NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Thursday, February 10, 2011

Dah Nama Pun Perempuan Kan ..

Selamat pagi Malaysia .. tidur lagi ke ?? kok ye pun nak tidur cover sket mulut tu .. jangan kangkang luas sangat .. meleleh semua apa yang tak patut .. haish .. aku baru bangun jugak ni .. lepas ngangkung kiri , ngangkung kanan .. buat pumping 100kali .. baru bukak laptop.. oh pagi yang indah .. hari ni kan cuti .. so boleh bangun lewat lah .. tapi lewat aku pukul10am je .. kalau lama sangat tidur , otak boleh berhenti berfungsi . mulalah cakap tak tentu arah .. oh nak inform sikit nanti pukul11 lebih aku keluar .. aku date .. candle light lunch .. ade ke isltilah macam tu ?? 

semalam dah pening .. duk google nak pergi makan mana .. seoul garden kah .. flamingo kah .. fullhouse kah .. hotel kah .. tony roma kah .. semua kah keluar semalam tapi tak decide jugak nak makan mana .. takpe nanti discuss dalam kereta .. baru syok plan last minit kan .. ada sapa sapa baca harian metro semalam tak ? atau tengok berita ? atau ada yang duk passing passing cerita ke ? ni haa aku nak bagitau .. kalau yang dah tau , buat buat taktau eh .. bila part yang aku suruh korang terkejut , korang buat buat terkejut eh .. 

orait kita mulakan .. aku beli harian metro semalam .. page depan cerita pasal si isteri campak anak tunggal dia dari tingkat 6 rumah flat .. berkecai kepala wei .. lepas dia campak anak tunggal dia .. dia berlari lari ke blok flat yang lain , panjat sampai tingkat 10 , then terjun jugak .. kalau anda doktor, wajarkah perempuan ni dikategorikan sebagai mental ?? kalau korang polis , wajar tak letakkan perempuan ni dalam penjenayah berbahaya minggu ini ?? sangat okay .. kejadahnya lepas bunuh anak , pergi bunuh diri pulak .. yang tak tahan lagi tu sanggup pergi naik blok lain sampai tingkat 10 dan terjun .. apa faedah nya .. apa rasional nya .. nak bunuh diri pun .. terjun lah terus dekat tempat yang dia campak anak dia macam campak baju tu .. same jugak kan .. mati jugak kan ..

persoalan tu duk main dalam benak fikiran aku dari semalam lagi .. padahal aku tak perlu fikir pun .. tapi terasa nak fikir sebab pelik sangat .. bagi aku , perempuan ni terlalu berusaha untuk bunuh diri .. sampai buat kerja yang makan masa .. DAN tau tak kenapa dia boleh campak anak dia free free je ? sebab dia gaduh dengan suami dia before tu .. SEBAB dia kan ... hmmm actually macam ni .. si suami nak pergi workshop baiki kereta .. si isteri suruh bawak anak tunggal dia .. suami dia taknak .. kalau aku pun taknak .. bukan pergi makan atau pergi mall .. pergi workshop baiki kereta kot ..  so perempuan ni marah marah .. emo emo .. biasa lah perempuan .. dah nama pun perempuan .. bila dia kata A , A lah .. takleh nak ubah ubah .. bila orang tak ikut mula lah emosi sawan dia datang ..


aku tak cakap dekat pembaca blog sekali .. aku yakin korang walaupun ada emosi tu sikit sikit tapi boleh kawal kan .. tapi tu lah .. manusia ni tak perfect .. kadang kadang bila marah je , mesti nak lepas semua terus .. takleh control langsung .. tu yang jadi something di luar jangkaan .. bahaya tu .. emosi marah dan lain lain ni tak elok nak pendam sangat , tak elok nak lepas sangat .. dia kena sikit sikit je .. orang cakap bersederhana sikit .. aku fahamlah memang perempuan ni emosi dia lain macam sikit .. nak nak time hujung bulan , diorang ABC .. memang lah mencabar minda .. nak makan penyepak ..


setakat yang aku tahu , perempuan ni memang kompleks .. benda yang remeh temeh , depa boleh buat jadi rumit .. sebab tu lah Allah kata susah nak besarkan anak perempuan .. yes aku faham .. sangat faham .. oleh itu, sama sama lah kita tengok diri kita .. kalau rasa yang kuat marah , takleh control dan sebagainya .. cuba alihkan perhatian korang .. macam ni .. kalau korang rasa teramat marah , cepat cepat pergi bukak laptop dengar lagu yang fun fun .. tak pun pergi bukak buku pelajaran ke.. tapi kalau aku tak ah .. sebab dah lah tengah marah .. then pegi bukak buku pelajaran pulak .. memang lah lagi marah jadinya .. tapi ada ke pembaca sekalian yang selalu marah @ panas baran ?? kongsi sikit boley .. hehe ..







 

9 comments:

jaja aisyah said...

scary nye weyhhh berita tu. :(

CahayaCintaIlahi said...

tapi cina kan.. huhu
mgkn die da tak stabil
kot mindanye

Nur Mudrikah said...

kes2 terjun bangunan 2 3 hari ni banyak non-muslim an.. huhu. kalo yg muslim tu mungkin cam look weird kot.

kalo marah suka duk diam2, amek wuduk ke, tp memang tak cakap ng sapa. selalunya akan menggigik kalo tahan marah ni

wanacesh said...

mesti pompuan tu tension,,gler lah,,rasanya pompuan cina 2 x beragama,,semua agama mngajar kebaikan, jgn bnuh diri n of course la Islam yang pling smpurna =)

ku izzati said...

mesti die de masalah mental tu..sanggup buat mcm tu..

iylia said...

mayb mental problem kot nie

yna fazlyna said...

biase ar cine..tensyen gile tu. tu yang mampus anak di kerj kn.

Dilla Nur said...

kawal emosi tu amat penting...klu x mampu nak kawal seniri...haa..tu la jdnye...ish3...Dilla kalo marah ske dok dediam sorg2...pastu nangis...hehehe...

Ifti Larina said...

oh perempuan mmg kompleks. sebab tu la laki simple, utk dpadankan dengan yg kompleks. *erk yedak aku merapik nie

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...