NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Wednesday, February 16, 2011

Histeria : Aku takut hantu Part 3 (FINALE)

hi .. layan tak dua siri histeria yang lepas ?? mesti tak syok kan sebab main cerita bersiri nie .. sorry lah aku takleh nak update berterusan .. aku baru rasa segar sikit .. petang tadi dalam pukul5 aku tidur .. bangun magrib .. time tu rasa sejuk gila .. ingat kan demam datang balik .. tapi baru lepas mandi dan minum 100plus ni rasa segar sikit .. beres .. tu yang rajin sikit ni jalan jalan lawat rumah kawan kawan .. baru aku perasan , makin banyak gathering blogger ade kan sekarang ni .. aku belum ada kesempatan lagi nak pergi .. rugi jugak kan .. kalau tak boleh dapat kawan kawan baru .. 

sambung cerita .. tadi aku cakap ada seorang perempuan yang jadi perantara tu kan .. ala yang claim boleh cakap dengan hantu tu kan .. haa kalau tak ingat , nanti klik part 2 kat bawah .. kalau tak tau kenapa cerita aku bergantung .. boleh klik part 1 orait .. so bila budak tu tegur abg halim , abg halim kecut jugak .. yela hantu boleh kenal dia .. then budak tu terus pengsan .. baca surah sikit , hembus hembus air sikit .. budak tu bangun .. sedar .. bila sedar tu lah dia cerita apa yang hantu tu beritahu dia .. hantu tu cakap ada di kalangan golongan wanita/perempuan yang langgar tempat dia dan tak minta maaf .. sebaliknya sebut perkataan kesat pulak .. so dia marah lah .. tengok hantu pun ada adab .. hehe .. so sekarang hantu tu duk kacau orang sebab dia tengah cari siapa budak yang langgar kawasan dia ..

sebab tu lah dia duk kacau ramai orang .. dia tak jumpa lagi budak yang langgar tempat dia .. susah jugak rupanya nak cari .. ingat ke senang since dia makhluk alam lain kan .. cerita ni heboh .. lagi lah perempuan takut kan .. semua cikgu hmmm tak best tak best .. aku tukar most cikgu tak suka dia .. sebab ada cikgu yang tak percaya .. cikgu tu kata dia reka cerita lah .. haish .. aku takut sial nak kata tak percaya sebab entah lah .. bagi aku dalam keadaan darurat , takkan lah perempuan tu seberani itu untuk claim macam tu kan ?? betul tak betul tak ??

lepas berbagai bagai cerita keluar .. makin ramai budak perempuan di arah balik .. yang lagi takut kan .. ada kawan aku ni sorang perempuan lah menjerit .. sebab dia nampak diri dia ada dua .. boleh bayang tak macam mana ?? dia sorang , depan dia ada sorang lagi .. lepas tu , roomate dia sumpah berani .. boleh pergi lawan dengan hantu tu .. kalau aku memang tak ah kan . gila kau nak pergi lawan .. kan tak pasal dia kuar kan mata merah .. terus aku pengsan .. tapi tu la .. tuhan bagi dia kekuatan .. last last mak ayah dia datang bawak dia balik .. so lebih kurang sampai seminggu kan .. budak yang claim boleh nampak hantu tu kan .. jumpa lah sekumpulan perempuan .. kalau perempuan dekat asrama , temanya mesti ada kumpulan kan .. so budak ni jumpa kumpulan tu .. so budak tu cakap baik baik .. dia tanya akak akak senior tu . time tu aku senior lah kan .. budak tu junior .. kumpulan perempuan yang suspek tu pun batch aku kan ..

bila dia tanya tanya .. ada lah seorang mengaku .. dia rasa macam dia je .. sebab dia ada terlanggar something time gotong royong .. tahu je lah kan , bukan kita nampak pun kawasan makhluk alam berbeza ni kan .. kadang kadang ada je rumah dia dekat tengah padang tu kan .. sebab tu orang tua cakap mulut jangan cabul .. so budak tu cakap , akak yang rasa dia buat tu je yang boleh settlekan masalah ni .. akak tu kena jalan dari kawasan tempat dia langgar hingga ke kawasan asrama perempuan yang bagi aku jauh dan gelap yang aku sendiri tak berapa berani nak buat .. akak tu kena buat sorang sorang .. dan ada syarat nya .. akak tu kena minta maaf sepanjang perjalanan dia ke dari tempat dia langgar tu hingga kawasan asrama puteri .. dan kalau akak tu menangis , maknanya akak tu tak ikhlas mintak maaf .. but if dia tak menangis , maknanya dia ikhlas mintak maaf .. so hantu tu takkan buat kacau lagi ..

so pada tarikh yang ditetapkan , tepat jam 12 kot .. akak tu buat lah seperti yang disuruh .. alhamdulillah dia tak menangis .. so dia ikhlas .. maknanya hantu tu takkan kacau dah .. hehe .. happy happy .. settle jugak benda ni .. aku pun tak senang tidur tau .. fikir fikir macam mana nak buat kan .. kot kot lah aku ternampak ke apa .. aku taktau ade kejadian aneh tak akak tu lalui .. aku taktau cerita .. hehe .. aku cerita ni based on orang cerita kat aku jugak tau .. so maybe ada salah kat mana mana .. tapi sampai sekarang aku boleh terbayang muka kawan aku time kena rasuk .. mata merah .. terbeliak .. takut jugak weh .. ada tu kan time kita baca ayat kursi tu , hantu tu ajuk balik .. dia ikut balik .. but ada satu part yang dia takleh ikut .. dan hantu ni dia bijak tau .. dia boleh tau kau baca betul ke tak .. kawan aku ade yang time berubat kawan perempuan aku yang kena rasuk , hantu dalam badan pompuan tu boleh gelak .. sebab dia kata kawan aku baca salah .. haish .. malu jugak beb kena tegur kan .. hehe .. nasib baik aku takde kena tegur .. kena tegur nie .. hehe ..

nasihat aku , kepada yang duduk asrama , jaga lah batas anda .. biasanya sekolah asrama dah dipagar dengan bacaan ayat ayat suci tertentu .. tapi kalau perangai pelajar teruk  macam pergaulan bebas, tak solat .. ada lah lagi .. pagar tu boleh runtuh macam tu .. mintak jauh semua ini berlaku kepada diri kita .. jadikan iktibar apa yang aku cerita eh .. kongsi dekat kawan kawan jugak .. 

9 comments:

Dhia Delisha said...

ada part/siri yg buat cerita lg suspen..hee~
apa2 pun memang seram seh.

Dhia Delisha said...

dhia x suke cinta hantu..cite katun ok lah..hahaha

Pirate said...

buleh tahannnnnnnn erghhhh hehehe

Gula-gula hati said...

waaa . seram lak layan malam2 camnie . huhu

do visit mine .:)
http://gulagulahati89.blogspot.com

Tengku Sidek said...

seram2...kene baca pagi2..bar tak seram..huhhu.folow sudaa.jom folow memolow..tq

Ifti Larina said...

ades nasib baek tak horror sgt. dah la baca tengah malam nie. haha

SyedMuzzamir said...

yang tak bace tu , bace esok taw

✖sLp mE pLz™✖ said...

mlm jumaat bc cite antu best gak..
haha lawak3.. *ktawa bdekah-dekah*

darl sepet said...

ada tag utk anda.sila jwb:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...