NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Wednesday, May 11, 2011

Perempuan Ni Memang ..

fuhh . settle tugas untuk pagi ni . dah pergi hantar kuih . siap dah breakfast lagi . beres kerja . pagi tadi , aku dah set alarm clock . akak aku sampai umah , memekik je . bingit telinga aku . dia sampai pukul4am tadi . kecoh betul . haha . dia pun ikut sekali tadi pergi hantar kuih . lepas hantar , around 7am macam tu , pergi carik kedai makan . nak breakfast . malas ah nak breakfast Mcd kan . nak rasa makan makanan kampung . guess what ? takde kedai buka . aiyoo gila betul . satu bandar pusing . takde . last last pergi kedai Saujana , depan hospital yang katanya 24 hours . tapi takde makanan . yang ada roti canai je . tu pun yang segera . boleh macam tu ? tapi sebab malas nak pusing dah . makan je .

bangun tidur hari ni , aku rasa macam anti perempuan . haha . bukan aku gay eh . aku bermimpi semalam . mimpi kena marah dengan lecturer . baru 2 hari cuti , dah rindu dekat lecturer wei . pelajar yang baik kan . so aku ni macam tak suka kena leter . tak suka kena marah . aku cam mudah bengang . sebab tu bila orang marah aku , aku prefer diam . sebab kalau aku jawab balik , memang gaduh besar . takde lah . sakit telinga kot nak dengar leteran leteran free ni . mak aku punya leteran pun aku tak suka . apatah lagi orang luar kan . tapi itu lah . lelaki takde nak bising bising . perempuan je . mungkin perempuan ingat kaum lelaki ni suka kot kena leter , kena pekik dekat telinga . nak buat macam mana , telinga kami , kaum lelaki ni just untuk dengar cakap cakap perempuan yang pedas dan bingit tu . 

tapi , bila lelaki kuat meleter , eh pandai pulak kaum perempuan ni tak suka . tau tak suka , yang duk leter orang boleh pulak . bab leter meleter ni memang perempuan pakar . boleh credit kaum wanita bab bab nagging nie . terbaik . even tak de orang ajar , lahir lahir dah macam tu kot . meang lumrah seorang wanita . buktikan dekat aku , berapa orang perempuan tak suka blebe ( blebe ni term pantai timur untuk meleter ) . memang kalau tak pandai blebe , tak minat blebe , memang ah bukan perempuan asli . memang dah jadi requirement wajib . untuk menjadi wanita melayu terakhir , syarat pertama kena pandai blebe . syarat kedua , blebe . syarat ketiga pun blebe . haha . 

 tapi kalau dato' ct yang kuat meleter , 
aku rela tadah telinga aku .
nak sangat dengar dengar . 
mesti COMEL GILER !

5 comments:

faralovexx said...

haha,adooiii,,sbar2,,biase laa tu,beleter untuk jdkan sesorg tu ke arah lebih baek,kan bagus tu..walaupun kdg kite x suke,sebenarnyer ade kbaikan jughak disbalik leteran tu..so,hidup kiter jgn pndg negatif side yaa,,must look forward and think positive,,insyallah,kite pon akan jd org yg baek..hehe

iQapiQa said...

haha..gud job.aku akui aku perempuan kat blebe..hahha
kalo perempuan tak kuat blebe sape nak marah anak2 nanti?hahah

Salmiza S. said...

hehehe.... dah fitrahnye macam tuh... sabor je la... =)

AizA said...

wahhh.. nasib baik aiza x suka berleter... better diam... hahha... tapi tau2 dah majuk... heheh.. ok lah... sbb lelaki suka diam tu yg popuan dok betleter... cuba bagi mulut depa senyap... gerenti x berani bising lg... heheh

Ain Zulaikha said...

biasa lah tu perempuan mmg even dia pendiam sekali pun dia tetap akan kuat berleter tau.. mana tak berleter kalau orang buat salah hahahhaha... hamboih dato ct bukan men lagi ya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...