NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Saturday, April 30, 2011

DISKRIMINASI HANTU

SELAMAT PETANG . tadi kan tengah tengah aku solat , aku terfikir something . nampak sangat tak kusyuk solat kan . haish . fine fine orang kusyuk solat takkan cakap dia kusyuk kan . mesti dia berkias . cakap tak tak . ekhem ekhem . aku cam terfikir kan , dalam duk perempuan perempuan wanita wanita menjerit jerit terkinja kinja mempertahankan keadilan dan equality kepada kaum mereka ( korang tak , orang lain yang aku maksudkan ) , perasan tak ada something yang perempuan ada , lelaki takde , dan lelaki tak mintak pun equal right ke apa . tau tak apa dia ? HANTU . haha . perasan tak kenapa hantu mostly perempuan ? 


kan kan ? perasan tak ? aku baru perasan . cuba tengok , apa je cerita hantu dekat Malaysia ni , lelaki jadi hantu ? takde kan . kalau ada pun , boleh kira dengan jari tangan kanan je . adoiya . mengapakah ? kalau lelaki jadi hantu , tak seram eh ? ke hantu ni ada persamaan dengan perempuan ? ahaks , memang lawak seyh bila fikir balik . cuba kalau lelaki jadi hantu , kalau mengilai , mesti bunyik lawak kan . garau semacam jer . macam bunyik suara hantu baru baligh . kasar semacam jer . 


agak agak kan kalau kuar cerita baru , sequel cerita Hantu Usop Balik Kampung . agak agak menjadi tak ? hantu Usop yang mati digilis trailer , berjalan jalan dengan tangan pusing pusing , muka separuh buruk , kaki separuh patah , jalan ngesot ngesot . ngeri tak ? aku cam rasa ngeri kot . even tangan dia duk pusing pusing , tapi setiap kali pusing darah keluar tak berenti renti . takleh tidur malam jugak kot . time tu takde dah orang jerit " Kita Bako Je " .. mesti orang duk jerit " Kita Lari Je " .. sebab takut .. 

 hantu relaks atas kerusi pun perempuan .
haish pemalas punya hantu ..
boleh relaks pulak .. 


17 comments:

Dea said...

haha..xterpikir pulak kan,... haha..

sabrina said...

kesimpulannya,hantu pompuan lebih femes dr hantu lelaki...hahaha

ZWAN SABRI said...

adala.. hantu lelaki.. orang minyak.. tapi klaw antu lelaki ni gatai.. x seram.. HUHU

♥♥LiSsA♥♥ said...

antu pompuan lagi hebat dari antu lelaki la namanye. hee

♥ moy ♥ said...

haha. terbaiklah entry nih! ngehehehe. memang kelakar laa kalau lelaki jadi hantu! HAHAHA og. bayangkan kalau lelaki terkinja kinja melompat lompat dan menjerit. HAYAhh

k h a i r i y a h said...

takut la tengok tengok ada gmbr hantu,adehh~

Salmiza S. said...

hahaha... btul tu... xtpikir la pulak....

dreamygirl said...

huhu..say xmint cita hantu -p

tiQo...(-_-'') said...

hey! Hantu lelaki pun banyak tau...banyak giler dlm filem zombi kampung pisang...haha..agak2 boleh kira gna jari kanan je tak? Tak kan?? Kan? Haha...
Okay ya...mmg hntu pompuan byk giler...tp msti best kn kalau usop wilcha jadi hantu..haha kreatif gler dho...

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.visit here^^ nice blog.keep blogging :)
Feel free to visit my new entry @ frommetoyou~
(^____^)

nelly said...

hahaha ..
hantu tu pemalas !

syahnabil said...

Assalamualaikum...Kenapa orang suka buat filem pompuan jadi antu??...sebab Iblis syaitan memang suka pompuan banding lelaki...kenapa pula Iblis syaitan lebih suka pompuan??? Jawapan tu boleh dapat kat blog saya...jemputlah datang..

Anonymous said...

Hi thеre tο еvеry sіngle one, it's in fact a nice for me to pay a quick visit this web site, it consists of useful Information.

My site: Galaxy s3
My site ::

Anonymous said...

I have гeaԁ sо mаny artiсles or revieωs rеgaгdіng the blogger lοvеrs eхcерt thiѕ агtіcle іѕ гeally
a рlеasаnt аrticle, keeρ it up.


Feel frеe to visіt my homeρagе pikavippi
my web site - pikavippi

Anonymous said...

I am curious to find out what blog systеm yοu happen to be using?
I'm having some small security problems with my latest website and I would like to find something more secure. Do you have any recommendations?

Check out my website: http://pikavippii.net/
my web site ::

Anonymous said...

I believe that is onе of the sο much important informаtion for
me. And i am ѕatisfiеԁ readіng yοur artiсle.
But ωant to remагk on some nогmal іѕsues, The sitе style is wonderful, thе articles is in reality eхcellеnt : D.
Just rіght job, cheers

My blog :: vapornine
My web-site ...

Anonymous said...

Hi, I wish for to subscribe for this webpage to obtain newest updates, therefore where can i do it
please help.

my blog :: buy twitter followers without following

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...