NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Thursday, August 4, 2011

INSAN BERNAMA AYAH

Dalam kehidupan , seperti yang telah dijanjikan , yang hidup akan pergi jua dalam apa jua cara sekalipun . Cuma masa dan tempat tidak diketahui . mungkin hari ni , mungkin juga esok . untung lah bagi individu yang nyawa nya ditarik ketika dia sedang melakukan kebaikan , bagaimana dengan yang mati ditembak ketika sedang merompak bank ? Hanya tuhan yang tahu . semalam aku dikejutkan dengan berita kematian abah kawan aku  ex-roommates aku actually , Makram Musa . aku terkejut sebab as far as I concern , abah dia takde sakit pape pun . tapi aku difahamkan , ada masalah jantung . aku yang dapat berita melalui sms dan call ni terasa sebak . apatah lagi kawan aku yang menanggung .

Dear Makram  if you are reading this , I hope you are doing fine . be strong and keep your faith okay . pray for him so that he will be granted what he deserves  insya Allah .

Kadang kadang kita yang masih punya mak ayah ni alpa dengan nikmat dunia . senang cerita aku lah . secara tulus nya , I blame my dad untuk semua masalah yang kami tanggung . perit merit , hidup yang tak sempurna kadang kadang . but deep inside , I still love him and I wish he could change for goods . tak perlu aku nak cerita details kan . abah aku tak macam orang lain . aku tak pernah share cerita aku dengan dia . aku takde lah mesra sangat dengan abah aku . since aku anak lelaki . so tu tiket yang digunakan untuk aku ikut dia , dan buat apa yang dia suruh . aku tak pernah luah perasaan kat dia . orang lain siap boleh cerita kisah cinta dia dekat abah . dengan abah aku ? never . benda tu semua tak penting .

Apa yang dia nak tahu , exam macam mana  result gempak ke tak . tu jer . ada pernah suatu ketika  aku gaduh besar dengan dia . gara gara isteri ketiga dia . dan aku sampai cakap “ kalau boleh aku tukar ayah , lama dah aku tukar “ . I know memang rude , dah lah gunakan bahasa AKU tapi time tu memang marah teramat amat dah . aku expect dia touching lah kan aku sebut macam tu . ciss haram jer . dia boleh balas balik “pergi lah hantar iklan dalam surat khabar cari ayah lain . kalau ada orang nak “ . cheh . masa tu aku tak gelak la since tengah marah kan  air mata berlinangan kot . kalau cerekarama tu , confirm ramai dah nangis tengok lakonan kami . tapi itu lah baik buruk dia pun , ayah aku jugak . sperma dia jugak yang hasilkan aku ni . apa apa pun  hargai abah kita selagi boleh . jangan kita menyesal bila dia dah takde . ingat , ajal maut di tangan tuhan . bukan kita yang tentukan bila dia akan pergi . 



5 comments:

SaYA pUnyA cELiTa LOrr. said...

sya dah pernah merasa saat ini

Duta said...

sygi ayah kita.....

Salmiza S. said...

apa2 pon dye still ayah kte :)

ZWAN SABRI said...

baik atau buruk dia, dia tetap ayah kita.. jadi hargailah slagi dia ada..
cuba lihat dari sudut kebaikan yang dia pernah buat dan jangan sesekali lihat keburukan yang dia buat.. confirm bro akan lebih sayang kat dia.. InsyaAllah.. ;)

MySuaraBlog: Jin Islam Puasa Tak?

zuhana zulkifli said...

nice entry amer :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...