NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Wednesday, July 27, 2011

DANA BAKTI REMAJA DUNGUN

Selamat Petang semua . semalam tak bukak blog pun . aku demam . kesian . tidur dari pukul 6petang sehingga 6pagi . cepat wish aku cepat sembuh . hari ni rasa sihat sikit . dalam dalam tak berapa sihat ni , aku kena pergi ambil dana pulak . actually dana ni untuk remaja yang telah daftar mengundi . aku tak daftar lagi tapi dapat jugak . rezeki nie . hehe . baru fikir " boleh la aku beli baju raya ni " . sekali tengok tarikh hari ni dah 27july , aiyooo kena bayar duit rumah sewa lah pulak . garu kepala jap aku . takde lah harapan nak beli baju raya ni . kepada remaja remaja di luar sana , jangan duk tertanya tanya kenapa aku tak dapat , kenapa aku tak boleh . dana ni khas untuk rakyat terengganu ajer . di beri oleh UMNO/BN . 

dah kata bagi dana kan . harus lah ada benda kena buat . so kami kena dengar ceramah okay . bukan free free dia bagi duit . penat jugak dengar ceramah kan . ceramah harus lah bertemakan kenegaraan . dan bila ada ceramah ni , unsur unsur politik wajib di masukkan . bila ada peluang , harus lah kan . meh aku kongsi apa yang aku dapat today . 


tersebut adalah tweets yang sempat dikarang time ceramah tadik . ada lagi . penceramah tadi cabar pemimpin pas buat ceramah dan cerita pasal sejarah asal usul PAS . dia kata orang pas tak pernah bagitau kenapa PAS tertubuh . bukan untuk pertahankan Islam , tapi kerana kalah kerusi presiden UMNO . beliau berpesan lagi jangan lupa sejarah . kita yang lupa sejarah , akan ulangi kesilapan yang sama . kutuk BERSIH sikit . definisi sebenar BERSIH di pihak Ambiga adalah " BERHIMPUNLAH ENGKAU RAMAI RAMAI SUPAYA ISLAM HANCUR " . DAN 14 Tuntutan Ambiga di present kan tadi . lepas tu cerita jugak pasal Lina Joy nak universalkan perkataan ALLAH . nak letak kalimah ALLAH dekat pintu gereja . 

dikatakan lagi , kalau sokong PKR untuk pilihan raya nanti , hancur lah Melayu . sebab Anwar kata kalau kita menang , dia nak lantik Lim Kit Siang jadi TPM . kalau kita sokong Ambiga , orang Melayu akan duduk merempat . Mustahil kaum lain nak support Melayu . sekarang melayu diperalatkan semata mata untuk peroleh pengaruh . once dah dapat kerajaan , orang melayu akan di pinggirkan . bukti di beri . contoh di Pulau Pinang . PKR menang. DAP takbir , jadi ketua menteri . Dasar Ekonomi Baru dihapuskan . nasib orang melayu semakin hancur .  tahun 2009 , orang Islam tak dibenarkan buat perarakan Maulud Nabi . apa nak jadi ? di Selangor , Exco Agama , Ustaz Hassan kata dalam ceramah , kalau kita menang , arak takkan dijual di kedai kedai dalam apa jua keadaan sekalipun . 

bila dah menang , dia rampas semua orang . tapi dekat 7E Seksyen 8 ada lagi jual arak . Ustaz Hassan rampas semua . tiba tiba datang Exco ape ntah , Ronnie nama dia , marah Ustaz Hassan . dia kata tu bukan kuasa Ustaz Hassan . maka masuk lah balik arak di Seksyen8 punya 7E . now , Ustaz Hassan ikut arahan orang Cina . baru dua tempat dah jadik macam ni dekat orang Melayu dan Orang Islam . bayangkan kalau mereka tadbir negara ? okay . semua ayat ni ayat penceramah . bukan ayat aku . aku just share . okay . selamat mengundi . hehe . 

3 comments:

Beeha B. said...

hohoho..yang ni yang rm500 punye kem tu eah? best2..seronok Beeha pergi masa bulan 5 hari tu..duit pun x luak lagi..hee...

best jugak sbenarnya pergi kem politik ni...

ZWAN SABRI said...

alaaaaaa, anak tengganu je ka yg dapat Dana tuu? Bila la depa nk bg kat anak Penang plak.. nak jugaakkkk.. HUHU

MySuaraBlog: Jom Pi Tasik Mengkuang

Anonymous said...

beeha : nops .. tak smp rm500 .. sikit jer .. ni sehari jer program ni ..

zwan : penang takkan dpt .. sbb bukan bn tadbir .. haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...