NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Tuesday, February 15, 2011

Ingatkan Gemuk Antibodi Kuat ..


Selamat pagi .. selesema teruk semalam .. takde mood nak bukak internet .. tak sempat nak berblogwalking .. anyhoo , thank you jugak since tadi check ramai jugak yang view blog ni semalam .. i'm flattered .. bila dah check kan , ni gagahkan diri nak update jugak blog ni .. takkan nak biar bersawang kan .. yang sakit hidung , bukan tangan .. tapi aku ni pelik sikit .. since aku ni special size kan , ekhem ekhem taknak sebut gemuk sebab ada lagi orang gemuk pada aku .. haha .. gurau gurau .. serious .. jangan amek hati .. sambung .. jadi penyakit jarang nak hinggap .. kalau demam tu memang susah lah nak dapat .. 

walaupun begitu , aku ni alah habuk .. kalau tempat berhabuk sikit je pun , hidung ni terus berair macam air terjun tasik kenyir .. tapi kalau selesema pun kan , biasa satu hari je .. tapi kali ni lama sikit .. hari ni dah masuk hari ketiga .. kebiasaannya , aku akan operate diri aku sendiri bila selesema .. oh jangan fikir jauh sangat .. aku bukan surgeon eh .. kang tak pasal ramai pulak panggil aku doktor lepas ni .. tapi dR syed .. cun jugak kan ?? okay .. cara aku .. bila selesema,aku akan amek towel .. masuk dalam toilet .. hembus kiri .. hembus kanan .. aku kan keluarkan hingus sampai kering hidung .. kalau orang terengganu sebut , " seh hingus " .. bila kering kan , sakit lah sikit rasa .. sebab rasa kosong .. tapi around 15mins , okay lah .. 

kali ni , lepas aku operate pun .. still ada tak lari jauh jauh jugak selesema ni .. hidung ni siap ada luka dah sikit.. haish .. so lepas tension sangat , kelmarin pergi lah farmasi .. terus mintak ubat yang boleh sembuh paling cepat .. dua kotak .. satu ubat yang tak mengantuk .. pakai siang hari .. satu lagi yang mengantuk .. makan malam je .. so aku makan overdose .. sebab tak tahan lah .. aku ni walaupun nampak gagah bergaya kan dengan size yang special , penyakit ni aku paling takleh tahan .. terganggu prestasi .. nak makan pun tak sedap .. nak pergi jalan jalan pun tak nikmat .. tidur tak lena ..

so semalam , makan lah ubat tu .. tapi aku rasa macam makin teruk je .. makin lemah diri ni .. so around 12 tu aku makan pulak ubat yang mengantuk tu .. dengan harapan boleh tidur .. tapi kecewa .. takleh tidur pun .. setiap setengah jam aku bangun tidur .. adoii .. memang tak lena tidur .. ikut nasihat blogger dalam previous post minum 100plus still tak jadi apa .. tak tahan tak tahan .. tidur tak lena .. around 4 macam tu memang dah takleh tidur langsung dah .. aku pun duk termenung tapi tingkap .. tengok orang lalu lalang .. 

pagi ni bangun tidur terus bergerak pergi esso .. beli roti .. sebab nak makan ubat kan .. beli sekali tiger balm nak letak kat hidung ni .. hasil ?? takde pape .. haish .. taktau lah nak buat macam mana .. tengok lah sampai bila aku sakit ni.. tapi orang kata , kalau sakit ni , Allah sayang .. hehe .. kalau macam tu demam lama lama pun takpe .. =D  by the way apa plan cuti hari ni ?? salam maulidur rasul ye ..



macam ni dah rupa aku sekarang ..
tak hensem dah .. haish .. kena 
pakai spek mata hitam nak 
kuar rumah nie ....






3 comments:

Ayuni said...

x jugak depend kt person...

Syazana Aziz said...

saya selesema sekarang...
waaaa.....!!!

Niza Romli said...

alololo...sian.
moga cepat semboh ye :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...