NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Friday, February 11, 2011

Italiannies Pasta Pizza & Vino @SunwayPyramid


Entri lewat malam .. Ni kenapa tak tidur lagi nie ?? Esok takde kelas ke ?? tak kerja ke ?? ish ish ish tak elok jadi burung hantu .. nanti mata jadi macam panda .. hari ni seperti yang dah plan oleh aku dan tiga rakan yang lain , akan lunch dekat luar .. luar ni maknanya luar dari shah alam .. haha .. dekat malls macam tu .. so lepas pening pening taktau nak makan mana .. last last pergi sunway .. lepas beberapa ketika, sampai lah kepada suatu keputusan .. mok kata pergi makan italiannies .. aku first time dengar ternganga gak .. ape bende tu .. kalau kelantan punya version " nate gapo tu " ..

so gamble je lah.. pergi jugak  .. tempat lawa .. ala ala exclusive gitu kan .. masuk je music classic habis .. suasana pun classic habis .. dia lebih kurang macam iklan coklat fererro tu .. lebih kurang lah background dia .. duduk , tengok menu .. sekali lagi aku pening .. taktau nak makan apa .. aku ni orang kampung .. makan nasi je .. bila jumpa spageti dan setaraf dengannya , memang aku tak makan lah .. sentuh pun tidak.. makaroni pun tak makan ,. nampak macam ulat beluncas je ..

so order ikut orang lah .. pilih makanan yang paling basic .. ayam ape ntah .. RM28 sekali dengan appetizer .. ni die kira promotion dia lah .. aku pergi lunch tak ramai lagi orang .. sebab happy hour dia start pukul 5petang .. air pun confuse nak amek air apa .. last last order je yang aku tau iced cafe mocha keape tadi .. nasib baik sedap .. kalau tak , taktau nak cakap pe .. kiteorang add on pizza jugak .. since dah nama kedai pasta pizza kan .. kalau tak try pizza rugi lah .. 
 

ni starter dia .. roti gardenia je pun ..
nasib baik free .. kalau tak , 
harus lah aku hantar balik ..
tak sedap pun actually ..


ni appetizer .. ape benda ntah ..
tapi roti jelah .. letak sayur sayur kat atas ..
dan sekali lagi , aku tak minat ..
ape kebenda ni sayur bertaburan ..
tak best tak best .. 


nie aku punya appetizer ..
chicken soup pasta ape ntah ..
tak sedap jugak .. rasa macam 
air plus cuka .. adoiiiii.. kampung ke aku ??


tadaaaaa .. pizza ni ..sangat best ..
nie classic pizza je .. waiter tu cakap 
ni pizza yang paling sedap . okay yang ni
aku bagi lulus .. sedap .. memenuhi kriteria .. 
at least ada jugak satu benda yang best .. 


ni gambar selepas .. lepas sampai je .. 
terus berebut .. mau nya tak berebut ..
lapar kot .. nie je yang sedap ..


orait .. ni entre' aku .. sedap ???
tak pun .. dari 10 bintang , aku bagi 3 bintang je ..
hahaha .. orang kampung yang makan .. 
biasa lah .. kalau orang lain makan..
boleh kot bagi sampai 8 bintang ..
tapi memang tak best lah .. tak kena selera ..


ni makanan dua perempuan di bawah ..
aku memang confirm confirm lah tak makan 
benda nie .. tak akan langsung makan ...
tak de selera pun tengok .. tapi kawan aku 
suka .. so makan kelahap lah jugak..
kalau yang suka makan pedas , harus lah 
jangan PILIH makanan nie ... 
kalau nak juga , sila tambah sos cili 
BANYAK BANYAK BANYAK ..


keseluruhan nya macam di atas .. air air ..
keadaan meja semua tu .. 
dan markah yang aku bagi 6.5 out of 10 ..
so makan tadi total RM211.90 .. 
satu kepala dalam RM50 ..


oleh itu . jika antara anda semua nak makan best ,
aku cadangkan seoul garden .. takpun flamingo ..
orait .. selamat mencuba .. dan dan dan 
rating kat atas tu personal punya ..
aku ni sapa je nak bagi rate makanan kan ..
tapi memang tak kena selera lah ..
kalau rasa orang kampung macam aku ..
takyah lah makan italiannies ni ..
okay Selamat malam semua ..

3 comments:

niDa said...

mak aih sorang 50?? sekali sekala bole la kot nk mkn cmni..

nadiah daud said...

waduh2.. sedapnye..
perut dah menyanyi2 tgok makanan.

:DD

SyedMuzzamir said...

nida : aa sekali setahun .. hehee..
nadiah : hmmm minat makanan cam ni eh??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...