NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Saturday, December 25, 2010

Pernah Kena Rotan, Sebat, Canning,Whipping tak ?

sebut pasal rotan rotan ni. aku trauma lah pulak kan. pengalaman mendewasakan aku. ecece tak pun. korang pernah kena rotan? sebab aku kena rotan? sebab aku tolong cikgu angkat barang masuk kereta, aku pergi solat berjemaah dekat suara. adoii ape daa, mesti lah sebab aku berkelakuan teruk sebab tu kena rotan lagi mau tanya ka. oh nak yang spesifik? sabaq lah. takkan lah baru sampai rumah nak makan nasi lemak terus, minum lah air teh ni dulu orait. meh aku share cerita aku, nanti kalau korang nak share, sila kan eh. aku tadahkan jambatan emas dengan darah nyamuk aedes untuk korang. hehe. 

cerita bermula time aku jadi pelajar yang baik dekat mrsm kuala krai. walaupun mcm tempat jin bertendang, tapi tempat lawa lah. aku form3 time tu. aku kan pelajar lemah. tak bijak. dahlah tak bijak tak hensem pulak tu. *cepat-pujuk-aku-cakap-aku-hensem* rendah diri kan aku nie. haa sambung, dah lah tak bijak, malas pulak tu, dahlah malas tak berapa kurus pulak tu. amboi jangan kutuk lebey2 eh. so ada lah cuti semester ape ntah, aku kena datang awal kat mrsm sebab nya ada kem cuti Pmr. katanyaa. bukan aku sorang je eh kena. ramai lagi. takkan lah cikgu baik hati nak bagi aku kem dekat aku sorang je kan.

subjek yang aku kena attend selain dari subjek sains, adalah subjek *dumbrolls* Kemahiran Hidup. sila lempar telur atau batu dekat aku sekarang. aku pun taktau kenapa aku tak reti kemahiran hidup. seriously. part yang aku paling tak reti bab enjin, injap injap dalam toilet tu. heee haram. aku tak reti. aku rasa kalau ada yang elektif rumah tangga tu, aku boleh skor lagi. haha. eh bukan semua lelaki minat enjin2 ni eh. dan bukan semua lelaki jugak minat perempuan. opss tersasul. haha. so hari KH, aku ponteng tak pegi. silap kat situ, supposedly orang lain ajar, tapi MC, ganti dengan Cikgu Rosewan, warden yang sangat straight. dulu aku kata kejam. tapi skrg aku dah matang, dia tak kejam, straight je. hehe. naik nama, so aku kantoi.

HEP panggil. habuan dia? kena rotan. ahaks malu den. kena rotan tu time kelas dah start. so ramai orang tau. kena lah rotan. HEP suruh tundukkan badan, gedebush. piat piat. sekali sorang je kot, aku lupa. tapi pedih lah jugak. 5minit je. then okay balik. haha. lawak2. jadi lah jugak pengajaran kan. tapi time kena rotan tu, korang tahu ape aku cakap dalam hati? aku cakap, aku nak tukar profession, aku nak jadi cikgu and warden. then aku nak rotan anak dorang jugak. pembalasan. hahahaha. tapi skrg tanak dah. biarlah. kalau dia tak rotan, aku tak penah tau rasa macam mana. ni bukan rotan ala ala penjara eh, yang kena bogel. kiteorg lapik seluar lagi. hehe.



tempat di mana pertama kali dirotan 



6 comments:

Cikgu Fikri said...

huhuhuh..
pernah gak..
masa tu ader org luar dtg kt satu majlis ni.
dia bg poster tau..
pastu bdk2 laki ni berebut2 plak tu...
last2 semua pelajar lelaki form 2 disebat oleh seorang cikgu disiplin..
Pergh..
yg baik2 pown kena skali..
huhuhhuh...
benci jerk time tu...
tp, kesian gak kt cikgu tu, nk rotan semua plajar laki...
mesti lenguh tgn dia..
huhhuh :)

eesyaheera said...

aku salu je kot kena hell masa roll-call. cis. haha

SyedMuzzamir said...

cikgu : kenapa sampai rotan ? berebtu je kot. ish3 cikgu tu kejam. ko jangan jadi cam tu bro. kena mesra dengan student.
ee : ko mmg. degil. nakal. hahah. xpun warden rotan ko sebab reaksi ko comel bila kena rotan .haha.
wei rotan kat tangan ke punggung? haha

amirudin said...

Itu perkara kecillah. Saya pernah dirotan dengan tiga rotan dan dalam keadaan bogel oleh guru disiplin sebanyak 10 kali. punggung serupa penjenayah yang disebat, berdarah. Perkara ini menyebabkan saya menjadi lebih jahat dan kini baru keluar dari penjara, selepas disebat 8 rotan kerana merogol.Kesan rotan masih ada di punggung.

6237 said...

6237 said...

amirudin, kesan rotan kat punggung tak akan hilang seumur hidup, saya pun pernah disebat 13 rotan kat penjara kajang tahun 2007, memang amat sakit dan derita lepas menjalan hukuman sebat itu...saya faham...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...