NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Thursday, July 28, 2011

BEN ASHAARI CARI BLOG ..CEPAT !



Akibat tekanan takde cerita nak tengok sebab boring , aku dengan rela hati telah membelek majalah majalah yang ada kat rumah . belek majalah pertama , terus terpampang keluar ala ala pop out window , TIP DIET YANG BAIK  . cess baik lah sangat . kita kan tips tips ni bukan boleh percaya sangat pun . sebagai contoh , tips muka cantik . pakai bedak sejuk . buat apa ? berapa tahun baru efektif dik oi ? laki kau cari lain jugak , boyfriend kau pasang dua jugak . kita ni , kalau dah tau tak cantik , jangan berusaha sangat . lebih baik perbaiki rohani dalaman , biar pasangan kita Nampak kecantikan kita yang dalam tu sehingga boleh menutup keburukan luaran kita . apa lagi , jom kita kondem satu persatu tips diet yang baik ni . 

PERTAMA :
Minum cukup air putih setiap hari , at least 8 gelas . Tak logik , aku ni sehari 3liter dah minum air putih tu . hasil nya ? aku jadi macam tong drum . minum lah air putih 100 liter pun , kalau kau telan jugak air milo 3liter sehari  , tak guna wei . buat kembung perut jer . nanti tak pasal , perut kau jalan kat depan , badan kau kat belakang .

KEDUA :
Pelbagaikan variasi makanan dengan campuran rempah ratus yang pedas agar anda berasa puas menikmati hidangan . yang ni lagi lah tak logik . kalau makanan tu dah cukup sifat , manis ada , pedas ada , masam ada , jawab nya nasi tambah kena ada lah dekat sisi . kenapa tak bagi idea kurangkan perasa dalam makanan supaya nafsu makan berkurang . tak ke lagi efektif cara aku ?

p/s : malas dah aku nak kondem . cukup lah . panjang panjang bukan korang baca pun . kalau baca pun , bukan korang komen pun . hee . 

5 comments:

tNie si keCiK said...

hahaha..lawak la abg ben nie..kikiki..yela2..x efektif..x bt pown..:)

Fariza Othman said...

eh terbaca & terkomen plak~! tips dies segala mcama ni bergantung sebenarnya. nak buat buat xnak buat alasan leceh. sudah bek diam jer. tol x?

hehee

datang sini daripada segmen BA yang sama~!

cheers~!

http://farizaothman.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blog-cepat.html

emmajean said...

Emma joiiin jugak !!! :P

http://emmaeema.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blog-cepat.html

Muslimah Optimis said...

hari ni nak BW secara besar-besaran untuk mencari jawapan soalan segmen papa ben..

tahu tak apa itu SMEi dalam dunia blog?? klik SMEi dalam dunia blog. Nak tahu baca sampai habis OJ.. untuk keterangan lanjut..

terima kasih..

deqlis said...

dtg terjah dari blog BA

http://ellismelia.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blog-cepat.html

Jom tgk U Mobile On Net

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...