NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Thursday, January 26, 2012

ADIK SUKA DIA , TAPI DIA TAK SUKA ADIK

Assalamualaikum .. 

Hari ke-5 cuti . aku tak bosan lagi . sangat sibuk dengan jadual hidup . nak kena catch up balik all tv series yang tertinggal supaya back on track . semua dah settle kecuali The Mentalist dengan Pretty Little Liar . so malam ni bakal tengok habis . sebenarnya aku tak da la obses dengan tv series ni , tapi sebab tertengok dari 1st series , jadi terpaksa follow sampai ke season yang terakhir . 

Okay , aku ada cerita yang bagi aku lawak . sebab benda ni jadi live . so bila aku type , aku tulis , aku rasa mungkin tak selawak yang sepatutnya . sebab aku ni bukan pandai sangat nak buat ayat ayat bombastik dan realistik . tapi cuba lah eh . dan entri ni nanti dalam bahasa terengganu sebab aku rasa macam malas pulak nak translate satu per satu jadi bahasa baku ala ala . ni perbualan antara aku dan adik aku . 

Pada suatu tengahari yang panas Memancor , aku dan adik pergi pick up adik adik lain dekat sekolah . since dia tak pergi sekolah , konon konon demam . tapi siap boleh ikut aku pergi jalan jalan . cakap macam keling . malas lah tu nak pergi sekolah . apa nak jadi . 


Adik : Amer , mu rase mu heng-seng ke ?

Aku : Heng Seng ke dok Heng Seng ke , aku ada kkasih . mu ade ?

Adik : Aku ade kasih . tapi dok leh oyak pier . kekgi mu kabo ke aboh . 

Aku : laa , okay janji dok kabo . aku belanje ais kreng kekgi 

Adik : name dia Aimang . 

Aku : doh tahu mana dia jadi kkasih mu ? dia oyak gane ?

Adik : ade ah . dia bisik kat linge aku . dia bisik slow ngat

Aku : doh ye kabo gane ? dia kabo ye nok ke mu ke ?

Adik : dok eh . aku kabo ke dia " saye nok ke awok " . 

Aku : pahtu dia kabo gane ?

Adik : dia kabo " saye takboh pung ke awok "

Aku : hahahahahahaha , ambik toh . dia takboh pung ke mu 

Adik : memang ah . sebenornya aku je nok ke dia . tapi dia semart . dia hebak . dapat nombor satu sokmo pereksa . 

Aku : patut dia takboh ke mu . mu nombor bong sokmo pereksa . 

Adik : biar ah . kekgi bila besor , aku nok kawin dengan dia . 


Bengong adik aku ni . oh by the way adik aku ni darjah 2 iaitu 8 tahun . 8 tahun dah cakap macam ni . entah apa apa . dia memang sengal sikit pun , kalau aku marah dia , mesti dia cakap " whatever la amer . ade aku peduli " . kadang kadang rasa nak pijak pijak pun ada . kadang kadang , hmmm boleh lah tahan comel . hari tu dia gaduh dengan mak aku . dia sound mak aku " ibu jangan buat adik maroh , adik tengoh panas ni " . hahaha . giler punya budak . tapi itulah masa kecik semua comel . bila besar tengok lah nanti . aku exception . masa kecik comel , bila besar lagi comel . apa boleh buat . bukan aku mintak . memang ditakdirkan begini . redha je lah . haha . 


5 comments:

yad'z said...

hahahaa... alahaii comel lah adik lamuu...

#suke lah bahase tranungg even saye orang johor.. hehhee....

Duta said...

haha memey lawok2..

NuR FaTiN said...

adik aku 8 tahun punye diari

"saya cinta anas walaupun dia botak"

haktuih..... hahaha

NuR FaTiN said...
This comment has been removed by the author.
ida_nurdiya said...

..haha..adoiyaii..bebudak zaman skrg..majuu jekk!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...