NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Saturday, September 10, 2011

SELF REWARD

Assalamualaikum .. 

Straight to the point , takyah nak main kona koni , self reward adalah menghadiahkan diri sendiri dengan sesuatu benda . apa sahaja benda . depends kepada kemahuan diri dan hawa nafsu . Aku jarang reward diri aku ni sebab aku tak de benda pun yang nak dibanggakan . actually ada , cuma time aku nak reward tu , ada sajer halangan dan dugaan menimpa diri ini . okay aku tak nak buat drama nanti orang suruh aku direct movie ganti Tahajjud Cinta , tak pasal aku berhenti belajar . 


okay , jangan kata " wow , giler best . bold 4 tu " . ini sekadar gambar hiasan okay . tolong jagan gelabah . sebenarnya , aku fikir 5 6 kali gak nak self reward sem ni . berapa kali aku buat drama air mata 16 episod dekat twitter . orang yang respond suruh aku tutup mata jer , beli jer apa yang aku nak . kadang kadang kita kena manjakan diri dengan hadiah hadiah bagi memenuhi kemahuan kita . aku ada simpanan sikit . simpanan yang dalam sedar tak sedar ada dalam akaun . aku pun ingat ingat lupa . dulu masa aku simpan , aim aku nak beli iphone 4 . haha . 

tapi tak mampu lah . berangan lah . so aku beli benda lain . memang dah lama aku nak nak nak sangat . the moment aku transfer duit dalam akaun third party , haru weh . sedih . cuba bayang anda tengah lapar , tiba tiba datang sejenis kek yang gila sedap , namun hari tu hari jadi adik anda dan anda kena lepaskan kebahagian anda demi memuaskan hati . situasi ni konon konon nya anda seorang abang yang suka tengok adik beradik happy . so walau berat hati , buat jugak . aku pun macam tu . lepas transfer duit , aku still berbelah bahagi nak atau taknak . 

hari ni , pergi jumpa third party tersebut . sepatutnya jumpa khamis , but since aku ada dekat Dungun lagi , jadi aku tunda meeting tersebut . hari ni so pergi berjumpa . so now dah reward diri . semoga jadi pendorong untuk lebih berjaya sem ini . sem akhir degree dah ni . doakan saya . sekian . terima kasih . 



 

8 comments:

Miela Tahril said...

reward diri sndri dgn ape lah tu yerk???? g0od luck for ur final semester :) salam

Hazwan Arif said...

aku reward diri dgn makanan dan tidor berlebihan je wakaka

Cara Dapatkan Buffered Earning Daripada Nuffnang

pepol said...

fuyoo,bpe ek harga bb tu?

SyedMuzzamir said...

miela : thanks .. i amek bb gak .. tp torch jer ..

hazwan : hahah ,makan tu wajib dah ..

pepol : bb yg gambar tu harga dia rm2100 brightstar , AP set rm2000

Azie Azman said...

azie pun selalu buat self reward :)
sekarang ni tgh intern every month mesti buat self-reward utk diri sendiri after penat bekerja :D

nur said...

Wah.. Best tu bb.. Dah lama juge tak reward diri sendiri.. Good idea ni mir.. Thanksss

Saiazuan said...

self reward for motivation! :D

Aibat said...

boleh je reward kan diri sendiri dgn bold 4 tu..dah nak grade kan..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...