NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Sunday, June 19, 2011

RICE CRACKER

Pernah makan biskut beras ? or dalam omputih kita panggil Rice Cracker . sedap wei . ni faveret aku sekarang . hari hari beli singgit kat kedai awang tepi rumah . satu 20sen , so kalau rm1 aku boleh dapat 5 paket . satu paket ada dua keeping . seronok aku makan . sedap sebab dia punya rasa macam masin manis macam tu . so dia makan kena kemam dulu sampai hilang rasa . adoiya . tak bagus untuk kesihatan tapi bukan selalu kan . bukan selalu , tapi hari hari je . 

Tengah tengah makan , aku baca dekat plastic pembungkus tu . dia tulis rice cracker . so aku macam “ eh cracker ? bukan firecracker tu bunga api ? so fire tu apa . cracker adalah bunga kan . tapi kena ricecracker jadi biskut beras . kenapa bukan bunga beras . “ .. kelakar , tak pasal aku jadi rajin pulak nak fikir . aku tanya adik aku , dia kata firecracker ni mercun . okay so now aku pening . terus google . cracker maksud dia pemecah . so pemecah beras lah jadik nya .

Actually tak perlu fikir pun . dia kan banyak makna English ni . mana boleh direct translate kan . sebab translate direct lah jadi  , come to my house , we have eat eat much . apa apa pun selamat pagi ! 



4 comments:

Dea said...

sukerr gak mkn rice crackers ni.. hehe.. sekarang dah makin mhl kot.. hehe

SITI MAWADAH said...

baru je kenal rice biskut beras ne td.. tu pun my sis yang suruh try.. seriously..sedaaapp

Anonymous said...

Anyway x halal biskut ni...ada E631 (PIG FAT)

zack said...

Yg tak halal tu e631 yg jenama ni e621 lain kali tgk bahan2 yg dia buat kat belakang pek tertera...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...