NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Friday, July 29, 2011

MURID PENDIDIKAN KHAS LIWAT RAKAN

Rahsia seorang murid Tahun Tiga , di Dungun , difahamkan dari kelas pendidikan khas meliwat rakanya terbongkar apabila kedua-duanya dicekup guru . okay ni laa berita dalam Sinar Harian today yang buat aku dan family berfikir 5 6 kali . sebab apa . budak pendidikan khas kot . biar betul . pendidikan khas ni budak yang tak cukup sifat kan . so macam tak berapa nak logik lah pandai meliwat ni . darjah tiga pulak tu . kalau budak kelas cakna lain cerita lah kan . lepas tu , kantoi dalam khemah time perkhemahan yang sekolah tu anjurkan . aa sekolah adik aku baru baru ni memang ad perkhemahan pun . dan kalau tak silap , sekolah adik aku jer yang ada Pendidikan Khas ni . tak tau lah .

bagi pendapat aku , aku rasa diorang tak tau kot meliwat tu apa . dorang just buat apa dorang nak buat . dan benda tu adalah liwat tanpa mereka sedar . ntah lah . dan aku rasa kat sini kalau ikut laporan ni , takde pulak cakap mangsa dipaksa . so memang suka sama suka lah kot . tapi since mangsa adalah bawah umur , dia di kira dengan niat . takde nya rogol tanpa niat sebab ini melibatkan minor . apa apa kes rogol ke liwat ke , bila melibatkan si mangsa yang bawah umur , kewujudan niat atau dengan izin , tidak relevan . so kira pelaku tu salah jugak . ni yang aku belajar lah . aku amik undang undang . so tau lah sikit benda alah ni . 

since pelaku jugak adalah budak budak , dia takde lah masuk penjara hukuman dia . hukuman dia sesi kaunseling jer . sekarang budak budak makin liar dek kerana pembangunan dan arus globalisasi ni . dulu kalau budak budak jahat , kita akan cakap , budak KL la tu . sekarang benda tu dah jadi common . tak kira sekampung mana pun tempat tu , se-hulu mana pun tempat tu , still benda benda macam ni terjadi . Ibu Bapa tolong lah awasi sikit anak anak tu . apa tah lagi kalau rumah ada internet . tapis sikit pengunaan internet anak anak tu . budak budak mana boleh beza sangat baik dan buruk . mudah terpengaruh pulak tu . diorang masih perlukan bimbingan . 

p/s : teringat pulak ada adik kawan aku pergi google Payu Dara Besar dekat Internet . ahaks . lawak lawak . mula mula memang lawak . lama lama jadi tak lawak dah . renung renungkan okay .


1 comment:

insan_marhaen said...

Orang tua ganyut pun ada yang meliwat, bebudak tentu aje la sebab belum matang. apatah lagi jenis pendidikan khas!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...