button pertanyaan baki lagi . before reset , bila masuk je , dia auto kuar , dan mesin tu akan jerit : SILA HUBUNGI BANK BERDEKATAN . ceh .

masa tu aku happy kejap . nak jerit jerit pun ada gak . sekali bila check baki , lama pulak dia proses . dia kuar SILA TUNGGU . haa time tu , seriously , aku nak jer tarik akak kaunter tu . tengok tak jadi pun . heee . tapi akak tu hebat . bukan salah dia . salah atm sebab orang orang kat tepi aku ,yang kad dia tak rosak pun tak boleh kuar . semua orang takleh pakai . tiba tiba datang abang bank cakap atm OFFLINE . haram tak ? boleh tak main office pun offline ? dan boleh pulak mesin atm takleh kuar RM10 . padahal dia main office . kalau dekat 7e , takleh keluar m10 logik jugak . ceh . memang dasar BANK ***** betul . 
 
terasa jugak , nak amik pekerja bank tu , 
nak pijak macam budak kat atas ni . 
tension ! sem depan aku nak bukak 
akaun dekat bank lain . biar padan 
muka bank islam tu . customer lari .
agak agak depa kesah ke ?? 

p/s : bagi yang taktau apa terjadi dengan 
atm card aku , boleh KLIK SINI 


 

4 comments:

Salmiza S. said...

waa... abar lah ye... buat aduan kat aduan rakyat psal customer service xbaik..!! =)

EZAN IDMA said...

gansnye! smpai nak pijak. haha

kucing said...

lebih baik dari duit dalam bank 2 ilang kan?

dean said...

kita bako jeq

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...