NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Wednesday, January 19, 2011

Jiwa Kacau Bilau

new day , new year , new resolution . aku dah penah tulis kan aku punya azam semua . haha. itu benda basic semua orang akan ada . walaupun aku takkan follow, tapi aku tetap buat . bagi memenuhi undangan tahun baru. chewaah. second week of new sem aku tak nampak perubahan diri aku . aku tak nampak pun yang aku ada semangat baru . aku tak tau kat mana usaha aku yang telah dipertingkatkan . semua nya lemau . boleh kata aku ni hangat hangat tahik itik . dah boring guna tahik ayam kan . tapi itulah . aku nak kan perubahan . aku nak result bagus . aku nak upgrade diri aku . tapi aku taktau macam mana nak bagitau diri aku , jiwa aku , otak aku supaya bergerak seiring dengan apa yang aku nak .

pelik kan . ade ke orang lain yang ada masalah sama dengan aku . keinginan macam macam . tapi diri sendiri takleh function . hmmm . baru 2 minggu , aku dah ponteng kelas . aku dah malas . tutorial tak buat . belajar tak faham . dalam lecture duduk termenung . tidur . dalam tutorial mengelabah takde jawapan . aku tau semua masalah aku . tapi nak cope with those problems tak reti . macam mana yeh . dah berapa kali aku terima hint. tuhan dah tunjukkan jalan . bagi pointer turun dari sem ke sem . tapi ntah cam ne . aku tak juga berubah .

macam mana nak berubah ? macam mana nak tinggalkan semua habit yang tak baguih ? no komen ? ape korang fikir aku wartawan tengah interview artis ke ape nak bagi jawapan macam tu . hmmm . macam mana nak cakap ntah . kalau nak tunggu diri ni berubah sendiri memang tak lah kan . aku nak banyak kali positif kan diri aku , minda aku . tapi tak berubah pun . macam dah berkarat je skru skru nie semua . haish . pening pening . 

6 comments:

Ayuni said...

boleh, jgnlh negatif....

SyedMuzzamir said...

hehe thank u ayuni

mama maman said...

kalu gitu... kalu tak ada perubahan... so kuatkan semangat... terima segala kesusahan yg akan anda akan hadapi di masa hadapan... jgn mengeluh dan jgn menyesal...

aleen aiden said...

argh,sentap.alin pon da masuk sem baru tp blom nampak effort nak berubah 2.lagi kuat blogging ade.huhuh

iQapiQa said...

syed muzammir:kena kuat semanagt taw!lemau2 buangla..positif positif,,,

SyedMuzzamir said...

mama : thank you.. tu lah .. saya cuba terima segala kesusahan .. tapi macam susah nak bangkit dari kegagalan.. hmmm
aleen : susah kan hidup as a student neh ..
iqa : hahah letih doh aku berpositif..tapi hasil hmm hampeh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...