NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Sunday, August 14, 2011

BLOGGER POYO ..


Entri ni sepatutnya ditulis dengan emosi yang melampau dan kebencian yang membuak buak . Namun , kerana aku berpuasa , kesabaran itu dapat mengawal diri aku yang lemah ini . okay , sangat drama king . tapi itu lah hakikat . let me share a story with you guys . aku ada seorang kawan , and yer dia jugak blogger . aku kenal dia pun since dia blogger jugak . dah lama dah aku kenal dia . and aku kenal dia pun masa tu dia baru je start blogging .

To cut the story short , aku rasa dia poyo . since sekarang dia dah hebat kan , gempak , followers dak 5 6 ribu , setiap entri pun ada 30 – 50 comments . then start buat entri emosi yang entah pape . dia konon konon marah orang tinggal komen dekat blog dia macam ni

“ Hey , I dah follow u , follow me back ok “

“ hai , done following , terjah I balik ok “

“ follow me back , I dah follow u “

Memang ada orang marah kan . tapi masalah nya dia pun start dengan cara macam ni okay . dia pergi komen dekat setiap blog suruh orang follow dia . lagi teruk siap ada please please please . so what now ? bila dia dah letops , taknak bagi orang letops macam dia , marah orang tulis macam tu ? oh sungguh lupa asal usul .

Malas lah nak cakap banyak . actually kalau nak cerita kepoyo-an beliau , sampai esok pun tak habis . tapi aku abaikan , kurang pahala aku nanti . apa apa pun , ni peringatan kepada diri aku jugak lah . time orang tengah suka ni , jangan nak poyo poyo . cool sudah . kalau tak suka , its okay . jangan nak emo-shit sangat dekat blog sebab orang tau macam mana awak boleh naik sampai ke tahap sekarang .

p/s : aku nak mintak maaf yer dekat Nor Arlene yang dituduh jadi Makcik tu . and aku dah delete entri tu . tu pengajaran buat aku jugak , supaya lebih berhati hati dalam membuat entri . 

17 comments:

echa rahman said...

siapakah gerangan tuan punya belog yg meletopsss tu.?huhuhuh

Alip Apai said...

biasa la certain manusia..mudah lupa diri..

Diyana said...

Wow! Okay, Ketiga2 komen tu memang annoying tapi in my opinion, since dia yang start buat camtu, tak payah lah marah2.

For me lah, kaalu ada orang tinggal komen camtu kat my blog, I tengok blog diorang dulu. Kalau okay, I follow diorang balik.

Bob Merley said...

Bro, gua memang agree ngan lu 10000% la. Super poyo kot cakap camtu. tak kesah la or mintak follow pon. gua tak kesah pon mende camtu. dah mmg macam tu. nk buat camne kan?
Peace bro!

Kafe Que said...

ada org bile kat ats die lupe mse die kat bwh..lupe diri org kate..Allah nak uji je 2..

pada aku xsalah kite nk promote blog kite..trpulang la nk folo ke x kan sbb 2 atas hak individu..

yg pntg niat blog utk ape..klu stkt nk share info xperlu rmai follower pn xpe..klu dorg nak dorg akn cari sndr..hehe

Yuyun Ahmad said...

kacang lupakan kulit lah tu.... huhu

ZWAN SABRI said...

biasala tuu.. spesis kacang lupakan kulit mmg ramai.. HAHA..
btw, kesian plak kat Arlene Tan.. HUHU

MySuaraBlog: Cahaya Matahari Rangsang Hormon

Eyka said...

eyka tahu sapee~ hee:)

Cik Bell said...

haii.sabor jer la...~

touya said...

Ahhh ketiga-tiga komen seperti itu memmang poyo .

Izz Latif said...

~ouh!!~

siapakah manusia itu??

(^.^)

shah URL said...

hahaha sabar bro..

rasanya kurang wajarlah kalo dia sendiri pon bermula mcm tu. Meletops eik :D

Pose pose..

xpe kalo dia tegur kot. kalo dia buat marah hahahadess

p[A]n[A]d[O]L said...

kalo itu cara dia tuk dptkn folower,
xpe ar..
janji dia bhgia.. :)

selamat berposa bro..

an nyek said...

kacang lupakan kulit..biasa la tu beb...tuham mk uji die...hahaha..utk arlene tan, terbaik la ade jgk org mntk maaf....bnyk nya yg ak tengok, buat enti sal die tuduh die...tp bl jd cm nie, tak nk lak mntk maaf...demm!!

Hans said...

wah
ada juga ekk macam tu
biar kan jer dia
xkemana tu kalau dia buat macam tu
:-)

Qema Amaya said...

kesimpulannya jgn POYO
be neutral
tak gitu?

Peace yaw,
Qema Amaya

El said...

standard ar bro....memang ada je blogger yang mintak kaki camtu..rilek je, kasi dia tangan je cukup...ahaks

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...