NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Thursday, August 4, 2011

RESEPI TERBAIK BERBUKA PUASA

bLurp .. kenyang sudah .. hari ni memang kenyang . mungkin sebab hari ni aku rushing kot . meh aku brief sikit diari aku sedikit sebanyak . again aku tahu tak menarik , tapi tak pe lah . saje nak tulis . takyah soal lah kenapa eh . ketuk kan . aku siap siap hantar kuih semua pukul4 . pukul4 baru gerak dari sura ke kuala abang amek adik aku , then baru pergi kuala berang amek adik aku lagi sorang . time ni jugak lah minyah nak kelip kelip . pergi isi minyak kereta dulu . baru gerak pergi kuala abang . dari kuala abang gerak ke kuala berang , around 4.45pm . sampai sana , 5.45pm . laju ? tak laju ah aku bawak . standard alex yong tu . so now mission nak balik berbuka kat rumah . pukul6pm bertolak dari kuala berang . 

memang speed sikit . kalau abah aku tau , mati aku duk lenjang kereta dia . haha . kebetulan hari ni banyak pulak lori di tengah jalan . sangat fokus okay nak potong satu persatu lori . sebab lori laa aku sampai lambat . setelah penat drift , sampai lah rumah pukul 7.16pm , lagi 10minit nak berbuka wei . missi0n accomplished . sekarang ni pergi blog memane je , semua buat resepi lauk pauk dan kuih muih , senang kata juadah berbuka . aku tak boleh nak buat . 1 sebab aku tak reti masak . 2 sebab aku tak sempat nak pergi interview mak aku time dia masak . sekarang family aku jual lauk berbuka . ada laa dalam 5 6 jenis lauk . ada ayam percik , daging gulai , sup daging , daging merah , ayam gulai , paru masak pedas , kerabu perut . banyak dah tu . 

oleh itu , lauk berbuka aku memang grand . haha . kuih muih pun banyak . tu pun kalau tak habis lah jualan . so far memang tak habis lah . memang pelbagai kuih aku makan hari hari . dari kuih belimbing sampai krimer . you name it you got it . aku makan sikit sikit jer . aku taktau apa aku mengarut kat sini sebab asal nya aku nak tulis entri lain tapi tertaip benda ni . so terima ajer okay kelemahan aku . nanti one day bila aku masak , aku buat resepi khas untuk anda . ala ala secret recepi . sekarang mood geram menguasai diri lepas baca blog cik epal . 5k bulan ni earning dia . what the fish kan . gila laa . kalau aku dapat 5k , confirm confirm aku grab bb torch satu , iphone 4 satu , galaxy tab satu . cukup gadget aku . 


3 comments:

Salmiza S. said...

HAHAHA ~ hebadd kan earning cik epal.., huh! lau mcm tu, jadi surirumah je lah shaye ~ :)

insan_marhaen said...

IM berbuka dengan bubur lambok aje. Itu pun dah kenyang!

SyedMuzzamir said...

salmiza : tu laa pasal . jeles btol .
IM : bubur lambok ku tak suka . haha takleh nak telan .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...