NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Wednesday, August 10, 2011

MAUT SELEPAS MAKAN ABC DAN OTAK OTAK

Tajuk macam mengerikan . malah cukup untuk buat orang tak makan ABC dan otak otak di bulan puasa ini . jangan begitu okay . jangan di sebabkan nila setitik , rosak susu sebelanga . kejadian terjadi di Meru , Klang . orang Klang lepas ni hati hati yer . seorang pelajar umur 11 tahun , maut selepas berbuka puasa dengan otak otak dan ABC . ABC ni bukan Allah Bagi Cuti , ni term selalu perempuan pakai . bila kita tanya 

" eh dah solat blom ? " 

" wei aku ABC lah "

" kejadahnya ABC ?  .. "

" Allah bagi cuti lah .. "  

dalam tragedi ni ABC adalah Air Batu Campur . si bapa kebetulan nak pergi tandas , time tu dah pukul 6.10am , tiba tiba dia terdengar bunyi dengupan nafas yang kuat , bila dia pergi dekat bunyi tu , ya Allah , anak dia terlentang dengan mata terbeliak dan mulut berbuih . kita sedekahkan Al Fatihah untuk mangsa . sedih semua ni terjadi dalam bulan puasa . bila si bapa bergegas ke hospital , doktor sahkan dia dah meninggal . 

mungkin keracunan makanan pada asalnya membawa kepada maut . sebab si bapa kata setengah jam selepas berbuka , satu family yang makan ABC dan otak otak ni ni cirit birit , perut memulas , sampai lembik masuk toilet . oleh itu , kepada mereka yang pergi bazar , hati hati dalam memilih makanan . tolong cerewet sikit cari makanan , jangan beli ikut nafsu serakah . berpada pada okay . untuk makluman , bukan ABC dengan otak otak je yang boleh bagi keracunan makanan , semua jenis ada possibility . cuma dalam kes ni , kebetulan mangsa makan ABC dan otak otak . so jangan ada yang kata " aku tak makan ABC , aku tak makan otak otak , aku selamat lah kot " .. tidak sama sekali .. 


14 comments:

I do I need Iman said...

oke aku duk meru!
oke haritue aku cirit birit. haiyooo!

Bob Merley said...

kotoq gila bazaar kat sana. baik masak sendiri je. bukan sedap pon yg ade kat bazaar tu

Azie Azman said...

ni malas pegi bazar ni..
mahal dah satu..
huhu..
kena lebih cerewet lepas ni :)

Diary oF Mine said...

xnak ar g bazar..huhu

khairul said...

dh 10 hari posa...baru 1 hari p bazir ramadhan

SyedMuzzamir said...

i man : iyer ? hati hati bro .

bob : kotor ? thats why laa keracunan .. hati2 ..

azie : pegi bazar bleh .. tapi cara bazar yang bersih .. mcm dekat dungun , bazar dia hari hari org kesihatan dtg check ...

diary : meh beli kuih saya jual .. best best ..

khairul : haha mak aku jual bazar .. so aku hari hari dkt bazar

ZWAN SABRI said...

kesian Dini.. HUHU..
btw, baru ku tahu yang ABC tu Allah bagi cuti.. HAHA


MySuaraBlog: Friend Page di Facebook

NUR said...

datuk..
al fatihah utk mangsa..
ajal dah tiba.. moga rohnya selamat di sana..

teynteyn the doll said...

kalau dah ajal~

Cik Ca'ah said...

hmm..takutkan
tapi nak buat mcm mana kan
dah ajal dia dh sampai.

al-fatihah~

ZouL said...

semog rohnya dicucuri rahmat

Salmiza S. said...

al fatihah ~ moga dijauhkan :)

leeya abdul said...

Alfatihah utk adik Nurdini. K.leeya pun selalu beli kat bazar. Risau juga bila tengok keadaan sedemikian. Semoga semua diberi hidayah.

wanacesh said...

yaAllah,,bulan pose ni syurga makanan,,makan sampai x engt bila berlebihan jadi penyakit,,apa-apapun ajal itu di tangan Nya semoga dia termasuk dikalangan mereka yang syahid kecil..amin,,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...