NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Monday, January 24, 2011

Dah Kata Mulut Melayu , Chicken Chop Tolak Tepi Lah

brppp kenyang sudah perut ini .. baru balik makan nasi lemak jati .. haa nama nasi lemak sempena nama kolej Uitm neh sebab nya nasi lemak di jual kat depan pintu pagar kolej ni .. kenyang beb .. rm2 tu boleh makan kongsi dua orang .. orang lain, aku tak .. rm2 untuk aku sorang je .. storage aku besar sket .. tak macam orang lain .. kalau lapar sangat kan , pergi lah situ .. terbaekk . kalau makan tak sendawa memang tak sah lah kan ..

bila beli nasi lemak , makan dekat rumah , tak best .. harus makan dekat luar .. open air .. so makan lah dekat tasik shah alam neh .. dengan angin sepoi sepoi bahasa .. udara yang segar bugar .. nyaman je .. makan pun rasa aman je .. takde lah bising bising .. makan dalam gelap .. mana ada lampu .. apa dia ? makan dalam gelap tak nampak .. dik , ko nak makan , perlu ke ko nak nampak apa yang ko makan .. dah kata ko tahu apa yang ko makan ..

lagipun kita akan ada deria rasa yang telah dipinjamkan kepada kita .. so guna sebaiknya .. salah hari bulan makan belacan .. aiyoo berair mata .. haha .. berhati hati lah makan tu .. dont be gelojoh okay .. korang tengok cerita cina tu tak ? ala yang game show dia tu .. kena makan tutup mata .. makan shushi .. silap amek , makan lah wasabi .. berasap lah mata tu .. berair lah hidung .. orang kata , makan beragak .. dah kata makan dalam gelap , so rasa lah sket sket kat lidah tu .. kalau pedas, jangan makan ..

cuba try rasa susah sekali sekali .. okay ayat aku salah .. cuba lagi try lagi .. haha .. tapi kita guna bahasa komunikasi harian okay .. korang tak kesah kan ?? ni bukan karangan budak darjah satu kan .. cuba bayang macam mana orang buta makan .. yer aku tahu korang boleh membaca, mata celik .. kalau tak celik cam ne boleh baca entri aku neh . apa yang aku cuba sampaikan kita takkan belajar kalau kita hanya hidup senang selesa je selalu.. kadang kadang rasa susah takpe kan .. tu yang akan mengajar kita kenal erti hidup ni..



dah kata mulut melayu .. chicken chop .. 
apa apa chop lagi tak main dah ..
perut lapar , nasi lemak jugak dibedal ..
kenyang pun kenyang .. terbaik .. 



1 comment:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

ptg td ngidam nk makan nasi lemak juga tp hampa pegi je dh abis.. alih2 mkn nasi goreng ikan masin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...