NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Monday, May 2, 2011

ATM CARD

semalam kan , memang menguji kesabaran aku sebagai atm card holder . haha . hari sabtu yang lepas , aku punya lah beratur panjang dekat atm bank islam kan . alih alih sampai turn aku , kad reject . cannot read jadah lah kuar dekat skrin . 4 5 kali try tak jadi . still reject . memang marah ah sebab dah lama tunggu tu satu hal . dengan manusia manusia yang bajet bagus depan atm satu . kenapa bajet bagus ? boleh tak , dah kata ramai tunggu beratur belakang dia , dia boleh pergi tukar pin number , dia perggi trasfer duit , dia daftar kan sms banking , dia daftarkan internet banking . macam takde masa lain dah . macam kalau tak buat hari ni , duit dalam akaun dia boleh lesap macam tu jer . marah gile okay . dah nampak orang ramai , consider lah .

bila sampai turn aku , nak je aku sepak sepak atm ni . nasib baik ada awek belakang aku yang duk usha aku dari setengah jam yang lepas . aku tak jadi sepak atm tu . untung ko atm . ye la , dah orang tengah usha , takkan aku nak bagi bad impression pulak kan kat diorang . huahahaha . then pergi lagi atm lain , dekat 7e , dekat esso . semua tak dapat . duit tiket balik kampung ada dalam tu . tak beli lagi . nak balik 9haribulan . memang balik lambat lah aku nampak gaya nya . hmmm . yang senget nya , aku mesej lah abah aku suruh masuk duit ari ahad , semalam dekat akaun maybank aku . so semalam abah masukkan duit .

guess what ? atm card maybank aku pulak rosak . haram jadah betul . tadi bank islam . memang bikin panas . dah gosok gosok kad tu . dah baca doa bagai . dah hembus hembus sikit . still tak jadi . what the fish kan . time ni aku cam takut nak bagitau abah aku . nanti mesti kena marah punya . dan time tu jugak aku macam rasa serabut gile , serabai gile , rasa macam nak tidur , dan bangun 30tahun akan datang je . aku gagahkan diri jugak call abah aku . masa tu , emosi terganggu dah . mata berair dah . hahah . ye la aku ni jarang tau mintak duit guna mulut . biasa aku guna tangan je . maksud aku aku sms jer . so memang wajar lah aku takut kan .

abah bagi solution suruh pinjam duit dengan orang dulu . aiyoo sebab bank kan cuti hari isnin . hari selasa baru aku boleh pergi bank , settle kan everything . sakit jiwa beb . aku pun merajuk lah kejap . mendiamkan diri . tapi naluri seorang ayah . dia tahu kot aku merajuk . dia kol , mintak nombor akaun budak rumah aku . dia nak masukkan duit lain . fuhhh hilang tekanan aku kejap . hahaha . so abah dah masukkan duit sikit . lega lega . kesimpulan , jaga lah kad atm berbaik . kalau kad atm rosak , cepat cepat bgtau mak ayah . sebab nescaya diorang akan bagi duit dekat korang . haha . tak yah tension tension .  


7 comments:

Salmiza S. said...

sabar je lah~~~ huhu.... =)

ZWAN SABRI said...

HAHA.. kesian..
Tapi aku pown penah kena naseb yg sama..
HUHU


MySuaraBlog: Siapa Kata Coklat Tak Baik Untuk Gigi?

aleen aiden said...

keh3,mcm mane tahu pompuan tu dok usha kamu?kamu jeling2 blakang kah?ini dah sape yg usha sape pulak kan..hu3 :P

tiQo...(-_-'') said...

lawak giler!
Ntah2 tuhan saje nk uji tak? Ye la kan tadi kad atm..skrng kad maybank plak bikin hal... Mcm ada something fishy je...haha maybe prasaan aku je kot... Hahahahaha like like n3 ni...

tiQo...(-_-'') said...

lawak giler!
Ntah2 tuhan saje nk uji tak? Ye la kan tadi kad atm..skrng kad maybank plak bikin hal... Mcm ada something fishy je...haha maybe prasaan aku je kot... Hahahahaha like like n3 ni...

Anonymous said...

Ini adalah pandangan fantastis situasi, saya tidak berpikir saya telah cukup melihatnya dari perspektif itu sebelumnya.

cemomoi said...

jangan pinjam kat ahlong

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...