NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Tuesday, February 15, 2011

Kereta Berhantu ..

selamat malam .. rasa segar sikit lepas makan sup tadi .. hehe .. ubat ubat yang dibeli haish tak berkesan .. membazir duit je beli .. tapi takpe , kalau tak beli tak tau elok ke tak .. tak salah kan kadang kadang mencuba .. sihat semuanya ?? dah makan dah ?? buat apa je cuti cuti ni .. aku hari ni pergi one utama .. tapi gile boring .. tak tau nak buat apa .. nak tengok wayang takde cerita best .. last last kiteorang balik macam tu je .. heee . takpe kira ubah angin sikit .. lepas balik , sampai umah , terus tidur .. letih .. hidung ni bila berair , mata rasa pedih .. rasa nak pejam je .. tapi itulah tidur pun tak berapa nak lena ..

bukan ni aku nak cerita actually .. aku nak share cerita komedi .. ahaks lawak lawak .. ni terjadi kat kawan aku .. takleh mention nama .. nanti kesian dia .. malu .. merah padam pulak muka nanti .. kawan aku ni hmmm kita namakan dia si A orait .. so lepas ni kalau aku mention si A , tu maknanya aku refer kepada kawan aku yang kelakar ni eh .. mula mula aku dengar takde lah lawak pun .. tapi bila aku fikir balik , aku jadi tersenyum sorang diri ..

pada suatu malam yang gelap .. dah kata malam kan memang gelap lah .. al kisahnya kawan aku ni gelap sikit .. bukan sikit lah .. gelap banyak .. macam mamak dah .. kalau dia pergi kedai mamak , orang tengok dia lebih kurang sama je dengan pekerja mamak .. haish ter over pulak kutuk orang .. si A duduk kat rumah flat .. so rumah si A ni boleh kata tinggi lah jugak .. bukan tingkat yang bawah bawah .. malam tu , si A ni nak kuar makan .. macam biasa kalau nak pergi makan mana mana dia bawa motor kesayangan dia ..

so dari rumah dia , dia turun tangga .. sambil kira kira anak tangga .. happy dia malam tu nak pergi makan lah katakan .. sampai kat tempat parking kereta .. haish kecewa si A tengok motor dia kena block dengan sebuah kereta .. adoi .. dahlah si A ni memang dah lapar gila .. memang takde masa lah nak pergi tunggu owner kereta tu datang balik .. dalam keadaan lapar , si A ni tanpa segan silu , tanpa usul periksa , tanpa bagi salam .. terus tolak kereta tu .. jauh jugak dia tolak .. kereta besar jugak kot .. aku lupa kereta apa .. tapi bukan kancil atau kelisa lah .. habis peluh jantan keluar ni .. berusaha keras si A ni tolak kereta tu ..


tiba - tiba, si A mendengar satu suara .. " bang , nak keluar motor ke " .. terkejut si A .. ye lah takda orang kot .. tapi ada suara .. baru lah si A perasan ada satu kepala keluar dari tingkap kereta yang dia tolak tu .. ahaha .. rupa rupanya ada orang dalam kereta yang ditolak tu .. kereta tu cermin tinted .. so si A tak nampak ada orang .. dah kata lapar tahap gaban , tak sempat nak gi usha kat depan kereta .. terus je tolak .. patutlah berat semacam . bukan tolak kereta je .. tolak dengan penumpang dalam kereta sekali ..

lawak memang lawak .. orang dalam kereta tu buat apa ntah sampai tak perasan si A ni nak alih motor .. mungkin si A ni gelap kan , so orang dalam kereta tu tak nampak .. but before si A blah pergi cari makan , orang dalam kereta tu sempat beritahu yang mereka cuak jugak kat dalam sebab tiba tiba kereta gerak sendiri .. macam ada benda tolak .. tengok dekat side mirror , tak nampak apa .. haha .. moral of the story kok ye pun lapar , sila periksa dulu betul betul .. jangan pakat redah je .. kan dah membazir tenaga dan keringat .. =D .. 

p/s : mungkin tak lawak kot .. sebab aku demam .. so penceritaan aku tak sampai .. tolong baca sampai korang gelak eh .. *angguk-angguk*

5 comments:

rococo said...

hahaha, buat penat je. kalo sy jd org dlm kete tu xtaw la, ttba keta grk sndiri, haha

Dilla Nur said...

muahaha...kelakau btol...sian...dua2 sgt baguss...sbb dua2 x nampak~

zati embong said...

hahaha..lawak ok.sengal gile.haha.aduh mental kejap

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hahahaha, tinted hitam, patut lah A tak nampak ada org kat dlm. tapi usaha ye dia tolak kereta tuu? wahhh, bravoo kuat nyaaaaa...

Wawie Nasution said...

hahah..siapakah A?? Abe barangkali?? aku sangat nak tau sapekah A..??? hahaha..smpai ati ko tak cite live ngan aku..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...