NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Friday, January 28, 2011

Lelaki Baca Novel ? Tak Jantan Ke ?

selamat malam sayang .. haish .. tiba tiba terlayan lak lagu Faizal Tahir nie .. dah malam lah ni kan katanya .. teringat kan time AJL hari tu .. si peja ni bawak kaum kerabat naik pentas .. cun seyh .. bagi aku smart gila lah kan .. nak nak part norkhiriah .. comel siap usap usap perut lagi .. tiba tiba naik pulak kak timah dengan anak dia .. haish semangat betul fatimah abu bakar neh .. smart .. malam malam ni , rasa hati tersentuh .. romantik .. jiwang .. blues .. segalanya .. hehe .. hey bukan perempuan je eh boleh nak jiwang jiwangan .. lelaki pun boleh ..

aku ada minat baru .. minat ni mula dipupuk time sem lepas kiteorang pergi lawatan ke Karangkraf .. time tu aku amek elektif Media .. so ucapan pemula dibuat oleh editor ke ape ntah aku lupa .. macam best .. dia pun cerita ada seorang penulis novel yang naik secara mendadak .. yang penting dia seorang lawyer .. macam kami jugak .. aku pun rasa macam teruja nak baca kan .. aku just ingat editor tu sebut nama Siti Rosmizah .. dalam minggu depan , time aku keluar .. aku tergerak hati nak masuk kedai MPH .. dekat ruangan best selling ada lah novel warna hijau .. ( boleh view dekat bawah eh ) tajuk dia andai itu takdirnya - Siti Rosmizah .. haa lagi lah buat aku nak baca kan .. terus lah grab .. pergi bayar .. satu malam je aku baca novel nie .. sumpah hati kecilku tersentuh .. ahaks .. eh lelaki baca novel pun sejati ok .. bila dia baca novel , lelaki ni jadi lebih romantik .. haish aku romantik lah yeh ..



sedih serious .. apa yang aku perasan , cara penulisan dia sangat berbeza dari penulis penulis lain .. sangat best .. aku pass dekat mak aku baca nove ni .. haish mak aku ketagih .. ulang beberapa kali baca novel neh .. hehehe kelakar jugak aku ni .. since editor karangkraf tu dah cakap awal awal yang Siti Rosmizah ni dah ada 3 novel .. so yang nombor satu dah gempak .. aku teruskan pencarian novel kedua .. novel hunting is on the move .. Andai itu Takdirnya novel pertama sepanjang hayat aku tau .. haha .. 


Cinta Kau dan Aku .. ni novel kedua beliau .. still , effect sama aku dapat .. tersentuh .. jiwa kecil ni meronta ronta dari chapter ke chapter .. hahaha .. pasal perempuan tomboy jadi driver bercinta dengan boss dia sendiri .. so disebabkan sangat menarik, aku teruskan novel hunting yang ketiga .. yang ketiga ni makan masa lama sket .. aku tak jumpa jumpa .. novel kat atas ni pun mak aku baca ulang ulang .. sampai koyak rabak novel ku ini .. hehe ..



semua mall dekat shah alam aku telah usha .. takde jugak novel ketiga nie .. dari satu kedai buku ke satu kedai .. still tak jumpa .. at last minggu lepas aku pergi JJ bukit tinggi .. aku pergi berlari lari anak ke ruangan Best Selling .. aku nampak satu novel tebal .. nama pengarang Siti Rosmizah .. terus grab lah beb .. dah lama carik .. first ranking best selling pulak tu .. takkan tanak grab kan .. so sekarang aku on the way nak habiskan novel neh .. tebal sket so satu malam tak sempat habis .. lagipula aku bz dengan study .. takleh lah sangat nak layan jiwa dan perasaan yang tengah meronta ronta neh ..

so apa korang rasa ? tak salah kan lelaki baca novel ? aku pernah lah cerita dekat kawan perempuan aku , yang aku baca novel .. perkataan pertama keluar dari mulut dia " Euwwww " .. hehe dia kata dia yang perempuan pun tak baca novel .. so typical malay thinking kan .. sekarang novel dah universal .. semua golongan boleh baca .. tak caya ? cuba try .. korang try dengan andai itu takdirnya .. confirm lepas tu korang akan terus minat baca novel .. selamat mencuba eh .. harga rm19.90 je . kebetulan sekarang karangkraf shah alam ni tengah buat karnival .. so buku buku di jual dengan harga yang sangat murah .. haish .. kena pergi ni .. esok . novel hunting .. nak ikut ?? comment cepat cepat .. mane tau boleh jumpa dekat sana .. 

17 comments:

fittiariri said...

suka jgk baca novel tapi skrg cam takut nak bace coz nanti ketagih cam dulu :P

mrs jamal said...

baca novel ni pown 1 terapi jugak tau

xcyber said...

am ok je bace novel
x pe.. no hal la bro
bkn just tuk girl je la novel nih

misSbLurRy said...

ok je bg aku.....
typical je sapa pk mcm gitu
by the way cter cinta tue best...
yg ade topi kuning...
sedih cter dia

NADDY KZAMAN said...

perempuan suka baca majalah lelaki. hehe. xsalah klu bce novel. tp mmg ar klu da bce ni msti ketagih cam dlu. haih! hehe..

kamarukom said...

mmg sejati ni bro hahak..maskulin org ckp :p

SyedMuzzamir said...

fittiariri : kan ? ketagih .. lepas tu takleh nak stop .. haish ..

mrs jamal: terapi ? cam ni tu ? hehe cer citer cer citer ..

xcyber : yeah agree with you brother

missblurry : ko bace gak eh ? novel ketiga dah baca ?

naddy : sakit jiwa . bila dah hbs satu novel terus rasa nk berlari beli novel lagi

kamarukom : hahha sejati ye..

cik sofy said...

ok ape . berjiwa sikit kn :)
jarang nak jmpe laki suke bce novel nie .

SyedMuzzamir said...

yeeee yeee ade orang suka .. heheh

the red fairy said...

ak pn layan novel..tp kebanyakkannya BI la..ak ada satu je novel BM, Denyut Kadih Medik..novel ni ttp jd novel favret ak..

the red fairy said...

silap..Denyut Kasih Medik nama novel 2..silap taip daa....

Ustaz Azrai said...

saya ada kdai buku.. sbnarnya mmg ramai laki2 yg suka beli & baca nvel esp novel perang, aksi, misteri & agama...

naz said...

oh ohhh saya bukan insan membaca haha namun ia bagus untuk kesihatan :)

LeYa said...

nice...
sy memg pembaca novel..kat umah dah byk novel2 karya alaf21 sy ade..

kalau nak bace dtg la umah...hehe..

Cik Muda Sae said...

ada yang kata tak best 2nd love story book dia.. sy dah nak beli tapi tak jadi...

Syafiq Rosli said...

novel ni bgus untuk semua orang sebenarnya..aku pn penah layan novel jgk..hehe..jantan je..haha

Ain Tralala said...

memang ketagih r..aku pun dulu sama r.. xpernah miss stiap keluaran.. terutama penulis aina emir... tp sejak bz berblog..stop dah novel..huhuhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...