NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Sunday, August 7, 2011

RIHANNA JUAL AIR KELAPA DEKAT BAZAR OII

Bulan puasa ni bazar di mana mana . kalau dekat kampung aku ni jer , ada lebih 5 bazar . so setiap petang , penduduk akan mengalami kesulitan untuk pilih nak pergi bazar mana . lain dengan aku , sebab parents aku pun jual dekat bazar , so aku tak perlu nak pergi bazar . sebab semua lauk  pauk serta kuih muih dan juga air soya sudah ada di rumah aku . tiada guna aku menghabiskan peluh lelaki aku untuk pergi ke bazar ramadhan . sebab bazar ni tepi rumah aku jer , kalau pergi dengan kereta , rugi masa . jalan sesak kot . dalam uitm dungun pun ada jugak bukak saatu gerai , meh beli kuih meh , abang hensem jual kuih semua sedap sedap , murah murah , makan sekali , confirm esok datang lagi beli kuih siap mintak nombor telefon abang hensem . 

jual dekat bazar memang untung oiii . memang semua orang serbu bazar . walaupun dekat rumah dah penuh lauk pauk , nak jugak pergi bazar sebab ia kira macam satu kewajipan di bulan puasa . lepas tu makan banyak banyak , lepas magrib tidur , terawikh entah ke mana . artis artis juga sekarang ni ambil peluang jual kuih guna nama mereka . since mereka dah famous kan , jual apa pun laku . termasuk lah artis wanita ni . punya lah panjang aku bagi intro . kalau ni jawapan exam aku , ayat aku sebelum ni mesti lecturer potong dengan pen merah sambil tulis NR besar besar . NR tu maknanya NOT RELATED . Rihanna adalah artis tersebut . kenal atau tidak ? alahai . yang duk sebut Ella Ella Ella tu . takkan ler tak kenal . 



oleh yang demikian , kalau nak kuih yang best best , contoh kuih belimbing , sekaya , krimer , roti jalan , jom lah singgah ke gerai kuih aku yer . creampuff yang paling best in town pun ada jual . kalau nak rasa , kena singgah lah . mahal pun takpe asal sedap makan . murah tak sedap buat apa . rugi jer . kita berbuka mesti nak yang best best jer . dan kalau datang singgah tu , jangan nak buat muka seposen , tanya mana gerai Rihanna . aku kasi kuasa tam tam baru tau . anyway , dah tengok ke IKLAN Gangster . tahu tak lawak nak mati ? aku tengok time sahur . sambil guling guling macam tenggiling . pergi google dekat youtube okay . selamat berpuasa !


10 comments:

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam..

waw qajennya dia menega..huhuu

SyedMuzzamir said...

ahaks .. biasa laa cuti cuti ni ..

KiNa said...

kurang pahala pose tgk gmbr2 mcm ni,..hehe,..

ZWAN SABRI said...

x nak lah beli kat abang Syed Muzzamir yang ensem nii.. esok klaw saya angau nak mintak nofon abang ensem camnaa? X ke parah namanyaa.. HAHA


MySuaraBlog: Bazaar Ramadhan

eddy syrol said...

hadoi...

jemput ke sini
SEGMEN PERTAMA EDDY SYROL

SyedMuzzamir said...

kina : eh jangan tengok lama lama. org kata pandangan pertama tu rezeki . tgk lama lama tak jadi rezeki dah lah .

zwan : ahaks . berkuatkuasa untuk perempuan je bro .. hahaha

eddy : bereh eddy .. jap

alongxp said...

ello bang,roti jalan ke roti jala? hahahaha...
letak nama rihanna la baru jalan, kalau letak nama aku nnt org xnk dtg.

NUR said...

sedapnye air kelapa..

Salmiza S. said...

agk2 dyorang dbyar ke iklan nivea uh ? HAHAH ~

insan_marhaen said...

tak da artis lain ker? Wahida ker.. Wardina ker..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...