NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Thursday, September 29, 2011

MISTERI BATU NISAN SEBUAH KUBUR

Assalamualaikum .. 

Bayangkan .. hujan lebat membasahi bumi Malaysia .. suasana suram menguasai kawasan rumah anda .. tiada bunyi sebarang kereta mahupun kereta dapat didengari .. hanya bunyi hujan yang semaki hari semakin kuat .. dengan pintu belakang rumah yang asyik tutup buka tutup buka di tolak angin .. dan anda ternampak tajuk entri ini .. apakah reaksi anda ??

A - cepat cepat tutup laptop , dan bungkuskan diri dalam kain selimut macam hantu bungkus 

B - cepat cepat cari surah yasin , peluk sekuat hati sambil bukak mp3 yasin dekat laptop

C - buat relaks jer 


takde motif pun sebenarnya aku tanya ni . sajer . nak mengarut pagi ni . namun , ini semua cerita benar . ianya berlaku di Kuala Lipis . ada sebuah kubur yang seolah olah bernyawa dan hidup . sebab nya batu nisan ni asyik membesar jer . sekarang ni dah lebih 1 meter tinggi dia . kubur ni kubur lama . dah 300 tahun . ia milik cucu seorang kapitan cina yang mualaf yang datang bukak kampung tu dulu untuk cari kubur . 

bila ianya jadi kontroversi , ahaks confirm confirm lah nanti kubur tu jadi tempat pemujaan . ye laa biasa kan tok bomoh ni suka tempat tempat pelik macam ni . lepas tu , suruh org pergi puja benda tu . haish syirik betul . even dulu pun pernah kan , org puja satu lereng bukit sebab bukit tu kuar kan air out of nowhere . apa apa pun , selamat pagi dan have a nice day . 


sumber daripada Berita Harian ..


2 comments:

zulhilmi tempoyak said...

thanks....ad la tu kn...beso sgt ke...sbb gmbr dr bawah ssh nk judge...

huhu

QUEENPINK said...

jika saya,saya jawab B..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...