NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Friday, July 1, 2011

BERSIH 2.0

Ini entri neutral okay . bukan pro-govt ke , pro-pembangkang ke . aku pro kangkang je . BERSIH . satu perkataan yang positive . dalam bahasa asing dia jadi Clean . so apa aku kesah dengan bahasa asing kan . aku tak perlu explain kot bersih ni apa , cukup lah aku cakap ianya Demonstrasi (Aman) . kena letak dalam bracket sebab benda tu bagi aku ada doubt . hehe . aku kan , tak reti lah nak berpolitik ni , walaupun orang kata kena tahu benda benda ni , tapi aku kurang jugak minat . aku rela belajar berak duduk dari aku belajar politik . okay Nampak macam perumpamaan bodoh kan . yelaa orang tak tau politik politak ni memang bodoh kan . tiba tiba emosi ! haha

Aku taknak pun “bersih” kan blog aku dengan cerita ni . tapi aku ada dapat SMS today . Sokonglah Bersih , ketahuilah hak kita . amboi kau . silap orang lah kan hantar dekat aku . tapi aku reply . aku reply ringkas jer “ okay , terima kasih . muah “ .. gedik kan ? lepas tu , aku ada ternampak geng aku join group Perhimpunan Bersih . aku pun bukak lah group tu tadi . lawak pulak tengok wall post kat situ . yang sini duk puji BERSIH , di sana Maki hamun BERSIH . sekarang yang bersih dah tak bersih dah Nampak gaya kan .

Si A kata “ jangan sokong bersih . melayu bodoh je sokong bersih “ .. amboii sedap mulut jer .. kau dah bijak sangat ke ? then reply lagi sorang “ siapa tak sokong Bersih , bukan Melayu sejati . haprak “ .. ececece depa betul betul guna freedom of speech and expression ni . dah tu aku yang tak sokong mana mana ni apa ? Melayu hensem ? Melayu Macho ? Melayu Cool ? Ahaks .. segan pulak rasa .. hehe .. mekasih mekasih .. untuk tidak buat korang tertanya tanya , kenapa aku buat Demonstrasi Aman , aman tu aku letak dalam bracket .. ianya adalah kerana benda ni ragu ragu .. tak logik kot .. 

Mesti tak aman punya .. kalau tak geng geng si A buat kecah , mesti geng geng B yang buat huru hara .. dalam 1000 bijik kek coklat , mesti ada jugak tahik seketul kan .. tapi ye lah .. kita harapkan kalau jadi lah Demonstrasi ni , biarlah Aman dan Tenang yer .. kesian nanti anak anak cucu cicit kita nak kena belajar benda alah ni .. yang dah ada sekarang ni dalam buku teks sejarah tu pun dah cukup susah .. kan kan ?? 


3 comments:

saiazuan said...

malaysia dah x seaman dlu.. sobs

sayonara june holla july http://eleventx.blogspot.com/2011/07/berlabuhlah-tirai-june.html

Anif Abdullah said...

Bagi Anif,kisah pulak kan nak join ke tak bersih kejadah ni.. Yang penting keamanan hak milik semua orang dan bukan untuk dipolitikkan oleh mana2 pihak..huhu *wah ayat

[sutera kasih] said...

tak tau nk kata apa..kang tesalah ckp, bhya pulak huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...