NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Sunday, September 25, 2011

ALHAMDULILLAH , REZEKI

Assalamualaikum ..

Apa khabar semua ? Sehat ? Alhamdulillah , aku sehat . cuma tangan aku tak sihat , tu yang dah lama tak buat entri . otak pun berkarat , hati dah tawar , nak jadi blogger tegar pun dah tak mampu . hehe . sekarang musim open house kan , merata rata ada open house . time ni laa nak makan banyak2 pun . time ni la nak jimat duit pun kan . aku pun try jugak berjimat sekarang . sebab duit aku sangat limited sem ni .

seperti yang sedia maklum , dah hampir sebulan , hidup aku tanpa laptop . menumpang kasih kawan kawan bagi pinjam laptop . boring jugak actually sebab biasa nya hidup aku 24/7 dengan laptop . so aku decide nak beli laptop baru . dah beli pun actually . sebab tu laa duit aku jadi limited gila . aku beli tadi time it fair dekat Plaza Alam Sentral . around 1k plus plus . model Asus . reason kenapa asus , aku pun taktau . ni ada depan mata , aku grab terus tanpa fikir panjang .


bila duit habis ni , mula laa terfikir nak jadi vegetarian . hari hari nak makan nasi je . tapi bila fikir balik , what for kan . kenapa nak paksa diri . so aku akan makan seperti biasa , cuma aku akan kurang kan aktiviti aktiviti yang tak berfaedah , aku akan elakkan diri aku daripada pergi ke Mall atau tempat tempat yang aku boleh membeli barang . hehe . 

roommates aku dah start sindir . diorang kata lepas ni aku mesti tak bergaul dengan diorang , hidup sibuk dengan laptop je . haha . selamba je kata aku macam tu . padahal sebelum ni diorang yang tak pandang aku yang manja ni . hehe . apa apa pun , ni bukan self reward ok . aku beli ni sebab terpaksa . 

lagi dua tahun kena guna laptop ni . baru la aku akan masuk alam pekerjaan . ni keperluan , bukan kemewahan . kalau kemewahan , dah lama aku beli mac book pro . tak main la asus ni kan . semoga aku dapat berjimat sem ni . doakan saya . jaga diri kawan kawan . thank you for reading . saya rindu kalian semua *feeling retis*

2 comments:

ku-cit said...

samala kt...aku pon baru angkat laptop brand asus ni...

iQapiQa said...

brand asus ok.plus design dia smart.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...