NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Wednesday, February 16, 2011

Histeria : Aku takut hantu Part 2

huh .. baru balik kelas ni .. okay bohong .. baru balik dari IKEA .. pergi lunch kat sana .. makan meatball .. aku ni jakun .. so ni first time makan IKEA .. ingat kan makan meatball tak kenyang .. aku pulak lapar .. so nafsu jin tanah merasuk dalam badan .. pergi lah order 10pcs meatballs .. tak cukup dengan tu aku tambah pulak egg tart dengan muffin .. hehe .. mula mula aku rasa macam aku yakin aku mampu .. sebab nampak meatball tu alahai kecik kecik je .. so duduk je makan .. haish . makan sebijik .. rasa ok lagi .. makan dua bijik .. ok lagi .. makan tiga biji .. dah rasa lain macam .. pergi makan muffin dulu .. eh alih alih rasa muak .. tapi takpe since dah beli sumbat lagi selagi boleh .. hehe .. hasilnya bila dah masuk meatball yang ketujuh , rasa nak muntah .. buewksss .. tapi habis kan jugak 10 pcs tu .. lagipula ada fries yang besor besor size dia .. adoi .. kesimpulannya aku makan tak habis .. fries ade tinggal lagi .. egg tart gigit sikit je ..

itulah orang kata , orang tamak selalu rugi .. yeah aku rugi tadi .. kalau tak tadi , balance boleh buat beli karipap kat bawah tu .. haish melarut pulak .. sambungan cerita pagi tadi kan ... jap nak remind balik apa yang aku tulis tadi sambil sambil layan lagu ana rafali - tolong ingatkan aku .. taraa idea datang .. okey .. lepas malam tu , ingatkan settle lah kes histeria kan .. rupa rupanya tak settle jugak .. padahal dengar kata malam tu ada kawan aku dah call datuk dia .. mintak tolong tengok tengok kan sikit kawasan asrama kiteorang tu .. 

tiba tiba time aku pergi kelas .. ada dengar budak perempuan pengsan .. ada dengar budak perempuan takleh bangun .. siap ada yang hilang kena sorok dekat mana ntah .. semua orang jadi kelam kabut kejap ..yang anehnya perempuan je yang kena .. yang lelaki okay je .. hehe .. ekhem ekhem .. bukan gender bias eh .. tapi cuba korang fikir kenapa .. renung renungkan .. sambung sambung .. so cut the story short , malam tu kiteorang buat solat hajat .. tengah tengah solat hajat , baca pulak yassin .. tiba tiba time kiteorang solat isyak , dengar orang mengilai .. macam suara pontianak .. yang ni aku sendiri dengar .. meremang bulu roma .. nasib baik tok imam teruskan solat .. ada yang saf belakang belakang tu dah batal solat ..  yang perempuan dah kalut dah ..

lepas solat , baca doa semua kan .. baru lah tirai bahagian perempuan di buka .. ada 3 orang kena rasuk .. so perempuan lain diminta keluar .. tiba tiba kan ada seorang wanita menjeling tajam dekat seorang lelaki seraya berkata " abang halim ( bukan nama sebenar ) ingat saya tak " .. dan terus pengsan .. oh halim ni actually lelaki yang pergi selamatkan orang histeria malam tu .. lagi meremang bulu roma aku .. aku pun pelik kenapa benda tu kenal abang halim .. rupa rupanya dengar cerita abang halim pergi pukul perempuan tu malam tu .. ustaz ada cakap nak buang hantu bukan dengan cara pukul orang tu .. tapi kena guna ayat ayat suci je .. tak guna paksa dengan kekasaran kan .. 

malam tu aku turut serta lah .. baca surah surah yang patut keliling orang yang kena sampuk tu .. aku taktau .. mana datang semangat aku nak tolong kan .. padahal aku ni pengecut jugak .. walaupun badan besar gajah .. okay ini hiperbola .. actually besar tikus je .. lepas budak yang pengsan tadi tu sedar .. ala yang kenal abang halim tu .. dia claim yang dia boleh berhubung dengan hantu yang kacau tu .. haaaa .. seram tak ?? seram tak ?? teruskan rasa seram .. aku kena sambung buat discussion .. take care .. nanti kan update eh .. salam ..

5 comments:

life&enjoy&study said...

hehhhee..kelakar la..
sedap kan meatball kt ikea..shuke gler meatball ue ngn eggtart..yummy..
lpas nie jadi lbih berani k...:)

darl sepet said...

dulu masa belajar pon salu dpt pengalaman cenggini...takottttttttt.
baca yasin tp tgn menggeletar. esk pg dgn tak mandi nyer..
pg bus station bli tiket balik kpg!! hahahaha..
dh la duit cukup2 jer rm22. tambang bus g station rm.tiket bus balik kpg rm20.

misza said...

lain kali gi makan bwk plastik kat poket. x abis boleh tapau bwk balik. hehe...

biasa memang bdk perempuan je yg kena. bdk laki hantu tak suka. ^_^

Dhia Delisha said...

ingat balik time belajar kat asrama dulu,memang ngeri..hee~~

adam bin ismail said...

Great! Good information to share with others,i like it very much,thanks....

http://black-eyed-peas-team.blogspot.com
http://nascar-2011.blogspot.com
http://digital-cameras-stores.blogspot.com
http://computer-desktop.blogspot.com
http://view-cyber-shot.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...