NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Sunday, July 17, 2011

TIPS DIET YANG BAIK --> booo ..

Akibat tekanan takde cerita nak tengok sebab boring , aku dengan rela hati telah membelek majalah majalah yang ada kat rumah . belek majalah pertama , terus terpampang keluar ala ala pop out window , TIP DIET YANG BAIK  . cess baik lah sangat . kita kan tips tips ni bukan boleh percaya sangat pun . sebagai contoh , tips muka cantik . pakai bedak sejuk . buat apa ? berapa tahun baru efektif dik oi ? laki kau cari lain jugak , boyfriend kau pasang dua jugak . kita ni , kalau dah tau tak cantik , jangan berusaha sangat . lebih baik perbaiki rohani dalaman , biar pasangan kita Nampak kecantikan kita yang dalam tu sehingga boleh menutup keburukan luaran kita . apa lagi , jom kita kondem satu persatu tips diet yang baik ni . 

PERTAMA :
Minum cukup air putih setiap hari , at least 8 gelas . Tak logik , aku ni sehari 3liter dah minum air putih tu . hasil nya ? aku jadi macam tong drum . minum lah air putih 100 liter pun , kalau kau telan jugak air milo 3liter sehari  , tak guna wei . buat kembung perut jer . nanti tak pasal , perut kau jalan kat depan , badan kau kat belakang .

KEDUA :
Pelbagaikan variasi makanan dengan campuran rempah ratus yang pedas agar anda berasa puas menikmati hidangan . yang ni lagi lah tak logik . kalau makanan tu dah cukup sifat , manis ada , pedas ada , masam ada , jawab nya nasi tambah kena ada lah dekat sisi . kenapa tak bagi idea kurangkan perasa dalam makanan supaya nafsu makan berkurang . tak ke lagi efektif cara aku ?

p/s : malas dah aku nak kondem . cukup lah . panjang panjang bukan korang baca pun . kalau baca pun , bukan korang komen pun . hee . 


1 comment:

Cik Jingga said...

molek benor lah tips nie..mmg ngah diet..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...