NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Saturday, July 2, 2011

IKAN SEGAR UITM

Okay . Pelik , entri aku di update pagi macam ni . Ni semua gara gara program 1Murid 1Sukan . kenapa aku bengang ? sebab aku kena bangun awal macam aku ni murid sekolah . aku kena hantar budak budak pergi sekolah . arghh emosi aku . dah lah semalam tidur terganggu dah . tengah tengah syok tidur , mak aku kejut suruh pergi tidur dalam bilik . aku tidur dalam bilik akak aku semalam . errrrr . since dah bangun , memang harapan lah kalau mata ni boleh pejam macam tu jer . unless aku pergi buat larian amal kat mana mana dulu . teringat lak zaman muda dulu , kita takde larian sempena birthday Pm ni . kita ada Merentas desa . memang merentas sangat wei , sampai ke desa . 

Sebenar nya aku nak cerita benda lain . hari tu on the way ke Taiping kan , aku jumpa lah satu signboard lebih kurang macam ni ayat dia “ Ikan Segar Uitm 5km di hadapan “ .. tergelak gak aku .. amboi Uitm , siap jual ikan lagi .. so lebih kurang 5km lepas tu , sampai lah kat kedai tu .. ada la signboard .. tapi aku tak Nampak lak ikan segar .. yang aku Nampak , geng geng Mak Jemah depan kedai .. ramai gak .. jambu jambu uolss .. kalo aku turun kereta , dengan aku sekali lah jadi jambu .. aku dalam hati “ ohhh ni ke ikan segar nye “ .. gerak depan lagi , ada satu kedai .. geng geng Mail Lambung berkumpul .. geng geng Remp-it v3 .. 

Gerak depan lagi , ada pulak signboard “ Rumah Tumpangan Uitm “ .. Omeggod .. terus benda kotor bermain di fikiran .. adakah si ikan tersebut akan di makan oleh ikan jaws ini di rumah tumpangan ? Yang tu aku taktau .. yang pasti , ada lah kat situ .. takut aku .. budak uitm ke tu ? ish3 bahaya betul .. sediakan servis jual nasi lemak lah tu .. nasi lemak lak bukan yang rm2 .. ni nasi lemak cekik darah rm0.50 jer .. kecik jer .. pegang pun tak sedap .. opss maksud aku makan pun tak sedap .. hmmm ..


YANG NI BOLEH JADI IKAN SEGAR UITM TAK ?
MUNTAH LAH , NAK MUNTAH PUN .
MEMANG AKU LETAK GAMBAR NI NAK SURUH 
KORANG MUNTAH . MUNTAH PUAS PUAS .
JANGAN TAHAN LAK , NANTI TERTELAN . HAHA . 




2 comments:

ZWAN SABRI said...

Ayoooo.. Hebatla UiTM.. Mail Lambung ngan Mak Jemah semua ada.. HAHA

MySuaraBlog: Kenangan Itu.. Rindulah!

Mrs. Farhan said...

Erkkk, ayat last tu buat aku imagine. Hahahah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...